About English Language. 24.02.2021

Підготовка в мовній школі англійської в разі переїзду за кордон

Автор: Юліана Віхневич

Культурні відмінності, акцент, мовний бар'єр, нові знання, перспективи та можливості – думки про переїзд до іншої країни одночасно лякають і надихають. Щоб швидко адаптуватися в новій обстановці й інтегруватися в суспільство, необхідно добре розуміти й говорити мовою країни, до якої ви збираєтеся переїжджати. Під час підготовки до такої події необхідно мобілізувати всі інтелектуальні ресурси для покращення знань англійської та швидкого просування в навчанні. Покращити знання іноземної для життя, навчання й роботи за кордоном можна в мовній школі англійської. 

Зміст

1. Особливості підготовки до переїзду за кордон

2. Мовна школа англійської: яку програму підготовки обрати

3. Підготовка до IELTS та інших міжнародних іспитів у мовній школі

4. Фільми, подкасти та блоги англійською про переїзд

Програму підготовки необхідно підбирати з урахуванням ваших цілей і можливостей. Нижче розглянемо офлайнові й онлайнові варіанти підготовки в мовній школі, стандартні й інтенсивні програми.

Підготовка в мовній школі англійської в разі переїзду за кордон

Особливості підготовки до переїзду за кордон

Для досягнення бажаних і швидких результатів процес поліпшення англійської має включати самостійну підготовку та навчання на підготовчих курсах у мовній школі. Визначтеся з цілями та часовими рамками, щоб підібрати ефективний тип підготовки в школі іноземної.

  1. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні достатньо часу або у вас невисокий рівень знань, то краще завчасно почати вивчення англійської на загальному курсі.
     
  2. Тим, хто переїжджає до іншої країни через роботу або навчання, доцільно пройти спеціалізовану програму підготовки до складання міжнародних іспитів у мовній школі.
     
  3. У разі термінового переїзду підійдуть інтенсиви англійської. Крім того, такі курси будуть хорошим вибором для людей, які хочуть освіжити знання перед переїздом або швидко підвищити свій поточний рівень.

На загальному курсі в мовній школі ви зможете поліпшити знання граматики, зламати мовний бар'єр, отримати навички для підтримки діалогу та розуміння іноземної мови на слух. Навантаження на таких курсах, як правило, розподіляється рівномірно протягом тижня, є додаткові розмовні клуби й тренінги. 

Підготовка в мовній школі англійської в разі переїзду за кордон - 2
Навчання в мовній школі – ефективний спосіб швидко підготуватися до переїзду за кордон

Для роботи та навчання за кордоном, як правило, необхідно підтвердити знання іноземної на міжнародному тесті. Тому сьогодні language schools пропонують спеціалізовані курси підготовки до іспитів. На таких заняттях студент зможе ознайомитися зі структурою тесту, підготуватися до кожного модуля, опрацювати свої слабкі моменти і підтягнути поточний рівень володіння іноземною.

Якщо вам потрібно лише освіжити знання або ви активно самостійно готуєтеся до переїзду, зверніть увагу на курси вихідного дня або розмовні клуби, які пропонують мовні школи англійської у вашому місті або онлайн. На таких курсах акцент робиться на поліпшення розмовних навичок і подолання мовного бар'єру. З їх допомогою ви зможете відшліфувати вимову, вдосконалити сприйняття іноземної на слух, поповнити словниковий запас лексикою для повсякденного спілкування, щоб комфортно почуватися в новій обстановці. Крім того, сьогодні не проблема знайти вузькопрофільні програми для фахівців, які готуються до переїзду за кордон. Визначтеся з вашими цілями вивчення мови, щоб час у language school не минув дарма і підготовчі курси допомогли швидше досягти бажаних результатів. 

