About English Language, Reading. 08.04.2020

Читаємо вголос і вчимося англійської мови

Автор: Юлія Блажевич

Новачкам, які тільки починають навчання англійської, завжди радять частіше читати вголос. Але приймаючи рішення навчитися англійської мови, багато хто відзначає, що читання вголос важче, ніж про себе. Чому так? По-перше, наш організм швидше втомлюється, м'язи рота й зв'язки не звикли до англійської вимови та не можуть так довго функціонувати. По-друге, під час читання вголос важче вдуматися у зміст тексту. Коли ми вчимося англійської мови, у процесі читання інформація засвоюється простіше. Читання вголос задіює не лише зір, але також вимову, а значить, мозок зайнятий не тільки прослуховуванням інформації, але і її промовлянням. 

Читаємо вголос і вчимося англійської мови
З усіма складнощами можна впоратися, якщо взяти читання вголос за звичку

Чим корисне читання вголос під час вивчення англійської?

Коли ми вчимося англійської мови, читаючи вголос, це розвиває одразу три навички: аудіювання, говоріння та читання. У цей момент ми бачимо текст, відтворюємо його та чуємо.

  1. Тренування вимови. Навчитися англійської мови під час читання вголос вийде набагато швидше. Весь секрет полягає в тому, що коли ми читаємо не промовляючи слова, ми не турбуємось про те, наскільки красиво звучить наша мова. Ми не промовляємо слова, а значить, і не чуємо своїх помилок. Читаючи вголос, ви можете спіткнутися об складні й невідомі слова, отже – підвищується ймовірність звернення за допомогою до словника. А це вже дасть хороший результат.
     
  2. Швидкість мови. Англійської мови навчитися буде простіше, якщо ви будете підвищувати швидкість мовлення. Читаючи вголос, ви напрацюєте темп, який буде максимально схожий зі швидкістю мови носія.
     
  3. Лексичний запас. Нові слова засвоюються швидше, якщо проговорюються. Наступного разу, коли ви будете зазирати до словника, слово буде спливати в мовній, слуховій, також зоровій пам'яті в автоматичному режимі.

Як можна навчитися англійської мови під час читання вголос?

  1. Читати різні тексти. Сюди відносяться вірші, наукові видання, художні твори, статті в журналах і так далі.
     
  2. Читати необхідно не менше 10 хвилин на день. Ідеальний варіант – виділяти на цей вид навчання по 30 хвилин. Цього часу достатньо, щоб мова стала зрозумілою та швидкою.
     
  3. Необхідно звертати увагу на граматику. У процесі читання англійської вголос не варто поспішати. Помічайте артиклі та вживаний час, так можна швидко запам'ятати основні правила граматики.
     
  4. Спочатку читаємо, потім шукаємо незнайомі слова. Буває важко зрозуміти, про що йдеться в тексті. Тому спочатку повністю прочитайте текст, ігноруючи незнайомі слова. І тільки після цього можна працювати з незнайомими словами: шукайте їх в словнику та слухайте вимову.
     
  5. Читайте повільно, чітко вимовляючи кожен звук і слово, дотримуючись пауз. Тільки так можна пропрацювати вимову та інтонацію.
Вам також може сподобатися:
About English Language
Міфи та факти про навчання
З яким викликами стикаються викладачі майже щодня? Одне з найважчих завдань - це зрозуміти як краще та ефективніше побудувати процес навчання для тої чи іншої групи, чи окремого студента. Дуже часто ми уявляємо як повинен проходити процес навчання, базуючись на: нашому попередньому досвіді (наприклад,…
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.