Speaking, Vocabulary. 30.03.2022

8 кроків до успішної співбесіди англійською мовою

Автор: Вікторія Войтенко

Процес пошуку хорошої роботи займає багато часу. Перш за все, ви маєте створити гарне резюме англійською, яке розкаже про ваші позитивні  та сильні сторони, досвід роботи та навчання. Якщо ви досі не впевнені як це зробити правильно, рекомендую вам ознайомитись із корисними порадами, як створити резюме англійською, а також проглянути відео на цю тему. Якщо ж резюме готове, але немає Curriculum Vitae (CV) для міжнародною компанії – не забутьте скласти його відповідно до іноземних вимог. Тут вам допоможе ця стаття.

8 кроків до успішної співбесіди англійською мовою

Актуально як ніколи! Якщо тобі довелося починати все спочатку – ось добірка коротких курсів англійської для влаштування на роботу від онлайн-маркету курсів Booyyа.

Тримай -30% з промокодом HIRED30 і проходь курси:

  • LinkedIn Tutorial – 259 грн
  • Business English: CV, Cover Letters and Job Interviews – 207 грн
  • Elevator Pitch – 155 грн
  • 100 прикметників англійською для роботи в офісі – 207 грн
  • SMALL TALK в бізнес-середовищі – 207 грн
    та інші

Прокачай силу, дух і англійську з Booyyа. Все буде Україна!

Після написання резюме та супровідного листа ви, швидше за все, почнете готуватися до співбесіди англійською, а також шукати вакансії, які відповідають вашим вимогам та побажанням. Співбесіда англійською – це той ще стрес.

8 кроків до успішної співбесіди англійською мовою - 2

Та все не так страшно як вам здається, якщо ви будете керуватись певними порадами, які я маю для вас. Тож пропоную вам ознайомитись з ними та пройти співбесіду англійською з легкістю. 

Налаштуйтесь на потрібну хвилю

За декілька днів до співбесіди англійською спробуйте зануритись в англомовне середовище – дивіться фільми, передачі, слухайте музику, читайте статті іноземною. Підійдуть будь-які цікаві для вас матеріали, які допоможуть налаштуватись на англомовну співбесіду.

Раджу вам скористатись цими сайтами:

Справте гарне перше враження

Вважається, що інтерв’юери за лічені секунди можуть зрозуміти, чи підходить кандидат для певної посади. Тому проходячи співбесіду англійською, намагайтеся справити гарне враження максимально швидко. Необхідно використати формальні привітання – Good morning/ afternoon/ evening. Якщо ви проходите співбесіду з носієм англійської мови – не забувайте про певні культурні особливості: підтримуйте зоровий контакт, усміхайтесь, обов’язково потисніть руку інтерв’юеру незалежно від статі. Ваше рукостискання при співбесіді не має бути занадто сильним або слабким. Воно зазвичай супроводжується фразами – It’s nice to meet you/ Pleased to meet you. 

Якщо ви не знаєте, як саме потиснути руку на співбесіді, раджу вам переглянути відео і дізнатись, як НЕ ПОТРІБНО цього робити.

При співбесіді англійською важливі слова ввічливості

Навіть в такій стресовій ситуації як співбесіда не слід забувати про ввічливість. Використовуйте формальну англійську.

Якщо на співбесіді ви хочете подякувати співрозмовнику:

  • Thank you very much
  • I’d like to thank you
  • I am much obliged. 

Якщо потрібно вибачитись, допоможуть ці вислови: 

  • I am very sorry
  • I apologize
  • I beg your pardon
  • Excuse me 
  • My apologies. 

На співбесіді англійською не соромтесь попросити, що вам потрібно – ковток води, пройти до вбиральні чи будь-що інше: 

  • Might I sit down? 
  • May I have a glass of water? 
  • Could you tell me where the bathroom is, please?

Перед співбесідою дізнайтесь про компанію якомога більше

Я не відкрию вам секрет, якщо пораджу пошукати більше інформації про вашого потенційного роботодавця. Ви і так це знаєте. Проте я хочу наголосити на тому, що треба показати зацікавленість на співбесіді англійською. Саме тому вдома, читаючи інформацію про компанію, подумайте, як презентувати її англійською вашому співрозмовнику, щоб не заплутатись пізніше.

