Fun, Listening. 10.06.2013

Інструкція по користуванню подкастами. Enpodcast

Автор: Таня Пекарчук
“Подкаст” - (англ. Podcast від iPod — популярний плеєр + broadcast (радіо-) мовлення) — запис радіопередачі доступний для прослуховування після оригінальної ефірної трансляції. Із розвитком подкастів значення терміну значно розширилося: з'явилися відеоподкасти та скринкасти. І сьогодні подкастом можемо назвати ледь не будь-який періодичний аудіо чи відеозапис тривалістю 5-10 хвилин, який можна закачати з Інтернету просто так, чи автоматично, за допомогою RSS. Детальніше про визачення подкастів читайте тут.



Якщо ти не перший день знайомий з Грін Форестом, то для тебе Грін Форест — це не просто школа, а сайт Грін Фореста — то не просто візитна картка чи дошка повідомлень, а досить таки потужний навчальний ресурс з блогами, статтями, відео та подкастами, що допомагають у вивченні англійської.

Саме про останнє і піде мова: про подкасти.

Чому саме подкасти?
Час. У всіх нас його мало, катастрофічно мало, щоб просто присісти. А ще менше його, щоб сісти та відкрити зошит, книгу, комп’ютер тощо. Хіба що в метро. Наші подкасти мають середню тривалість 4-7 хвилин. Тож за вашу поїздку в метро ви можете прослухати подкастик два-три рази, потренувавши ваше вухо, вивчити щось нове, чи (!!!) повторити граматику. Отож, менше стресу та більше користі від поїздок в метро!

Мобільні телефони (смартфони) + навушники. Вони є ледь не в кожного. І ми ними активненько користуємося. Додавайте до своїх плейлістів подкасти, та вивчайте англійську. Не забувайте слухати один подкаст два-три рази поспіль! І в цьому вам допоможе наш додаток для пристроїв на базі iOS. Завантажити його можна тут

Постійність. Це запорука майстерності. Це запорука успіху. Коли вам важко приділити вивченню англійської мови годину-дві, то 15-30 хвилин на день — це перший крок. Колекція подкастів поповнюється регулярно. То ж ви не будете нудьгувати в очікуванні чогось новенького.

Страх. Більшість боїться почати вивчати англійську через подкасти. Але ж, що страшного може бути в 5-ти хвилинному записі? Страх не зрозуміти слів чи вимови? Ну, для цього у вас є текст подкасту,  який ви можете знайти на сайті і для впевненності перечитати. А також словничок, в якому ви знайдете переклад важких для розуміння слів. Для особливо “наляканих” у нас є двомовні подкасти, подкасти з перекладом. В будь-якому разі, пам'ятаємо, що слухати подкаст треба не менше двох разів.

Мовні рівні. Є багато подкастів, і часто ми не знаємо, який обрати. Та і самі студенти часто не знають свій рівень володіння мовою. До вашої уваги подкасти різних рівнів.

Як працюють подкасти на Enpodcast.com або у додатку на вашому смартфоні (Інші сайти присвячені подкастам)

 

Слухаємо — розуміємо — слухаємо знову — перевіряємо в словнику, чи ми все зрозуміли

Подкаст на Enpodcast.com — аудіозапис середньою тривалістю 4-8 хвилин із цікавою та/ або повчальною інформацією.

Одномовні.
Ми слухаємо раз, намагаючись зрозуміти. Наступого разу ми слухаємо, читаючи текст, і вже краще розуміємо, про що в ньому йдеться. А далі, можна слухати ще, перевіряючи в словничку, чи правильно ви зрозуміли ключові слова.

Двомовні — є дві стратегії:

 

  1. слухаємо двомовний подкаст (рядок англійською, рядок російською), розуміємо все та намагаємося спіймати кожне слово. Другого разу слухаємо вже лише англійську версію — звикаємо до англійської.
  2. Інший спосіб. Слухаємо подкаст англійською — намагаємося зрозуміти. Слухаємо другий раз — перевіряємо, чи ми правильно зрозуміли.

Важливо!!!
Не забуваємо про те, що подкасти — це гарна практика не тільки аудіювання! Їх також дуже корисно використовувати для тренування говоріння.

Як заговорити за допомогою подкаста?
Слухаємо подкаст вперше. Намагаємося зрозуміти.
Слухаємо знову. Робимо паузу після кожного речення і намагаємося його дослівно повторити. Намагайтеся повторити не тільки слова, але й інтонацію, проживаючи кожне прослухане речення!
Втретє. Слухаємо речення. Робимо паузу, під час якої ми намагаємося відтворити наступне речення.

Ви можете комбінувати цей метод з переглядом тексту і незнайомих слів.

Інший метод на додачу до попередніх.
Опираючись на ключові слова з подкасту спробуйте його переказати. Намагайтеся зробити переказ близьким до тексту. Ні, це не значить вчити текст на пам'ять. Просто, використовуючи слова і граматику, яку ви зустріли в подкасті, відтворіть те, що пам'ятаєте :)

І до чого це все?
Цього літа ми вирішили дати студентам Грін Фореста ще більше для вивчення англійської де завгодно та коли завгодно, а саме — ще більше різноманітних та корисних для вашої англійської ПОДКАСТІВ.

Отож знайомтеся: Enpodcast (= English + podcast) — новий проект Грін Фореста, в якому ви знайдете:

  • колекція різноманітних подкастів: різні автори, різні голоси, різні рівні, різні теми!
  • тексти подкастів,
  • СЛОВНИЧОК (кожен зареєстрований користувач може додавати слова в словник, щоб наступного разу переглянути, що ви вивчили та повторити),
  • FAVOURITES ( ви можете додавати подкасти до улюблених)
  • BOOKMARKS (робимо закладочки в подкастах, до яких хочемо повернутися)
  • Authors (слухаємо подкасти своїх улюблених авторів! Це можуть бути ваші колишні чи МАЙБУТНІ викладачі ГФ :) )
  • хмарка тегів дозволить знайти подкасти за темою, чи за улюбленим голосом :)

ГОЛОВНЕ: працюйте з подкастами регулярно і тоді прогрес не змусить вас чекати!

 

Вам також може сподобатися:
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.