About English Language. 06.05.2020

10 правил, які допоможуть вивчити англійську з нуля

Сьогодні багато хто хоче вивчити англійську мову з нуля, але часто одного бажання мало. Необхідно тренувати не тільки мозок, але і характер. Важливо бути посидючим, цілеспрямованим, адже вивчити англійську мову з нуля, особливо після 20 років, складно, але можливо. Пропонуємо 10 правил, які допоможуть зрозуміти англійські правила та почати розмовляти з носіями мови.

Зміст

  1. Вчимо англійську мову з нуля – пошук свого вчителя
  2. Інтенсивне повторення як метод, що допомагає вивчити англійську мову з нуля
  3. Використовуйте спеціальні онлайн-тренажери
  4. Пориньте в мовне середовище
  5. Самодисципліна як важливий навик у вивченні англійської мови з нуля
    5.1. Способи для тренування мислення і пам'яті
  6. Висновки

Збірка основних правил підійде для людей будь-якого віку, які хочуть знати мову. Поради універсальні, тому керуючись цими правилами, ви можете вивчити не тільки англійську, але й іспанську, французьку, будь-яку іншу.

Вчимо англійську мову з нуля – пошук свого вчителя

Вивчення англійської з нуля передбачає відвідування персональних або групових занять, на яких будуть розповідати про особливості граматики, лексики. Як варіант, можна обрати курси для вивчення англійської мови з нуля. При цьому між педагогом і учнем має бути повна взаємодія. У багатьох не виходить вчитися самостійно, їм потрібно постійно розмовляти з педагогом, виконувати чіткі завдання, ставити цілі та досягати їх. Вивчення англійської з нуля передбачає індивідуальні та групові форми роботи, розмовні клуби. Така взаємодія допоможе постійно чути англійську мову й одразу застосовувати отримані знання та навички на практиці.

Вивчаємо англійську з нуля. Знайдіть свого вчителя
Записавшись на курси іноземної мови в Києві, ви зможете швидко заговорити і навчитеся грамотно писати

Інтенсивне повторення як метод, що допомагає вивчити англійську мову з нуля

Існує багато різних інструментів, які допомагають у вивченні англійської з нуля учням різного віку. Один із найпродуктивніших – метод багаторазового повторення. Багато мовних курсів використовують його для закріплення вивчених слів, словосполучень, речень. Так можна вивчити англійську мову з нуля тільки в тому випадку, якщо використовувати метод повторення постійно: на заняттях, під час відпочинку, виконуючи будь-яку механічну роботу, наприклад, під час миття посуду.

Як спосіб багаторазового повторення можна використовувати флеш-картки. Виготовляються вони на невеликому картоні або щільному папері. З одного боку картинка-асоціація та запитання, а з іншого – відповідь. Картинка слугує підказкою. Під час перегляду таких карток зручно запам'ятовувати слова.

Є кілька способів використання флеш-карток для вивчення англійської з нуля. Один з них описаний в книзі Гебріеля Вайнера «Революційний метод швидкого вивчення будь-якої іноземної мови». Для вивчення англійської мови з нуля автор пропонує використовувати картку в системі інтервального повторення. Так ми вчимо англійську мову з нуля, граючи в гру, повторюючи одні й ті ж слова, концентруючи увагу на тому, як швидко ви будете запам'ятовувати ту або іншу картку. У вас будуть формуватися асоціації, а запам'ятовування можна досягти за допомогою трьох основних дій:

  • намагайтеся пояснювати слова за допомогою картинки, без перекладу;
  • зв'язуйте картинку з особистими спогадами, переживаннями;
  • напишіть на картці, що пов'язує вас із цим спогадом, наприклад, «Прага – 2019». Це означає, що в 2019 році ви бачили білих лебедів під Карловим мостом у Празі.

Сконцентруйте свою увагу на тому, що ви вчите англійську мову з нуля не для того, щоб складати тести, а щоб вивчити цікаві речі. Шукайте взаємозв'язок між словами і життям, вашими спогадами.

Використання методу багаторазового повторення за допомогою флеш-карток допоможе зробити уроки англійської цікавими та пізнавальними.

Використовуйте спеціальні онлайн-тренажери

Сьогодні в мережі є багато сервісів, за допомогою яких можна вивчити англійську мову з нуля онлайн. Одні з них побудовані у вигляді серії завдань, які ускладнюються від проходження одного етапу до іншого. Є завдання, які носять розважальний характер і представлені іграми в слова, за допомогою яких можна достатньо швидко вивчити англійську мову з нуля до Elementary. Навчання англійської з нуля відбувається за рівнями. Щоб перейти на рівень більш складний, потрібно обов'язково пройти легкий. Вивчення англійської мови дистанційно допомагає закріплювати пройдений матеріал у будь-якому зручному місці. Наприклад, в київському метро. Ви розумієте, що найближчі 45 хвилин випадаєте з активного життя, у вас з'являється багато вільного часу, який можна провести з користю. У цій ситуації зручно пройти онлайн-уроки англійської, можна вивчити кілька слів або фраз. Є багато варіантів, які підходять для вивчення предметів англійською. Використовуючи базові знання англійської, ви можете запросто складати слова, граючи в мовні ігри.

