Exams, About English Language. 30.04.2020

ТОП-5 безкоштовних тестів на знання англійської мови

Автор: Анастасія Гуцул

У бiльшостi з тих, хто вивчає англійську мову, рано чи пізно виникає необхідність дізнатися свій рівень знання англійської мови. У цій статті ви зможете не тільки ознайомиться з 5 онлайн-тестами на знання англійської мови, докладніше дізнатися про рівні в англійській, але і отримати всю необхідну інформацію щодо підготовки до TOEFL, IELTS і CELA.

Зміст

  1. Навіщо складати тест на знання англійської мови
  2. Рівні англійської мови
  3. Види тестів на знання англійської мови
    3.1. IELTS
    3.2. TOEFL
    3.3. CELA
  4. Онлайн-тести для визначення рівня англійської
    4.1. Тест вiд Green Forest
    4.2. Британська Рада (British Council)
    4.3. Британська школа St. Georges
    4.4. English First
    4.5. Bridge English
  5. Висновок

ТОП-5 безкоштовних тестів на знання англійської мови

Навіщо складати тест на знання англійської мови

Чому ж так важливо пройти тест на знання англійської мови? Що вам це дасть? На це є декілька відповідей.

  • Коли ви тільки починаєте вивчати мову, рівень знання англійської можна використовувати для того, щоб поставити собі адекватну мету. Адже багато хто починає вивчати англійську мову з метою «вивчити англійську» або, наприклад, «говорити англійською», а це ж абсолютно абстрактна мета. І зовсім не зрозуміло, куди від цього рухатися далі та від чого відштовхуватися. Я б назвала це швидше наміром, ніж точною метою. Але якщо ви поставите перед собою завдання «підняти свій рівень володіння англійською мовою до Upper Intermediate», то це вже конкретна мета, вона досяжна і її результат можна перевірити. Ставлячи перед собою точні цілі, ви зможете чітко зрозуміти, яка кількість часу буде потрібна, щоб їх досягти.
     
  • До того, як ви досягнете рівня Advance, дуже важливо відчувати прогрес. І спочатку усвідомлення того, що ви не стоїте на місці у вивченні мови, дуже мотивує. Саме в цьому вам допоможуть онлайн-тести на знання англійської мови. Відчуття того, що ви рухаєтеся вперед, дає сильну мотивацію для подальших занять.
     
  • Знання свого академічного рівня володіння англійською мовою допоможе вам підібрати адекватні навчальні матеріали. Саме навчальні матеріали, а не художню літературу, серіали і фільми англійською мовою, які зовсім не є матеріалами для навчання. Хоча за ними й можна вчитися, але пам'ятайте, що ніхто не знімає серіали з розрахунком на певний рівень володіння мовою. Однак і тут є винятки, дуже популярні книги часто адаптують під певний рівень володіння мовою. Раджу звернути увагу на книги від видавництв Macmillan Education і Oxford University Press. Більшість матеріалів від цих видань адаптовані під різні рівні англійської, і вам буде легше підібрати вашу улюблену книгу.

Рівні англійської мови

Перш ніж проходити тест на визначення рівня англійської мови, давайте з’ясуємо, що ж означає кожен рівень, яка міжнародна класифікація рівнів англійської мови і що означають цифри А1, В2, С1.

Найпоширенішою класифікацією в країнах Європи є Загальноєвропейська компетенція володіння іноземною мовою (Common European Framework for Languages, CEFR). Згідно з цією класифікацією, всі учні діляться на три базових рівні: A (Basic User), B (Independent User) і C (Proficient User). Ці ж рівні, в свою чергу, поділяються на підрівні.

CEFR
Класифікація рівнів англійської мови згідно з CEFR

Багато британських підручників випускають навчальні матеріали з трохи іншою класифікацією рівнів. У заголовках підручників ви можете побачити такі рівні: Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate та Advanced.

На малюнку представлена спрощена схема відповідності «британських» рівнів до рівнів класифікації CEFR.

