Green Forest Life. 31.05.2023

Teaching Center від Green Forest – підтримка та розвиток кар'єри для викладачів

Автор: Катерина Торгонська

Green Forest – це школа англійської мови, яка втілює найсміливіші проєкти та відома своїми інноваційними підходами до освіти. Основний принцип нашої школи – розвивати професійну кар'єру викладачів та створювати найкращі умови для ефективного навчання студентів. 

Зміст

1. Знайомство із Green Forest Teaching Center by Nadiya Dyachuk
2. Переваги та можливості Teaching Center
3. Відгуки про навчальний центр

Знайомство із Green Forest Teaching Center by Nadiya Dyachuk

Компанія віддана ідеї постійного покращення освітнього процесу і розвитку викладацької компетентності. Саме тому було вирішено заснувати навчальний центр Teaching Center by Nadiya Dyachuk, який проводить унікальні курси підвищення кваліфікації для викладачів із досвідом, а також тих, хто тільки на початку своєї кар’єри.

Надія Дьячук, яка очолює академічний відділ Teaching Center, поділилась своїми спогадами про початок роботи навчального центру та досягнутими успіхами.

Teaching Center від Green Forest: підтримка та розвиток кар'єри для викладачів - 1

Ідея з курсами Teaching Center виникла як логічне продовження навчання персоналу. Усі компанії рано чи пізно стикаються з тим, що аби мати хороший і навчений персонал, треба вкластися як у мотивацію та навчання протягом роботи, так і в навчання та заохочення інтернів і потенційних викладачів. Також у нашій школі навчаються просто неймовірні студенти, і було б геть недоречно їх втрачати. А вже деталі організації, підготовку тренерів, перелік самих тренінгів тощо ми зробили з найкращою командою методистів Green Forest в академічному (тоді ще методичному) відділі. 

Між іншим, програма для викладачів та викладачів-початківців постійно адаптується, вносяться зміни, розширюється перелік тренерів та практичних завдань відповідно до потреб та викликів сьогодення. 

Teaching Center наразі досяг можливості взагалі без додаткової реклами відкривати три набори на рік по 20-25 кандидатів. Із кожного набору Green Forest вдається працевлаштувати по 5-10 викладачів. Це прекрасні результати. А головне те, що всі випускники курсів Teaching Center, які починають працювати в Green Forest, обирають собі нашу школу на довгий період, мають високі показники викладання та своїм прикладом заробили для нашого центру прекрасну репутацію. 

Ні для кого не секрет, що всі, хто шукає якийсь курс для викладачів, у тому числі початківців, бачать тільки позитивні відгуки про наш курс. Ще раз наголошую: для Green Forest цей курс не є прибутковим. Ми пишаємося тим, що маємо лише позитивні рекомендації.

Катерина Цимбалюк – головна організаторка курсів Teaching Center, працює з викладачами та відповідає за працевлаштування в школі англійської мови Green Forest: 

Teaching Center від Green Forest: підтримка та розвиток кар'єри для викладачів - 2

Народився Teaching Center by Nadiya Dyachuk у 2017 році як офлайн-курс для тих, хто викладає та хоче вдосконалити свої знання або ж тільки почати навчати англійської інших. Він був розроблений нашими найкращими фахівцями з урахуванням усіх сучасних тенденцій викладання під керівництвом Надії Дьячук. 

Ми пропонуємо комплексний навчальний досвід, який поєднує теоретичні знання та практику.

І звісно, ми ніколи не стоїмо на місці. У 2020 році ми зрозуміли, що потрібно пропонувати дистанційний формат курсу, бо весь світ пішов в онлайн. Ми дуже ретельно розробляли онлайн-формат курсу саме для викладачів та викладачів-початківців для того, щоб навчання було не менш ефективним і не менш цікавим, ніж в офлайні. Також онлайн дозволяє майже в режимі реального часу вносити зміни до програми курсу, якщо у світі ESL з’являються нові підходи, методи чи відкриття. Тож у 2021 році ми запустили наш курс Teaching Center by Green Forest в онлайн-форматі. 

Тепер до нас змогли приєднуватися охочі з усіх куточків України і навіть з-за кордону! Маємо випускників із Польщі, Німеччини, Данії, Чехії, Румунї, Туреччини, Франції, Швейцарії та Австрії. 

