Exams. 09.02.2022

Підготовка до ЄВІ з англійської – що потрібно знати та як складати

Автор: Юліана Віхневич

Якщо ви плануєте вступати на магістратуру, то вже знаєте, що вам необхідно буде скласти ЄВІ з іноземної мови. Єдиний вступний іспит є обов'язковим із 2020 року. Програма тестування відповідає рівням володіння мовою В1-В2. Іспит має два блоки з 6 вправ, які загалом складаються з 42 запитань. На виконання всіх завдань вам відводиться 1 година. Детально про структуру та систему оцінювання ЄВІ ви можете прочитати в цій статті.

Підготовка до ЄВІ з англійської – що потрібно знати та як складати

З урахуванням особливостей іспиту підготовка до ЄВІ з англійської має ґрунтуватися на вимогах, які виставляються до кандидатів. Вони доступні, знайти їх можна на офіційному порталі іспиту. Там є вся необхідна інформація для учасників.

ЄВІ з англійської мови схожий на ЗНО, але націлений на перевірку двох основних навичок студентів:

  • читання (22 запитання) – перевіряється вміння студента читати й розуміти тексти на різні теми, визначати мету та ідею написаного, виділяти основну інформацію та деталі, робити висновки;

  • використання мови (20 запитань) – визначається рівень граматичних та лексичних компетентностей учасника ЄВІ; очікується, що студент знає та вміє використовувати певні правила граматики та лексику залежно від контексту.

Підготовка до ЄВІ з англійської – що потрібно знати та як складати - 2

Під час підготовки до ЄВІ рекомендовано орієнтуватися на тренувальні та минулорічні варіанти тестування

Курси підготовки до ЄВІ з англійської

Запорука ефективної підготовки до ЄВІ з англійської мови – відвідування спеціальних курсів плюс самостійна практика. Перше питання вирішують школи англійської мови, які пропонують підготовчі програми з урахуванням рівня знань і завантаженості студентів.

Курси підготовки до ЄВІ з англійської допомагають швидко підтягнути саме ті навички та знання, які тестуватимуть. Для початку вам запропонують пройти пробний тест, щоб визначити поточний рівень і скласти план навчання. Програма підготовки будується на офіційних вимогах до кандидатів, які складають ЄВІ, включає практику необхідних граматичних правил, вивчення лексики, яка може випасти вам на іспиті. Крім того, на курсах студент навчиться правильно розподіляти та контролювати свій час під час тестування.

Заняття можуть проходити онлайн або офлайн, бути індивідуальними чи груповими – все залежить від потреб студента та його рівня англійської. Як правило, кандидатам із рівнем Intermediate або Upper-Intermediate достатньо 3-4 місяців для підготовки. За цей час студент зможе освіжити знання, отримані за час навчання у ВНЗ, та натренуватися чітко і швидко виконувати завдання тесту.

Самостійне навчання не є обов'язковим, але це ефективне доповнення до процесу підготовки. Радимо виконувати вправи з офіційних посібників і тренувальних тестів, які є на сайті іспиту. Там же ви знайдете приклади екзаменаційних листків і перелік тем, які перевірятимуться на ЄВІ з англійської.

Вам також може сподобатися:
Exams
Підготовка до ЄВІ онлайн: що треба знати про іспит
ЄВІ з іноземної мови має певну структуру та формат проведення, тому підготовка до нього має бути завчасною та цілеспрямованою. У цьому допомагають спеціалізовані курси підготовки до ЄВІ онлайн та самостійна практика. Дізнатися більше можна в цій статті. Сам іспит має 6 завдань, які в цілому складаються…
Exams
Підготовка до ЄВІ: навіщо складати і як проходитиме іспит
Єдиний вступний іспит з іноземної мови складають бакалаври, які планують вступати на магістратуру. ЄВІ має єдиний формат і систему оцінювання для всіх мов, а його програма відповідає рівням В1-В2. Із 2020 року цей іспит є обов'язковим для вступу на магістратуру. Підготовка до ЄВІ має включати відпрацювання…
Exams
Підготовка до ЄВІ з іноземної мови
З 2020 року студентам, які планують вступ на магістратуру, необхідно складати єдиний вступний іспит з іноземної мови. Цей іспит має специфічну структуру та систему оцінювання, тому готуватися до нього треба з урахуванням цих особливостей. Зміст 1. Що таке ЄВІ та навіщо його складати 2. Підготовка до…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.