Рівні англійської мови
Проста схема відповідності рівнів англійської мови

Види тестів на знання англійської мови

Крім онлайн-тестів на визначення рівня англійської (про які ми поговоримо в наступному розділі), існує велика кількість міжнародних тестів на знання англійської мови. Складання таких тестів не тільки забезпечить вам міжнародний сертифікат про рівень англійської, а й значно збільшить шанси на працевлаштування в іноземній компанії або ж вступ до ВНЗ. Найпопулярнішими міжнародними тестами для оцінювання свого рівня англійської є IELTS (International English Language Testing System), TOEFL (Test of English as a Foreign Language) і CELA (Cambridge English Language Assessment).

IELTS

Це, мабуть, найпопулярніший тест з англійської мови для імміграції або навчання у багатьох країнах, а особливо в Канадi, Великобританії та Австралії. Як правило, залежно від своїх цілей, всi учні вибирають між двома версіями тесту:

  • Academic IELTS (академічна версія);
  • General Training IELTS (загальна версія).

Так, наприклад, для вступу до ВНЗ більше підійде Academic IELTS, а для імміграції та проживання в англомовних країнах краще здавати General Training IELTS.

Тест ділиться на 4 модулі: говоріння, читання, аудіювання та письмо. Кожен із модулів оцінюється в діапазоні від 1 до 9 балів.

Якщо ви все-таки зважитися здавати IELTS, думаю, що ці ресурси допоможуть вам у підготовці до тесту:

  • Ресурс від Британської Ради – найцінніший ресурс для підготовки до тестування. Сайт не тільки пояснює структуру, але і надає безкоштовні пробні тести. Багато корисних порад і додаткової літератури допоможуть вам набагато ефективніше підготуватися до оцінювання.
     
  • All Ears English – ще один не менш корисний ресурс для вашої підготовки. Засновники сайту ведуть свій власний подкаст про те, як підготуватися до тесту. Сайт надає величезну кількість безкоштовних порад і ресурсів для підготовки до кожного модуля тесту (читання, аудіювання, письма та усна частина).
     
  • IELTS Mentor – сайт з прикладами з реальних тестів IELTS. Велика кількість самого корисного матеріалу і проста навігація сайту,зробить цей ресурс невід'ємною частиною вашої підготовки.

TOEFL

Поговоримо про не менш відомий тест на знання англійської мови, який допоможе оцінити ваш рівень володіння англійською мовою – TOEFL (Test of English as a Foreign Language). Більш популярний в США і Канаді, але так само, як IELTS, використовується для імміграції або вступу до ВНЗ. Існує дві версії оцінювання: Paper based test і Internet based test. За назвою, думаю, ви здогадалися, що перший тест – це звичайний, «паперовий», варіант, який на сьогоднішній день можна здати лише в парі країн. Другий варіант більш поширений, він повністю комп'ютеризований і навіть говоріння проходить один на один з комп'ютером.

Якщо ж ви вирішите здавати TOEFL для вступу до ВНЗ або ж переїзду в іншу країну, впевнена, що ці ресурси знадобляться вам для підготовки:

  • ETS.ORG – офіційний сайт підготовки до тестування. Ресурс пропонує вам завантажити TOEFL iBT Interactive Sampler, який ви можете використовувати офлайн. До того ж файл містить завдання для підготовки до всіх 4 модулів. Це прекрасна можливість безкоштовно спробувати свої сили в складанні. Крім того, на сайті ви зможете знайти корисну інформацію про саму структуру тесту і багато корисних порад для його проходження.
     
  • Test Guide – прекрасний ресурс, який надає 6 тестів на практику вашого читання і 4 – на розуміння структури тесту. Найкорисніша опція полягає в тому, що після закінчення кожного оцінювання вам дається пояснення правильної відповіді. Сайт абсолютно безкоштовний.
     
  • Exam English – допоможе вам протестувати всі 4 модулі (аудіювання, граматика, усне мовлення і читання). Кожен модуль досить короткий (близько 20 запитань) з необмеженим часом для відповіді (проте дається рекомендований час, за який ви повинні дати відповідь). Ресурс не дає точного пояснення правильних відповідей, що може ускладнити підготовку. Але самі запитання сформульовані максимально наближено до оригіналу, тому якщо ви хочете швидко пройти тестування, цей сайт буде прекрасним варіантом для цього.