Педагоги розмовної мови рекомендують використовувати мобільні додатки, сервіси для закріплення матеріалу, вивченого вами на уроках. Серед них можна відзначити портал LinguaLeo, Лінгва й інші.

Вивчити англійську мову з нуля достатньо просто. Про це у відео.

Пориньте в мовне середовище

У школі ви вчили іспанську, в інституті німецьку і зараз хочете з нуля швидко вивчити англійську з нуля. Що для цього потрібно? Народившись в Україні, ми з дитинства чуємо українську мову. Українською розмовляють наші батьки, спілкуються педагоги на заняттях, проводять уроки, говорять ваші друзі, знайомі. Фактично кожен українець з перших днів свого народження занурюється в те середовище, яке для нього буде першочерговим. Якщо ви вчите англійську мову з нуля в Києві, то знайте, що для учня важливо також повністю занурюватися в середовище. При цьому фахівці рекомендують вести активні діалоги, наприклад, використовуючи під час обговорення певної кінострічки фотографії акторів. Так уроки будуть проходити набагато цікавіше, тим більше, крім фільму або вистави, ви непомітно занурюєтеся в середовище спілкування однодумців. Найпростіше це зробити на курсах, де вивчають англійську з нуля, ціна яких безпосередньо залежить від кількості годин, які відвідує людина.

Самодисципліна як важливий навик у вивченні англійської мови з нуля

Ви говорите: «Хочу вивчити англійську мову з нуля». Що під цим розумієте? Яка різниця між нулем і одиницею, п'ятіркою або десяткою? Що ви хочете для цього зробити? Чи готові ви прокидатися на годину раніше і лягати на годину пізніше? Чи зможете ви щодня дотримуватися правил? Знайдіть відповіді на ці запитання перед тим, як прийняти рішення і почати розбиратися в способах і методах вивчення англійської для початківців, якщо вам не 5-6 або 16-17, а 30-40 років. Усе починається з самодисципліни, підвищених вимог до себе.

Перше, що потрібно зробити – навчитися знаходити час для вивчення англійської. Це може бути час, який ви раніше відводили на перегляд серіалу, на спілкування з друзями. Інколи необхідно знайти час і місце для того, щоб почати займатися мовами.

Способи для тренування мислення і пам'яті

Наступні п'ять пунктів правил вивчення англійської мови з нуля будуть пов'язані з кроками, які необхідно проходити щодня, тренуючи пам'ять, мислення. Щоб уроки англійської мови для початківців з нуля були продуктивними, викладачі курсів часто нагадують про це своїм учням і пропонують ефективні способи.

Способи для тренування мислення і пам'яті
Як тренувати пам'ять при вивченні англійської з нуля?

Далі у нас в правилах 5 важливих навичок, які допоможуть з нуля вивчити англійську. Але й ці навички ми відносимо до правил, тому що вони необхідні, щоб правильно і послідовно все вивчити.

  1. Вивчення алфавіту як перший крок вивчення англійської мови з нуля

    Вивчення будь-якої мови починається з алфавіту, і англійська – не виняток. Вам необхідно вивчити назву кожної букви, запам'ятати їх зовнішній вигляд, порядок букв, щоб навчитися працювати зі словниками, довідковою літературою, де всі слова записані в алфавітному порядку. Навіть якщо вам далеко за 30, і ви вже не мрієте вийти заміж за принца, вивчайте алфавіт за допомогою дитячих пісеньок.

    Далі буде необхідно вивчити основні правила читання. В англійській мові, як і в українській, буква не дорівнює звуку. Те, що ми бачимо, зовсім по-іншому чуємо. Розглянемо на прикладі. У нас є буква «ю», але на початку слова ми читаємо її як два звуки «ї» та «у». Засвоївши правила читання, ви зрозумієте, в чому суть основних законів вимови.

    Англійці часто жартують, що в англійській мові ми пишемо «Манчестер», а вимовляємо – «Ліверпуль». У цьому жарті є частка істини, адже в англійській деякі слова пишуться не так, як чуються. Наприклад, слово «phoenix» читається як «фенікс» і так далі.

    В англійській 44 звуки, але 26 букв. Це означає, що одна буква передає одразу кілька звуків. Наприклад, буква «c» в англійській може означати звук /k/, як у слові «cat», а може позначати звук /s/, як у слові «ice». Самостійно звуки вивчити важко. Ми рекомендуємо робити це на словах-прикладах. Вивчаючи англійську з нуля самостійно, ви можете витратити багато часу, але так нічого і не вивчити.

