About English Language. 02.12.2020

Як почати вивчати англійську? Рішень безліч!

Автор: Тетяна Огородник

Скажемо відверто: вивчити англійську мову – не таке вже й складне завдання. Вона оточує нас всюди, величезна частина лексики вже міцно вкоренилася в нашій пам'яті. Крім того, навіть у рідній мові багато понять замінилися на англомовні аналоги. Для тих, хто ще не володіє мовою на базовому рівні, ми підготували статтю про те, як почати вивчати англійську з задоволенням.

Зміст

1. Як ваші захоплення допоможуть вам почати вчити англійську
2. Американські ток-шоу – одні з кращих ресурсів для тих, хто починає вивчати англійську
3. Почати вивчати англійську на мовних курсах – правильне рішення

Відповідь напрошується сама собою – потрібно з головою зануритися в цей процес. І для цього зовсім не обов'язково їхати до країни, де англійська є державною мовою. Безумовно, це найкраще, хоч і екстремальне рішення як для початківців, так і для людей із більш високим рівнем. Але щоб оточити себе англійською та почати вчити мову, достатньо зробити кілька простих кроків:

  • слухайте англійську мову;
  • читайте англійською;
  • пишіть цією мовою (чати в соціальних мережах теж рахується);
  • розмовляйте нею, нехай навіть із самим собою.

А головне – почніть вивчати англійську якомога цікавіше, не тільки за допомогою підручників, словників і вправ. Без них, звичайно ж, не обійтися, особливо в питаннях орфографії, граматики та правопису. Але для тих, хто тільки починає вивчати англійську, важливо швидше заговорити нею. А «книжкова» мова в цьому малоефективна, тому що інформація в підручниках структурована й підігнана під певні стандарти. Це може швидко набриднути. Тому, почавши вивчати англійську мову, одразу ж намагайтеся урізноманітнити навчання. Ми підкажемо, як це зробити.
 


Як ваші захоплення допоможуть вам почати вчити англійську

Спершу згадайте, як думка почати вчити англійську прийшла вам у голову. Погодьтеся, що подібні рішення рідко виникають спонтанно. Дуже часто люди починають вивчати англійську, оскільки знання іноземної мови відіграє велику роль в освіті та кар'єрі. Але зараз усе більше людей розуміє, що англійська впливає на всі аспекти життя, а не тільки на ті, що стосуються навчання та роботи.

І все ж для того щоб почати навчання іноземної мови, потрібен відчутний поштовх. Нерідко до цього кроку підводять ваші власні захоплення. Адже як же почати вчити англійську без натхнення? Воно вам дуже знадобиться, бо вивчення іноземних мов нерозривно пов'язане з творчістю. Тут потрібно виявити не тільки завзятість і цілеспрямованість, а й кмітливість, комунікабельність, креативність. Перетворіть ваші хобі на головних помічників і почніть вчити та сприймати англійську як спосіб краще пізнати своїх кумирів. Ми дамо вам пару корисних порад.

  1. Вивчайте слова улюблених англійських пісень. Американська та британська музичні індустрії подарували світові безліч приголомшливих артистів. І з кожним роком їх стає все більше. Якщо ви запитаєте знайомих, як вони почали вивчати англійську, то більшість відповість, що за допомогою музики. І справа не тільки в тому, що вони слухали улюблені композиції 24/7. Варто вчити напам'ять тексти пісень, перекладати їх і впроваджувати вивчені фрази в повсякденне спілкування. Виконавці часто використовують у своїй ліриці сленг, ідіоми та різні мовні звороти, що дозволяють їм оригінально та яскраво висловити свої думки й глибокі переживання. Тому якщо вам сподобалася пісня англійською, почніть вчити її, як вірш, і пробуйте співати. Так ви поповните словниковий запас, вивчивши цілі фрази, зможете поліпшити вимову й розмовні навички.
     
  2. Любите іноземне кіно? Чудово, почніть вчити англійську, переглядаючи фільми й серіали мовою оригіналу. Дивно, але тільки в країнах колишнього СНД існує таке поняття як «актор дубляжу». Європа ж, Америка та Азія під час перекладу іноземних фільмів обмежуються лише субтитрами, оскільки тільки рідна мова може цілком передати приголомшливу акторську гру. Починайте вчити англійську, переглядаючи іноземні фільми в оригіналі. Це дозволить вам не тільки повноцінно насолодитися сюжетом, акторами та красивими сценами, але й вивчити англійську мову.