За роки своєї роботи ми випустили вже 220 студентів, 70 з яких успішно викладають у нашій школі та інших проєктах Green Forest Family. 

Для мене особисто Teaching Center by Nadiya Dyachuk – це про самовдосконалення, професіоналізм та здійснення мрій! До чого це я? А ось до чого. Портрет нашого типового слухача: людина приходить у Green Forest вивчати мову на початковий рівень, ми закохуємо її в англійську (секрет простий – ми володіємо мистецтвом навчання англійської), людина вивчає з нами мову й потім вирішує, що викладання – це її покликання! Далі закінчує наш курс Teaching Center та починає викладати.

Таких історій у нас вже дуже багато. Це те, що надихає на подальший розвиток самого курсу!

Переваги та можливості Teaching Center

Якщо у вас є бажання почати викладати англійську або вдосконалити свої професійні навички – спробуйте наш курс. У Teaching Center на вас чекають:

✓ Кваліфіковані тренери
Ви зможете переймати багаторічний досвід наших тренерів у викладанні як загальної та бізнес-англійської, так і корпоративної англійської та англійської для дітей.

✓ Сучасні методики викладання
На курсі ви вивчите різноманітні підходи та методики викладання англійської мови (CA, GDA, TBL, TTT, ESA, Suggestopedia, Dogme, GTM, ALA).

✓ Практичні навички
Teaching Center надає практичний підхід до навчання, який дозволяє тічерам застосовувати свої знання, власне, на практиці. Це включає в себе роботу над реальними проєктами (наприклад, участь у реальних уроках за менторством старшого викладача), перегляд та аналіз занять досвідчених фахівців, підготовку, проведення та аналіз занять самостійно.

✓ Можливість працевлаштування
Важливо! За умови працевлаштування в один із проєктів мережі шкіл гроші за навчання повертаються протягом двох років.    

✓ Підтримка та наставництво
Teaching Center надає викладачам підтримку протягом курсу та після навчання за умови працевлаштування в мережі Green Forest. Старші викладачі та консультанти допомагають тічерам, особливо початківцям, вирішувати різноманітні робочі проблеми під час їхнього професійного розвитку. Підтримка включає індивідуальні консультації, оцінку прогресу та регулярний зворотний зв'язок, що сприяє ефективному навчанню та розвитку навичок.

✓ Сертифікація
Після успішного завершення курсу ви отримаєте диплом навчального центру з результатами фінального іспиту. 

✓ Сприяння кар'єрному розвитку
Teaching Center надає додаткові ресурси та підтримку випускникам у розвитку їхньої кар'єри. Це може включати семінари, воркшопи з кар'єрного планування та ресурси, які допомагають досвідченим викладачам і початківцям побудувати успішну кар'єру.

Ознайомтесь із результатами роботи Teaching Center у цифрах:

Teaching Center від Green Forest: підтримка та розвиток кар'єри для викладачів - 3

На нашому курсі сучасні методи роботи адаптовані до українського ринку.    

Teaching Center пропонує тренінги, що охоплюють широкий спектр тем і аспектів викладацької роботи. Це Lesson Planning, Instructions, ICQs, CCQs, Classroom Management, Teaching Online та інші. Вони допомагають викладачам розуміти різні аспекти навчального процесу, вчитися використовувати ефективні методи та стратегії, адаптуватися до різних типів студентів та рівнів вивчення мови, а також розвивати свої власні навички та компетенції. Крім цього, на курсі у вас є можливість відвідувати спеціалізовані тренінги, які постійно оновлюються.

Teaching Center надає широкий вибір джерел, які можна використовувати у своїй практиці. Саме для тих, хто вже отримав пропозицію викладати після курсів Teaching Center, є відкритий доступ до величезної бібліотеки як із підручниками з покращення методологічної підготовки, так і з ідеями для ігор, планами уроків та іншими цікавими ресурсами.

До того ж, для викладачів є окремий розділ щодо роботи з інтерактивною платформою, де вони мають можливість створювати інтерактивні воркшіти. Там представлено більше 15 варіацій вправ, які можна використовувати на заняттях.