    У вас перед очима постійно має бути таблиця букв і звуків англійської мови. Так ви зможете на прикладах швидко вивчити звуки і букви.
     
  2. Вчимо перші слова за книгами на уроках англійської для початківців з нуля

    Вивчити щось без книг неможливо. Це не тільки носії інформації, а й мовчазні друзі, які завжди будуть поруч. Як варіант, можна запропонувати спеціальну адаптовану літературу для початківців, які вивчають самостійно англійську з нуля. Це добре впливає на самодисципліну, прогрес у навчанні. Тільки так можна правильно зануритися у вивчення. Вивчені слова будуть у правильному контексті. Для кожного рівня необхідна спеціальна література. Не думайте, що дорослі не можуть вчитися за книгами. Які саме книги підійдуть для вивчення англійської з нуля, як почати вивчати мову – підкаже викладач курсів, який систематизує роботу. Навіть якщо ви прочитали в книзі всього 10 сторінок самі – це великий успіх. Не зупиняйтеся, закріплюйте цей успіх, читайте ще книги, які допоможуть вам зануритися в прекрасний світ художньої англійської літератури.

    Легкі книги англійською з прямою мовою і цікавими сюжетами допоможуть вам краще зрозуміти мову, особливості вимови.

    Ваші перші три книги для вивчення англійської самостійно:

    - Marcel and the Shakespeare Letters by Stephen Rabley
    - The Adventures of Tom Sawyer by Mark Twain
    - Robin Hood by Sally M. Stockton

    Хороша книга англійською – ваш путівник для вивчення слів, словосполучень, правильної вимови і написання.
     
  3. Складаємо список обов'язкових англійських фраз

    Складіть список своїх перших англійських фраз, які потрібно вивчити в першу чергу.

    Спочатку – привітання. Вам варто вивчити фразу: «Hello, my name is...». Під час знайомства вам слід сказати: «Nice to meet you».

    Якщо вам зробили щось приємне або ви хочете подякувати людині, обов'язково скажіть їй: «Thank you very much». До вас підійшов незнайомець, ви пояснили англійською, як кудись пройти; він вам подякував, і ви відповіли: «You're welcome».

    Хочете запитати у людини англійською, як її справи, використовуйте: «How are you?». Щоб поцікавитися, звідки людина, запитайте: «Where are you from?». Щоб провести його, скажіть: «This way, please...». Якщо вам щось незрозуміло, скажіть: «I don’t understand».

    Перші обов'язкові фрази потрібно завчити, щоб відтворювати так, як вам потрібно буде згодом. Це найкраща практика, яка допомагає зрозуміти мову.
     
  4. Щодня вчіть граматику

    Під час вивчення англійської мови з нуля разом із вивченням фраз обов'язково займайтеся розбором граматики. Вивчайте корисні фрази, вникайте в суть граматики англійської мови на їх прикладі. Так ви зможете швидко розуміти і вивчати англійську мову з нуля і закріпити основні навички на практиці. Вам необхідно розібратися у численних числах, порядку слів у реченнях. Дізнайтеся, як з'являється дієслово-зв'язка і в яких словах воно використовується. Визначте і вивчіть особливості системи часів, наказового способу і як воно правильно повинно використовуватися. Обов'язково ознайомтеся зі ступенями порівняння прикметників, неправильних і правильних дієслів.
     
  5. Вивчайте англійську в комплексі

    Щоб вивчення англійської з нуля проходило продуктивно, необхідно обов'язково займатися в комплексі, вивчати матеріал покроково, збираючи воєдино кращі методи навчання. Вам має бути цікаво, і всі етапи роботи мають бути послідовними. Тобто одночасно ви повинні читати, писати, розмовляти. Обов'язково відвідуйте курси англійської мови, слухайте педагога, прислухайтеся до зауважень, які він робить вам або іншим учням.

    Щоб вам було цікаво вчитися англійською, слухайте англійські пісні, вникайте в сенс слів, повторюйте їх, щоб краще запам'ятати. Будьте спостережливі. Переносьте англійські фрази і слова у ваше життя, називайте навколишні вас речі англійськими словами. Пам'ятайте: тільки виробивши певну систему, ви зможете розібрати англійську та будете говорити без помилок.

Висновки

Щоб вивчити мову з нуля, треба знайти викладача або хороші курси англійської, виробити власні правила, які допоможуть вам у всьому розібратися, все вивчити. Починайте вивчення мови якомога раніше. Важливо правильно підібрати методи, форми роботи, літературу, вправи, які допоможуть швидко вчити мови, і не тільки англійську.

Якщо у вас виникнуть запитання або необхідна буде консультація викладача – звертайтеся, з радістю допоможемо і підкажемо.

А щоб швидко вивчити 100 найважливіших та найактуальніших фраз для спілкування з іноземцями, в подорожі чи на вечірці - проходьте короткий онлайн курс від Booyya - Англійська на вчора - https://bit.ly/319sCgh

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.