CELA

CELA (Cambridge English Language Assessment) – це ціла група тестів на рівень володіння англійською мовою. Найбільш популярні ці іспити, звичайно ж, у Великобританії, але й інші країни визнають цей іспит. Якщо ви вирішили переїжджати до Лондона або ж вступати до університету в Канаді, то цей тест підійде ідеально.

Існують загальні Кембриджські тести (General English), професійні тести (Professional English), академічні (Academic English), для дітей (Young Learners) і шкільні тести (School English).

Залежно від ваших цілей ви можете вибрати будь-який тест на знання англійської мови. Найкориснішим ресурсом для підготовки до одного з цих іспитів є офіційний сайт. Більше 80 вправ для різних видів тестів і рівнів підготовки. Цей сайт – прекрасна можливість підготуватися до тесту абсолютно безкоштовно.

Онлайн-тести для визначення рівня англійської

Ну а тепер давайте перейдемо безпосередньо до онлайн-тестів англійської мови. Головна перевага таких тестів – це те, що ви можете визначити свій рівень мови буквально за півгодини, до того ж, вам не потрібно виходити для цього з дому. Більшість з представлених нижче тестів перевіряє, в основному, вашу граматику, читання та аудіювання. Тому навіть якщо ви пройшли онлайн-тест на знання англійської, не забувайте визначити рівень вашого усного мовлення.

Тест вiд Green Forest

Цей тест на рівень володіння англійською мовою складається з 36 запитань і передбачає тільки одноразове проходження, тому будьте уважні. На кожен рівень дається 5 запитань, відповідно, якщо ви правильно відповідаєте, запитання ускладнюються. Перед тестуванням вас попросять пройти коротку реєстрацію, після чого можна почати тестування. В кінці тесту ресурс показує рівень, який студенту варто вивчати, а не той, що у нього зараз. Наприклад, якщо ваш результат Intermediate, то на даний момент ваш рівень Pre Intermediate.

Пам'ятайте, що тестується тільки ваша граматика. Для точного визначення вашого рівня потрібне повноцінне спілкування з викладачем школи Green Forest. В офісі школи вас з радістю протестують досвідчені викладачі і допоможуть визначитися з групою відповідно до вашого рівня.

Британська Рада (British Council)

Тест досить швидкий, складається з 25 запитань, його проходження займе приблизно 5-10 хвилин. В цьому тесті на рівень володіння англійською мовою є два типи завдань, які допоможуть оцінити ваш рівень володіння англійською мовою: завдання з пропуском, куди потрібно вставити відсутнє слово зі списку, і завдання на підбір синоніма.

Найцікавіше в цьому тесті на рівень володіння англійською мовою – це те, що ви не тільки вибираєте правильну відповідь, але і вказуєте, наскільки ви впевнені в своєму виборі. Система розроблена так, що чим більше ви впевнені в своїй відповіді, тим більше балів ви отримаєте, а якщо ви впевнені в своїй відповіді і відповідь неправильна, з вас знімуть найбільшу кількість балів.

Тест від Британської Ради (British Council)
Визначення рівня англійської від Британської Ради

Британська школа St. Georges

Це ще один швидкий онлайн-тест з англійської мови. Після закінчення тесту система показує ваш рівень володіння англійською мовою згідно з рівнями CEFR (A1, A2, B1, B2 і C1).

Тест складається з 40 запитань і це, в основному, питання з граматики англійської мови, але також тест перевіряє ваш словниковий запас, деякі фразові дієслова та ідіоми. Кожне запитання представлене в форматі з декількома варіантами відповідей, є тільки одне правильне рішення.

Автори тесту попереджають, що цей тест не є 100% гарантією точного визначення вашого рівня. Як і більшість онлайн-тестів для оцінювання рівня англійської, цей тест перевіряє в основному вашу граматику. Для більш достовірного результату варто пройти тест на аудіювання і говоріння.

Також ресурс надає 4 додаткових тести:

  1. Тест рівня англійської граматики Elementary, який складається з базових запитань, у які потрібно вставити одну правильну відповідь із запропонованих варіантів. 10 запитань в тесті допоможуть вам швидко визначити ваші граматичні навички.
     
