About English Language. 02.04.2021

Вивчити англійську з нуля: перші кроки

Автор: Юліана Віхневич

Вивчити англійську з нуля ніколи не пізно. Навчання можна почати в будь-якому віці, головне – щоб у студента було бажання, мотивація та готовність вчитися. Важливі також ефективність обраної методики й регулярність занять. Правильно позначена мета та постійна практика швидко принесуть свої плоди й будуть мотивувати продовжувати навчання.

Раніше ми ділилися простими, але ефективними правилами, які допоможуть вивчати англійську мову з нуля. Розглянемо поради, які допоможуть зробити перші кроки в навчанні.

Як вивчити англійську мову з нуля?

Перші кроки після визначення мети вашого навчання – позначення часових рамок, вибір формату і методики навчання, які вам підійдуть.

1. Вивчіть пропозиції шкіл іноземної

Подивіться варіанти курсів для тих, хто вивчає англійську з нуля, підберіть зручний для вас підхід і методику навчання (перевернуті класи, комунікативний підхід, класична методика).

2. Знайдіть свого викладача

Для новачків особливо важливо знайти хорошого вчителя, який допоможе подолати найважчі етапи у вивченні англійської, якісно закладе основи ваших знань. Не варто починати вчити англійську самостійно. Хоч у мережі дуже багато доступних ресурсів, є ризик завчити, наприклад, вимову та значення багатьох слів неправильно.

3. Виділіть час 

Оцініть свою завантаженість і час, який ви готові виділяти на навчання. Так вам простіше буде підібрати формат уроків: стандарт або інтенсив, онлайн або офлайн. Не забувайте головне правило – практика має бути регулярною. Розподіліть свій час так, щоб у ваш графік легко було вписати вивчення мови.

Вивчити англійську з нуля: перші кроки
Правильно підібрані курси та програма будуть давати видимі результати й мотивувати займатися далі

Англійська з нуля: з чого почати навчання?

Здається, ви знайшли свої курси. Що далі? З чого почати вивчати англійську з нуля, щоб через два тижні не закинути її? Ми пропонуємо не винаходити велосипед і дотримуватись простих, але перевірених часом і студентами-новачками правил.

1. Від простого до складного

Рухайтеся за програмою підручника або курсу іноземної, що відповідає вашому рівню, не перескакуйте теми та відпрацьовуйте пропущені заняття. Незрозумілі моменти з перших уроків будуть переслідувати вас протягом усього навчання, тому розбирайтеся з ними одразу.

2. Розуміти, а не зубрити

Домашні завдання, тести, уроки – курси тільки за структурою нагадують шкільну систему освіти. Насправді вони мають дати вам усе необхідне, щоб ви вивчили мову. Не соромтеся ставити запитання, більше практикуйтеся на уроках – важливо зрозуміти правило або конструкцію, а не просто її завчити.

3. Регулярно практикуйте мову

Це простий і дієвий спосіб закріпити вивчений матеріал, навчитися використовувати те чи інше правило або вираз у різних контекстах.

Вивчити англійську з нуля: перші кроки - 2

Скільки потрібно часу, щоб вивчити англійську мову з нуля?

На тривалість курсу англійської мови з нуля впливають різні фактори: специфіка програми, інтенсивність і формат навчання. Немає однозначної відповіді на запитання, скільки потрібно часу, щоб вивчити англійську мову з нуля. За умови інтенсивних занять рівень англійської можна пройти за три місяці, стандартний семестр триває чотири-п'ять місяців. Але програма вирішує не все, адже багато залежить від вашого старання і завзяття. У будь-якому випадку професійні курси англійської суттєво допоможуть вам у цьому питанні.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.