Teaching Center від Green Forest: підтримка та розвиток кар'єри для викладачів - 4

Наразі навчання в Teaching Center проходить дистанційно. Набори на курс відбуваються тричі на рік, навчання триває по чотири тижні. Проглянути список тренінгів і тренерів, ознайомитися з актуальними датами та розкладом найближчого курсу, а також заповнити форму для участі ви можете на цій сторінці.

Для тих, кому важливо навчатись у власному темпі та без графіків, наша команда розробила онлайн-курс ​​The Basics of ESL Teaching на платформі Booyya. Курс допоможе вам розпочати викладацьку діяльність або підвищити кваліфікацію, опанувавши необхідні навички. Програма складається з 13 уроків – від lesson planning до типових помилок, які роблять викладачі. А за промокодом GFjournal2023 ви отримаєте знижку 20% на курс!

Якщо ж ви вже зараз шукаєте роботу викладача англійської та хочете стати членом сім’ї Green Forest – на сторінці вакансій можна переглянути перелік доступних позицій, дізнатися про умови співпраці та подати заявку. 

Відгуки про навчальний центр

Ми тішимось відгукам самих викладачів, які працюють у мережі Green Forest та проходили навчання в Teaching Center. Тож ділимось із вами!

Альона Трепитьон:
Я закінчила Teaching Center восени 2018 року і можу впевнено сказати, що цей курс дуже допоміг мені у моїй викладацькій діяльності. Хоча до участі у курсі у мене вже був досвід у ролі викладача англійської мови і роботи з групами дорослих слухачів, проте тут я дізналася дуже багато інсайтів. 

Навчання проходило у вихідний день, що дозволяло мені поєднувати навчання в Teaching Center та викладання на моїй попередній роботі. Курс Teaching Center був насичений, досить інтенсивний та неймовірно цікавий як для початківців, так і для тих, хто прагне вдосконалити себе як професіонала. Мені сподобалося те, що одразу набуті знання ми застосовували на практиці, адже одним з основних завдань було проведення фрагментів реальних занять. 

Найприємнішим було те, що одразу після закінчення Teaching Center мені було запропоновано робоче місце викладача в школі англійської мови Green Forest, де я з задоволенням працюю і донині. Оцінюю курс на найвищий бал та раджу всім, хто бажає стати дійсно крутим тічером.

Богдан Войтенко: 
Для мене Teaching Center by Nadiya Dyachuk – це був унікальний шанс потрапити у світ викладання англійської мови, одразу маючи можливість отримати практичні скіли і стати крутим тічером.

Серед великих плюсів курсу можна виділити те, що тобі не просто викладають теорію про те, що таке PPP та TTT, а й дають змогу попрацювати з реальними студентами. А самі тренінги проходять (власне, як і заняття в ГФ) у груповому форматі, завдяки чому створюється жива та творча атмосфера.

Особливо продуктивною мені видалася робота з особистим ментором, який закріплюється за кожним викладачем чи викладачем-початківцем на період проходження курсу. Головна перевага такої співпраці – те, що це жива людина, викладач із досвідом, який допоможе у вирішенні будь-яких питань стосовно викладання (і не тільки). Моя менторка від Teaching Center ідеально доповнювала той матеріал, що був передбачений програмою курсу. Адже завжди можна щось не до кінця зрозуміти або пропустити, а коли вся увага спрямована на тебе – все можна розкласти по поличках.

Звісно, я б не став порівнювати цей досвід у Teaching Center з відпусткою на море, оскільки матеріалу на опрацювання було багато, і особливо якщо його бачиш вперше, треба докладати зусиль, щоб його засвоїти. Але навіть тут на кожному з тренінгів викладачі (які, до речі, змінюють одне одного на різних тренінгах!) діляться своїм персональним досвідом, використовують наочні приклади.

Враховуючи те, що Teaching Center був моєю першою практикою групового викладання, для мене назавжди залишилось у пам’яті багато з того, що я дізнався та відчув на собі. Скажімо, до сьогодні я пам’ятаю свій graduation lesson (випускний урок), що в мене був на тему conditionals, в яку я закохався після того, як зрозумів, як цікаво її можна викладати (мій досвід вивчення англійської у школі та університеті, м’яко кажучи, не настільки приємний). І все це завдяки підходу, який Teaching Center обирає як для курсів англійської, так і для навчання самих викладачів! 