Американські ток-шоу – одні з кращих ресурсів для тих, хто починає вивчати англійську

Багатьом цікаво дізнаватися більше про улюблених режисерів, акторів, музикантів, письменників не тільки через їхню творчість. Тому ми так любимо читати й слухати їхні інтерв'ю, а також дивитися різні ток-шоу з їх участю. Одні з найбільш популярних шоу такого формату – TheEllenShow і The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

TheEllenShow – американське ток-шоу, ведучою якого є акторка та комікеса Еллен Дедженерес. Перший епізод шоу показали в 2003 році, зараз же в ефір виходить 16-й сезон шоу. Воно завоювало не тільки любов глядачів, а й численні нагороди, в тому числі 59 денних премій «Еммі» і 14 People's Choice Award. Якщо хочете почати вчити англійську за допомогою цього ток-шоу, зайдіть на його офіційний YouTube-канал і знайдіть епізод із вашим улюбленим селебріті.

Як почати вивчати англійську
У своєму шоу ведуча Еллен Дедженерес в невимушеній формі обговорює з зірковими гостями різні теми, не забуваючи при цьому жартувати й активно спілкуватися з глядачами в студії

The Tonight Show – американське вечірнє ток-шоу, яке веде Джиммі Феллон на каналі NBC. Прем'єра першого епізоду шоу відбулася в 2014 році. Сам Джиммі здобув популярність завдяки участі в гумористичній передачі Saturday Night Live. До речі, тим, хто починає вивчати англійську, ми також радимо ознайомитися з цим неймовірно смішним шоу, в якому взяло участь багато акторів і музикантів. Так ви підтягнете свій розмовний рівень і навчитеся розуміти специфічний американський гумор.

Шоу примітне своїми традиціями – кожен випуск починається з тематичного монологу Джиммі Феллона, за яким іде комедійна замальовка. А гостьові інтерв'ю, немов десерт, подаються в кінці шоу. Як правило, вони короткі, але в цьому й талант Джиммі – за кілька хвилин йому вдається своєю невимушеною манерою і несподіваними питаннями дізнатися про найцікавіші моменти з життя селебрітіс. Завершується шоу музичним перформансом.

Як почати вивчати англійську
Почніть вивчати англійську мову в компанії харизматичного Джиммі Феллона та його зіркових гостей. Багато моментів із шоу стали вірусними

Шалена популярність цих ток-шоу зумовлена тим, що вони гармонійно поєднують у собі різні розважальні формати: інтерв'ю, музику, гумор, новини. Тому це прекрасний спосіб почати поглиблено вивчати англійську, осягаючи всі аспекти мови. Адже гостями шоу стають не тільки знамениті актори та співаки, а також політики, вчені, спортсмени, коміки й бізнесмени.

Почати вивчати англійську на мовних курсах – правильне рішення

Вище ми вже говорили про те, що без спеціальних навчальних посібників і словників тим, хто починає вивчати англійську мову, ніяк не обійтися. Розібратися в цих матеріалах самостійно досить важко. Швидше за все, ви заплутаєтеся ще більше, і вивчення англійської мови так і не зрушиться з початкової точки. До того ж, багатьох посібників немає у вільному доступі, отримати їх можна тільки якщо записатися на початкові курси англійської до мовної школи. Навчання буде набагато більш успішним і продуктивним, якщо ви довіритесь професійним викладачам мовних шкіл. Вони, як мінімум, підкажуть вам, з чого саме вам слід почати вчити англійську, на які мовні аспекти орієнтуватися в першу чергу: граматику, лексику, вимову, читання, письмо або розмовні навички. У своїх рекомендаціях вони будуть виходити з вашого рівня, цілі навчання та бажаних термінів отримання перших результатів.

Як почати вивчати англійську
Навчання на курсах англійської мови – чудовий старт для студентів із початковим рівнем

Вирішивши вчити англійську мову, почніть із пошуків відповідних курсів. Як же їх знайти? Тут також слід відштовхуватися від того, що вам найбільше підходить. Мовні курси мають:

  • відповідати вашому рівню англійської;
  • проходити за зручним для вас графіком;
  • пропонувати найкомфортніший формат навчання (онлайн-заняття, групові курси, індивідуальні уроки);
  • навчати за різними матеріалами, включаючи аудіо та відео;
  • подавати матеріал відповідно до сучасних методів навчання;
  • ефективно поєднувати теорію та практику, а також самостійну роботу й навчання в класі.

Почати вивчати англійську найкраще з визначення вашого мовного рівня. Навіть якщо ви думаєте, що він у вас нульовий, насправді це може бути не так. На якому рівні ваші навички – допоможуть визначити спеціальні тести. Їх можна пройти безкоштовно на сайті обраної вами мовної школи. Це необхідно для того, щоб розподілити вас у відповідну групу та надати викладача, який працює зі студентами, які починають вивчати англійську. Вирішивши записатися на мовні курси, ви перекладаєте значну частину відповідальності на професіоналів. Після того як ви обрали школу та закінчили всі формальності з реєстрацією на курс, вам залишиться тільки одне – почати старанно вивчати англійську і радіти результатам навчання, які не змусять себе чекати.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.