About English Language, Fun. 17.06.2020

Страхи, які можуть виникнути на курсах англійської

Автор: Юлія Блажевич

Відвідуючи курси англійської, основи якої вивчити може будь-хто, багато хто зустрічається з цілим списком страхів. Саме вони заважають розпочати повноцінно спілкуватися іноземною мовою. Що ж це за страхи і як з ними боротися на курсах англійської

Звідки беруться страхи?

Багато хто починав вивчати базовий курс англійської мови ще в школі, витрачав купу часу, але при цьому не отримував хороших результатів. Причини могли бути різними, але через це ми почали сумніватися в своїх здібностях. Сумнів і є основною причиною появи невпевненості та страхів.

Страхи, які можуть виникнути на курсах англійської
Не сумнівайтеся в собі та сприймайте курси як розвагу й нагороду

Чого ми боїмося під час вивчення англійської на базовому курсі?

  1. Зробити помилку. Поширений класичний страх, який може виникнути під час вивчення основ на курсах англійської. У реальності ж люди не настільки жорстокі до тих, хто робить помилки в іноземній мові. Найгіршим варіантом подій може бути тільки усне виправлення помилки. Але в цілому, співрозмовник навряд чи зверне увагу на пропущений артикль або неправильне закінчення.
     
  2. Не зрозуміти, що говорить співрозмовник. У багатьох на базовому курсі англійської мови з'являється невпевненість у тому, що їм вдасться зрозуміти людину під час спілкування. Тут необхідні навички аудіювання. Але під час навчання та проходження курсів необхідну репліку можна прослуховувати стільки разів, скільки це потрібно. Через деякий час усне мовлення буде сприйматися на слух все краще й краще.
     
  3. Відсутність здібностей до вивчення мови. Цей страх заважає вивчати англійську навіть на базовому рівні. І виникає він ще в шкільні роки, коли нас не навчали «живо», а просто давали інформацію з книг. Насправді ж, для вивчення англійської не потрібно мати приховані здібності. Багато що залежить від правильно організованого навчання, коли результат видно щодня. Кожне заняття має приносити нові знання і вміння їх використовувати. А можливість практикуватися 80% часу уроку раз і назавжди позбавить від невпевненості в собі.
     
  4. Показати свій акцент. Вивчивши основи на курсах англійської, багато хто некомфортно почувається через свою вимову. Але варто пам'ятати, що це абсолютно нормальне явище, адже у кожного народу є свої особливості вимови. У міру проходження курсів і прослуховування реплік професійних дикторів і носіїв можна розібратися з тим, як має звучати кожне слово.
     
  5. Перепитати у співрозмовника. Вивчаючи англійську на базовому курсі, студенти бояться спілкуватися з носіями і перепитувати у них незрозумілі фрази. Причиною цього може бути невиразна дикція співрозмовника, тихий голос, а також відстань між людьми. Боятися цього не варто, інакше буде неможливо продовжити діалог. Набагато безглуздіше будуть виглядати жарти невпопад, а також відповіді на ті запитання, які не були поставлені.
Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.