Reading, Listening. 26.11.2012
I Talk

I Talk. Аріна Сидоркіна. Про складний вибір

Автор: Аріна Сидоркина
Arina Sydorkina
 
Аріна вже не перший раз бере участь у нашому проекті I Talk (попередній виступи Аріни). Є багато тем, які можна підняти з допомогою такого відео, але цього разу Аріна торкнулася теми прийняття важких рішень. Адже у всіх нас були або ще будуть такі моменти в житті, коли потрібно вирішувати і робити щось саме зараз...
 
 
Once, a friend of mine had an abortion. It happened many years ago, and the story was quite sad and unpleasant as, of course,  all the abortion stories are. There was something that aggravated the situation. She was raped and that was horrible of itself not to mention consequences. When she found out she was pregnant, she wanted to kill herself. All her relatives insisted on her having an abortion and so she did. And you can hardly imagine more difficult and painful choice a person can ever have in this life.


I tried to support her and to comfort her somehow, so I came to visit her in the hospital. We talked about the incident a lot because she needed to pour out all the emotions, otherwise one could just go crazy. At that time We were still school girls at that moment and my friend, she was a young, inexperienced, naïve girl. But I still remember one thing she said to me that day.  She said  “Arina, I know whatever I choose today there going  to be moments when I fill - feel sorry about my decision. Whether I decide to keep the baby or not I will abuse myself. I will abuse myseif I decide to give birth to the child and won’t be able to enter the university or lose other opportunities in my life. And so will I never forgive myself for having had an abortion.”


There are decisions nobody can take for us, and nobody can spare us from.  Sometimes a decision just  has to be made, and you have to pull yourself together and do something. Life is a tricky thing. You have to be ready that somehow additional information may arise which will make you realize your decision was wrong. What I am about to say here is that you shouldn’t abuse yourself for choices you make when you know what you know today. Everything is changing and we are changing as well. And something that we like or want today tomorrow can devaluate significantly. Besides almost every time when you try to analyze your past decisions and mistakes, you have much more information and experience, you are much wiser.  Of course we have to learn from our own mistakes, and it’s good to realize you did something wrong at least not to repeat it all the time. But there is no need to feel guilty in order to learn the lesson.


I have always been terrible at making decisions and I hate doing it. But those words of my friend still help me.  The more you are trying to make the right choice the more frustrated you become. Basically all our choices are half chance. So as are everybody’s else.   Just take it for granted that sometimes there is no right choice. 
Колись моя подруга зробила аборт. Це сталося багато років тому, і сама історія була досить сумною і неприємною, як і всі історії про аборти.  Але було дещо, що ускладнювало ситуацію. Її зґвалтували, що  жахливо саме по собі, не кажучи вже про наслідки. Коли вона дізналась, що вагітна, то  хотіла вбити себе. Всі її родичі наполягали на тому, щоб вона зробила  аборт, що вона й зробила.  Тяжко уявити собі більш складне рішення , яке людина може прийняти  у житті.


Я намагалась підтримувати її, тому  прийшла відвідати її у лікарню.  Ми багато говорили про той випадок, адже їй потрібно було вилити всі емоції, щоб не зійти з розуму.  В той час ми ще навчались у школі, і моя подруга була маленькою, наївною дівчинкою без жодного життєвого досвіду. Але я й досі пам’ятаю одну річ, яку вона мені сказала. Вона сказала: «Аріна, я знаю, що б я не обрала сьогодні,  у моєму житті будуть моменти,  коли я пожалкую про своє рішення.  Вирішу я залишити дитину чи ні , я буду звинувачувати себе.  Я буду корити себе, якщо народжу дитину і не буду мати змогу  вступити до університету або втрачу інші можливості в житті.  І так само я ніколи не пробачу собі аборт.


Є рішення, які за нас ніхто не може прийняти або звільнити від їх прийняття.  Іноді необхідно просто прийняти рішення, зібратися і зробити хоча б щось. Життя – дивна штука. Ти маєш бути готовим до того, що з’ясуються нові обставини, і ти усвідомиш що твоє рішення було невірним.  Головне,  що я хочу сказати,  – не потрібно звинувачувати себе через рішення, які ти приймаєш, коли знаєш те,  що знаєш сьогодні. Все змінюється, як і ми. І те, що подобається нам сьогодні, може повністю змінитись. До того ж, коли ти намагаєшся аналізувати свої минулі рішення та помилки, ти знаєш вже набагато більше, маєш більше досвіду. Авжеж ми маємо вчитися на власних помилках,  і це добре – усвідомлювати, що ти зробив щось не так, і більше ніколи так не робити.  Але зовсім не обов’язково почуватись винним для того,  щоб засвоїти урок.


Я ненавиджу приймати рішення, і це  в мене не дуже добре виходить. Але ті слова моєї подруги й досі допомагають мені. Чим сильніше ти хочеш прийняти правильне рішення, тим важче це зробити. Всі твої рішення –  це 50 на 50, як і в усіх інших. Просто потрібно змиритись з тим, що іноді правильного рішення просто немає.
 

Якщо ви прочитали текст англійською та подивилися відео, але не змогли зрозуміти про що йде мова і Вам довелося для розуміння перечитати текст українською. Не впадайте у відчай, у Вас є можливість вивчити англійську мову;) Просто виберіть місто, в якому Ви проживаєте, це може бути Київ (сім адрес в місті), Харків (один центр Green Forest), Дніпро (дві школи) або Львів (одна школа), виберіть курс англійської, адреса центру який ближче до Вас знаходитися і зателефонуйте за номером телефону і приходьте до нас. Через кілька місяців Ви заговорите англійськоюJ

 
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови
Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Hot Topic Lesson. B2-C2
В англійській мові вкрай важливо постійно поповнювати словниковий запас слів та вміти розмовляти на різні теми. Саме тому у новому уроці на базі інтерактивного підручника Notes пропонуємо вам розглянути Hot Topic "Tramp vs NATO" та вивчити нові слова, щоб вміти дискутувати —…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.