  2. Тест на знання англійської мови (рівні С1-С2). Це короткий тест на знання англійської граматики для учнів з рівнем Upper Intermediate – Advanced. Складається з 10 запитань, кожне з яких може мати кілька правильних варіантів.
     
  3. Тест на знання англійської мови (неправильні дієслова). Так, так, всіма улюблені неправильні дієслова! Тепер є можливість протестувати себе на знання другої форми неправильних дієслів. Тест складається лише з 8 запитань.
     
  4. Тест рівня англійської в бізнес-лексиці. Буде корисний підприємцям і керівникам, а також всім тим, хто планує вести переговори англійською.

English First

Ресурс надає два тести рівня англійської: перший експрес-тест, розрахований на 15 хвилин, і другий – повноцінний тест з аудіюванням, читанням і перевіркою граматики, тривалість проходження 50 хвилин.

Перед проходженням будь-якого тесту потрібно пройти коротку реєстрацію. Тести абсолютно безкоштовні і ваші результати будуть доступні одразу після закінчення тесту.

У безкоштовному тесті є два типи завдань: перше – потрібно вставити правильне слово в речення, вибравши з трьох варіантів, друге – аудіювання, ваше завдання продовжити фразу після прослуханої аудіозаписи.

Ну а 50-хвилинний тест набагато серйозніший. Спочатку вам дають 3 тексти на різні тематики. Після прочитання у вас будуть запитання, а правильних відповідей може бути двi й більше. Варто зауважити, що ця частина тесту виконана таким чином, щоб перевірити ваше розуміння тексту, тобто дослівної відповіді на запитання в тексті ви не знайдете. Далі йде аудіювання. Вам будуть надані 3 тексти по 5 хвилин кожен, після чого дається безліч варіантів, два з яких правильні.

Найприємніше, що після цього тесту вам видається електронний сертифікат з результатом тестування рівня англійської. Ним ви можете поділитися в соціальних мережах або просто зберегти для себе.

Bridge English

На відміну від більшості ресурсів, які пропонують протестувати тільки вашу граматику або словниковий запас, тест від Bridge English дає можливість перевірити усi 4 навички: читання, аудіювання, письмо та ваш словниковий запас. Це чудова можливість отримати більш детальний результат тестування на знання англійської мови.

Всього в тесті рівня англійської 100 запитань, вони розділені за секціями. Тест розрахований на 65 хвилин і надає результат одразу після закінчення тестування.

Якщо ви готуєтеся до TOEFL або IELTS, цей тест – прекрасна можливість поліпшити ваші результати.

Висновок

Наостанок хочу сказати, що тест на знання англійської мови – це невід'ємна частина навчання. Який би тест для визначення рівня англійської ви не вибрали, пам'ятайте, що перевіряти потрібно всi 4 навички. Тому перевіряйте себе не тільки онлайн, але і з носіями мови.

Успіхів!

ТОП-5 безкоштовних тестів на знання англійської мови - 2

Вам також може сподобатися:
Exams
Підготовка до ЄВІ з англійської – що потрібно знати та як складати
Якщо ви плануєте вступати на магістратуру, то вже знаєте, що вам необхідно буде скласти ЄВІ з іноземної мови. Єдиний вступний іспит є обов'язковим із 2020 року. Програма тестування відповідає рівням володіння мовою В1-В2. Іспит має два блоки з 6 вправ, які загалом складаються з 42 запитань. На виконання…
Exams
Підготовка до ЄВІ онлайн: що треба знати про іспит
ЄВІ з іноземної мови має певну структуру та формат проведення, тому підготовка до нього має бути завчасною та цілеспрямованою. У цьому допомагають спеціалізовані курси підготовки до ЄВІ онлайн та самостійна практика. Дізнатися більше можна в цій статті. Сам іспит має 6 завдань, які в цілому складаються…
Exams
Підготовка до ЄВІ: навіщо складати і як проходитиме іспит
Єдиний вступний іспит з іноземної мови складають бакалаври, які планують вступати на магістратуру. ЄВІ має єдиний формат і систему оцінювання для всіх мов, а його програма відповідає рівням В1-В2. Із 2020 року цей іспит є обов'язковим для вступу на магістратуру. Підготовка до ЄВІ має включати відпрацювання…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.