8 кроків до успішної співбесіди англійською мовою - 3

На співбесіді англійською легко розгубитись – тож записуйте

Перш за все, окрім інформації про компанію, необхідно обдумати та записати відповіді на загальні запитання. Детальніше з ними вас ознайомить стаття "Співбесіда англійською: ТОП-11 найпопулярніших запитань та відповідей" або ж відео харизматичного носія мови Ронні:


Підготувавши відповіді, ви матимете план і на співбесіді англійською не почнете розповідати непотрібну інформацію. Ви зможете продумати та запам’ятати більш складні граматичні конструкції. Не буде зайвим підучити слова та фрази вашої професійної лексики. Більш того, така підготовка допоможе вам не заплутатись у часах та бути більш впевненим у своїй англійській.

На співбесіді англійською не слід поспішати, коли відповідаєте на запитання. Це дасть вам змогу обдумати, що саме та як ви хочете сказати співрозмовнику. Якщо на співбесіді ви забудете певне слово чи вислів – не бійтесь його перефразувати або пояснити схожими словами. Ваш інтерв’юер оцінить вашу зібраність. 

Раджу вам переглянути відео, як іноді інтерв’юери сприймають відповіді кандидатів, щоб ви не зробили ті самі помилки.

На співбесіді англійською будьте готові до нестандартних запитань

На співбесіді слід очікувати не тільки загальні питання, але й нестандартні. Іноді вони можуть здатись вам дивними та незв’язаними з професією. Проте їх ставлять не просто так. Деякі з цих питань перевіряють, як ви може впоратись із нестандартними ситуаціями на роботі, деякі перевіряють вашу стресостійкість. А можливо, ваш співрозмовник хоче почути від вас щось креативне та незвичайне. 

В таких ситуаціях найважливіше не розгубитися. Вам навряд чи вдасться підготуватись до таких питань вдома, тому на співбесіді англійською для відповідей використовуйте прості граматичні конструкції та вирази. 

Раджу вам проглянути відео і подивитись, як герой впорався з нестандартними запитаннями на співбесіді.

На співбесіді не бійтесь перепитувати незрозуміле

Якщо ви проходите співбесіду англійською, а інтерв’юер сказав щось і ви не зрозуміли – просто ввічливо перепитайте його. Ви можете використовувати такі вирази: 

  • Sorry, I didn’t quite follow you. What exactly did you mean?
  • If I understand your question correctly then you are asking me …
  • What exactly do you mean by ... ?
  • Can / could you possibly give me an explanation of ...?. 

У такій ситуації ваш співрозмовник перефразує та пояснить більш чітко. На співбесіді англійською головне – не хвилюватись і не панікувати! Кожна людина, і навіть носій англійської, іноді може не вловити певну інформацію.

Завершіть співбесіду англійською правильно

В кінці вашої співбесіди необхідно подякувати та залишити гарне враження про себе. Для цього ви можете використати один з таких виразів: 

  • Thank you for your time
  • Thank you, I appreciate your time in interviewing me. I really enjoyed meeting and talking with you
  • It was a great pleasure meeting you
  • Thank you for taking the time to interview me today. Based on our conversation, my background is a perfect fit with the job requirements we discussed. Given that, I am interested in joining your team. 

Після співбесіди англійською залишайте кімнату так само впевнено, як ви зайшли в неї, навіть якщо зробили декілька помилок в розмові. Ваш співрозмовник розуміє, що англійська – не ваша рідна мова. Тим паче, хто не робить помилок?

Найголовніше на співбесіді англійською не хвилюватись та бути впевненим в собі та у своїх знаннях. Адже найскладніше завдання – вивчити англійську – ви вже зробили. А зараз потрібно це тільки продемонструвати!

А щоб правильно заповнити свій LinkedIn профіль грамотною англійською та зробити так, щоб профіль працював на вас – потрібно знати, які ключові слова використовувати в описі, яких помилок варто уникати, і як вичавити з цієї соціальної мережі максимум для своєї кар'єри. Все це є в короткому онлайн курсі з англійської мови від Booyya - LinkedIn Tutorial - https://bit.ly/39oHvjb

Вам також може сподобатися:
Speaking
Відео: 10 лайфхаків для набуття британського акценту в англійській мові
Якщо ви не шукаєте легких шляхів, тобто обрали для себе аристократичну British English, тоді ловіть нове відео "10 лайфхаків для набуття британського акценту" від викладача Green Forest, яке значно полегшить вам життя  — https://bit.ly/3wIxJab. У ньому Назар Задорожний ділиться…
Video
Відео: 10 підступних питань на співбесіді англійською мовою та відповідей на них
"Де ви бачите себе через 5 років?", "Яким десертом ви хотіли б бути?" — ці та інші tricky questions можуть трапитися на співбесіді з кожним. І щоб ви знали, як відповісти на них in English так, аби отримати бажану роботу, ми у Green Forest підготували для вас нове відео "10…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.