Teaching Center від Green Forest: підтримка та розвиток кар'єри для викладачів - 5

Анна Котлярова: 
Моїм покликанням завжди була біологія, тоді як англійську мову я used to hate усім серцем. Ще декілька років тому я й гадки не мала, що коли-небудь буду її викладати. Проте завдяки навчанню у Green Forest моє ставлення кардинально змінилося – англійська стала моїм хобі та невід'ємною частиною життя. Почувши про новий набір у Teaching Center від Green Forest, я вирішила подати заявку, перш за все, з метою ще більше практикувати англійську. 

Навчання виявилося насиченим, але при цьому неймовірно цікавим: тренінги, планування фрагментів уроків і їх проведення, співпраця з ментором, спостереження за уроками, перегляд відео та опрацювання методичної літератури. Поєднувати наукову роботу, навчання в Green Forest та відвідування Teaching Center було непростим завданням; часто доводилося засиджуватися допізна. Однак я ні на хвилинку не пошкодувала про це рішення, адже саме завдяки Teaching Center я відкрила для себе нове захоплення, яке переросло у справжню любов. Я опанувала основи теорії й практики викладання, котрі стали міцним фундаментом мого професійного розвитку. 

Після завершення курсу мені надійшло запрошення приєднатися до чудової команди Green Forest, де успішно працюю і досі. Якщо ти гориш любов’ю до англійської і маєш бажання спробувати себе у ролі викладача, не сумнівайся, тобі точно сюди! Щиро рекомендую! 

Юлія Скрипник: 
Я пішла навчатися у Teaching Center прямо після закінчення останнього рівня у Грін Форест два роки тому. Я хотіла продовжити навчання та покращити свої знання, тож навчальний курс здався мені гарною ідеєю розвитку (плюс дуже хотілося, так би мовити, «зазирнути за лаштунки»). До цього курсу я не знала НІЧОГО про викладання, бо маю зовсім іншу навчальну спеціальність. Проте мені завжди подобалось пояснювати інформацію та комунікувати з людьми, тож навички, отримані в Teaching Center, я б застосувала і в іншій справі.

Перед початком курсу я звернула увагу на його структуру, а також наявність практичної частини – тобто проведення реальних заннять з реальними студентам, що на той момент здавалось чимось нездійсненним. Навчання на викладача англійської мови було досить інтенсивним, але ДУЖЕ цікавим. Обсяг домашнього завдання хоч і був великим, однак виконувати його було легше через методи подачі інформації на самих лекціях + варіативність дз. Пам’ятаю той шматочок заняття, що я провела: колінки так тремтіли, що я не могла їх вгамувати!

Після завершення курсу мені надіслали диплом про успішне закінчення й запропонували спробувати себе у якості тепер уже викладача-початківця у роботі з реальними групами. То був для мене дуже приємний, але ШОК. Відтоді я працюю у ГФ і можу сказати, що усі ті навички, отримані в Teaching Center, я активно використовую на своїх уроках, адже це саме та база, яка необхідна кожному вчителю. Із часом мої знання лише розширюються завдяки додатковому професійному розвитку, проте ті лекції з курсів Teaching Center я й досі перечитую, коли хочу поновити щось у своїй пам’яті. 

Цікаво? Спробуйте і ви! На наших курсах для викладачів ви отримаєте структуровану та вичерпну інформацію, як покращити свої заняття та підвищити власну цінність як викладача.

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
"It’s a sign! Grammar Tenses Challenge": граматичний челендж англійської для всіх рівнів 5-25.08
Що ви знаєте про граматичні часи в англійській мові? Їх багацько, всі вони взаємоповʼязані, проте деякі з них здаються елементарними, інші - заплутаними та незрозумілими. Але всі вони нам дуже потрібні, аби вільно висловлювати свої думки англійською. Словом, всі вони - big deal. Якщо погоджуєтесь, ловіть…
Green Forest Life
Sharing is caring - розмовний клуб англійської для тих, хто потребує підтримки 23.07
Sharing is caring: Speaking club for those who need support Ми завжди працювали за принципом «людині потрібна людина». Але тепер ми розуміємо, що найбільше людині потрібна людина під час війни. Тому ми пропонуємо всім, хто відчуває потребу, поговорити англійською та підтримати один одного.…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб щонеділі
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.