About English Language, Vocabulary. 31.05.2021

Як швидко вивчити розмовну англійську мову для подорожей

Автор: Олена Задворна

Швидко вивчити розмовну англійську мову можна тільки... розмовляючи. По-іншому ніяк. Чим більше практики, тим швидше ви досягнете необхідного рівня розмовної англійської. Щоб вивчити розмовну англійську, можна навіть не виходити з дому. Все необхідне є онлайн. Займайтеся регулярно – і за деякий час у подорожі ви відчуєте колосальну різницю. 

Як швидко вивчити розмовну англійську мову для тих, хто багато подорожує?

Вчити розмовну англійську для тих, хто багато подорожує, просто необхідно. Особливо актуально це для людей, які подорожують по всьому світу. Якщо елементарні речі ще можна якось пояснити й зрозуміти без знання мови, то в непередбачуваних обставинах важливо володіти розмовною англійською хоча б на середньому рівні. Це і загублений багаж, і проблеми з заселенням, і перевірка служби безпеки, та й просто запитання, щоб уточнити дорогу та зорієнтуватися на місцевості. 

Як швидко вивчити розмовну англійську мову для тих, хто багато подорожує
Розмовна англійська мова потрібна для подорожей до більшості країн

Із перших занять на курсах або без викладача важливо знайти партнера для розмовної практики або відвідувати розмовні клуби. Не соромтеся говорити й не бійтеся робити помилки. На курсах і розмовних клубах усі приходять вдосконалюватися і вчитися, а носії англійської розуміють, що це не ваша рідна мова, тому завжди допоможуть виправити помилки та повільно повторять, якщо щось буде незрозуміло.

Щоб швидко вивчити англійську мову та вільно розмовляти, варто тренуватися щодня. Читання вголос і переказ сюжету фільму або статті – прекрасний тренажер, який не потребує партнера. Можете записувати себе на диктофон і прослуховувати. Так ви зможете почути помилки й оцінити свій рівень. 

Розмовні фрази англійською, які знадобляться у подорожі  

Поїздка планується найближчим часом? Вивчіть основні розмовні фрази англійською, які знадобляться у подорожі. Це не замінить повноцінних уроків, але на перших порах допоможе зорієнтуватися. Встановіть на телефон додаток з офлайн-перекладачем. Також скористайтеся функцією Google-перекладача для розпізнавання тексту за допомогою камери телефона. Це допоможе як під час підписання різних документів, так і в ресторанах і кафе для читання меню.

Як швидко вивчити розмовну англійську мову для тих, хто багато подорожує - 2

В аеропорту

Запам'ятайте деякі слова, терміни і фрази, які можуть знадобитися ще в аеропорту:

  • check a bag – реєстрація багажу;
  • carry-on bag – ручна поклажа;
  • overweight – надмірна вага багажу;
  • boarding time – час посадки;
  • check in – реєстрація;
  • my luggage hasn’t arrived – мій багаж не ще прибув.

Випишіть інші назви та фрази, щоб впевнено почуватися під час проходження контролю і польоту.

У готелі

У готелі вам знадобляться розмовні фрази, щоб заселитися, запитати, коли сніданок або вечеря, викликати таксі й уточнити інші деталі. Деякі фрази для мандрівників, які зупинилися в готелі: 

  • I've got a reservation – я забронював номер; 
  • a double room – номер для двох; 
  • a single room – номер для одного; 
  • What time is breakfast? – Коли сніданок? 
  • Could you please call me a taxi? – Можете викликати мені таксі? 

Запитуємо дорогу 

У подорожі важливо не тільки знати, як запитати дорогу, але і зрозуміти напрямок. Вивчіть необхідні фрази, щоб не загубитися і відвідати всі заплановані місця. Ось деякі з них: 

  • How do I get to…? – Як мені дістатися до...?
  • How far is it? – Як далеко?
  • straight ahead – прямо;
  • right – праворуч;
  • left – ліворуч;
  • cross the road – перейти дорогу.

Невеликий словник допоможе на перших порах, а систематичне навчання значно розширить ваші горизонти й зробить ваші подорожі більш простими та вільними. А якщо ви хочете вивчити найпопулярніші фразові дієслова пов'язані з подорожами, тоді вам сподобається короткий онлайн-курс англійської на booyya.com - https://bit.ly/3XP1izt.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.