Fun, Listening. 10.06.2013

Інструкція по користуванню подкастами. Enpodcast

Автор: Таня Пекарчук
“Подкаст” - (англ. Podcast від iPod — популярний плеєр + broadcast (радіо-) мовлення) — запис радіопередачі доступний для прослуховування після оригінальної ефірної трансляції. Із розвитком подкастів значення терміну значно розширилося: з'явилися відеоподкасти та скринкасти. І сьогодні подкастом можемо назвати ледь не будь-який періодичний аудіо чи відеозапис тривалістю 5-10 хвилин, який можна закачати з Інтернету просто так, чи автоматично, за допомогою RSS. Детальніше про визачення подкастів читайте тут.



Якщо ти не перший день знайомий з Грін Форестом, то для тебе Грін Форест — це не просто школа, а сайт Грін Фореста — то не просто візитна картка чи дошка повідомлень, а досить таки потужний навчальний ресурс з блогами, статтями, відео та подкастами, що допомагають у вивченні англійської.

Саме про останнє і піде мова: про подкасти.

Чому саме подкасти?
Час. У всіх нас його мало, катастрофічно мало, щоб просто присісти. А ще менше його, щоб сісти та відкрити зошит, книгу, комп’ютер тощо. Хіба що в метро. Наші подкасти мають середню тривалість 4-7 хвилин. Тож за вашу поїздку в метро ви можете прослухати подкастик два-три рази, потренувавши ваше вухо, вивчити щось нове, чи (!!!) повторити граматику. Отож, менше стресу та більше користі від поїздок в метро!

Мобільні телефони (смартфони) + навушники. Вони є ледь не в кожного. І ми ними активненько користуємося. Додавайте до своїх плейлістів подкасти, та вивчайте англійську. Не забувайте слухати один подкаст два-три рази поспіль! І в цьому вам допоможе наш додаток для пристроїв на базі iOS. Завантажити його можна тут

Постійність. Це запорука майстерності. Це запорука успіху. Коли вам важко приділити вивченню англійської мови годину-дві, то 15-30 хвилин на день — це перший крок. Колекція подкастів поповнюється регулярно. То ж ви не будете нудьгувати в очікуванні чогось новенького.

Страх. Більшість боїться почати вивчати англійську через подкасти. Але ж, що страшного може бути в 5-ти хвилинному записі? Страх не зрозуміти слів чи вимови? Ну, для цього у вас є текст подкасту,  який ви можете знайти на сайті і для впевненності перечитати. А також словничок, в якому ви знайдете переклад важких для розуміння слів. Для особливо “наляканих” у нас є двомовні подкасти, подкасти з перекладом. В будь-якому разі, пам'ятаємо, що слухати подкаст треба не менше двох разів.

Мовні рівні. Є багато подкастів, і часто ми не знаємо, який обрати. Та і самі студенти часто не знають свій рівень володіння мовою. До вашої уваги подкасти різних рівнів.

Як працюють подкасти на Enpodcast.com або у додатку на вашому смартфоні (Інші сайти присвячені подкастам)

 

Слухаємо — розуміємо — слухаємо знову — перевіряємо в словнику, чи ми все зрозуміли

Подкаст на Enpodcast.com — аудіозапис середньою тривалістю 4-8 хвилин із цікавою та/ або повчальною інформацією.

Одномовні.
Ми слухаємо раз, намагаючись зрозуміти. Наступого разу ми слухаємо, читаючи текст, і вже краще розуміємо, про що в ньому йдеться. А далі, можна слухати ще, перевіряючи в словничку, чи правильно ви зрозуміли ключові слова.

Двомовні — є дві стратегії:

 

  1. слухаємо двомовний подкаст (рядок англійською, рядок російською), розуміємо все та намагаємося спіймати кожне слово. Другого разу слухаємо вже лише англійську версію — звикаємо до англійської.
  2. Інший спосіб. Слухаємо подкаст англійською — намагаємося зрозуміти. Слухаємо другий раз — перевіряємо, чи ми правильно зрозуміли.

Важливо!!!
Не забуваємо про те, що подкасти — це гарна практика не тільки аудіювання! Їх також дуже корисно використовувати для тренування говоріння.

Як заговорити за допомогою подкаста?
Слухаємо подкаст вперше. Намагаємося зрозуміти.
Слухаємо знову. Робимо паузу після кожного речення і намагаємося його дослівно повторити. Намагайтеся повторити не тільки слова, але й інтонацію, проживаючи кожне прослухане речення!
Втретє. Слухаємо речення. Робимо паузу, під час якої ми намагаємося відтворити наступне речення.

Ви можете комбінувати цей метод з переглядом тексту і незнайомих слів.

Інший метод на додачу до попередніх.
Опираючись на ключові слова з подкасту спробуйте його переказати. Намагайтеся зробити переказ близьким до тексту. Ні, це не значить вчити текст на пам'ять. Просто, використовуючи слова і граматику, яку ви зустріли в подкасті, відтворіть те, що пам'ятаєте :)

І до чого це все?
Цього літа ми вирішили дати студентам Грін Фореста ще більше для вивчення англійської де завгодно та коли завгодно, а саме — ще більше різноманітних та корисних для вашої англійської ПОДКАСТІВ.

Отож знайомтеся: Enpodcast (= English + podcast) — новий проект Грін Фореста, в якому ви знайдете:

  • колекція різноманітних подкастів: різні автори, різні голоси, різні рівні, різні теми!
  • тексти подкастів,
  • СЛОВНИЧОК (кожен зареєстрований користувач може додавати слова в словник, щоб наступного разу переглянути, що ви вивчили та повторити),
  • FAVOURITES ( ви можете додавати подкасти до улюблених)
  • BOOKMARKS (робимо закладочки в подкастах, до яких хочемо повернутися)
  • Authors (слухаємо подкасти своїх улюблених авторів! Це можуть бути ваші колишні чи МАЙБУТНІ викладачі ГФ :) )
  • хмарка тегів дозволить знайти подкасти за темою, чи за улюбленим голосом :)

ГОЛОВНЕ: працюйте з подкастами регулярно і тоді прогрес не змусить вас чекати!

 

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.