Мовна школа англійської: яку програму підготовки обрати

Мовна школа Green Forest пропонує дистанційні та офлайнові курси за стандартною та інтенсивною програмами для людей з будь-яким рівнем знання англійської, а також курс підготовки до IELTS. У нас ви можете пройти навчання з урахуванням ваших цілей, можливостей і часу до переїзду. Наші особливості:

  • вивчення англійської в нашій мовній школі проходить за інтерактивним підручником, у якому студенти можуть в будь-який зручний час виконувати домашку та проходити проміжні тести;
  • зручний контроль прогресу та навчального процесу в особистому кабінеті;
  • використання цифрових додаткових матеріалів;
  • безкоштовні розмовні клуби з носієм мови, спецкурси й тематичні заходи.

На стандартному курсі нашої мовної школи за чотири місяці ви зможете пройти цілий рівень. Заняття проходять тричі на тиждень (два розмовних і одне – граматичне). Стандартну програму можна пройти онлайн. Дистанційні курси дозволяють займатися в невеликій групі з будь-якої точки України. Навчаючись на офлайн- або онлайн-курсах, студенти нашої мовної школи можуть додатково відвідувати безкоштовні тематичні спецкурси.


Для тих, кому необхідно швидко підтягнути знання перед переїздом, ми пропонуємо очні та дистанційні інтенсиви. За дев'ять тижнів ви зможете поліпшити свою англійську на один рівень. Окрім цього, наша мовна школа пропонує літні інтенсивні курси та інтенсивні курси вихідного дня – обирайте формат з урахуванням вашої завантаженості й цілей. 

Щомісяця наша мовна школа проводить тематичні івенти, на яких кожен охочий може поліпшити свої знання англійської. Зараз це, в основному, онлайн-заходи, участь у яких для студентів безкоштовна. Це можуть бути заняття з англійської для різних рівнів, розмовний клуб із носієм мови, на якому обговорюються світові новини та серйозні теми, неформальний networking, лекції з інформацією та порадами щодо складання міжнародних іспитів. Стежити за розкладом можна на сайті нашої мовної школи та в соціальних мережах.

Підготовка до IELTS та інших міжнародних іспитів у мовній школі

Для навчання та роботи в англомовній країні вам, швидше за все, доведеться здавати один із міжнародних іспитів, який офіційно підтвердить ваш рівень володіння мовою. Кожен навчальний заклад і компанія мають свої вимоги до сертифікатів, тому перед переїздом за кордон уточніть, який саме іспит вам потрібно складати. Завчасно оцініть свій поточний рівень володіння англійською та пройдіть спеціалізовану підготовку в мовній школі. 

Сьогодні досить легко знайти очні та дистанційні спеціалізовані підготовчі програми для успішного складання міжнародних іспитів: IELTS, TOEFL, Cambridge Assessment English, Business English Certificate. Мовні школи розробляють програми підготовки для людей на всіх рівнях. На таких курсах студент зможе:

  • ознайомитися з форматом і структурою іспиту;
  • пройти пробне тестування в мовній школі, щоб визначити поточний рівень знання англійської та слабкі сторони для опрацювання;
  • поповнити словниковий запас найбільш вживаною лексикою;
  • вивчити й навчитися застосовувати на практиці різні граматичні конструкції;
  • навчитися грамотно викладати свої думки на письмі;
  • удосконалити навички сприйняття іноземної мови на слух; 
  • потренувати розмовні навички, подолати мовний бар'єр;
  • отримати лайфхаки щодо тестування, поради з розподілу свого часу та сил під час іспиту;
  • скласти фінальний тест у мовній школі.
     

Підготовка в мовній школі англійської в разі переїзду за кордон - 3
У нашій мовній школі є можливість підготуватися до IELTS на спеціалізованому курсі

Підготуватися до складання IELTS можна на спецкурсах в нашій мовній школі англійської. За вісім тижнів (32 заняття) студент вивчить особливості кожного модуля іспиту – Listening, Reading, Writing and Speaking – і буде готовий до виконання кожного завдання. Перед початком іспиту в нашій школі необхідно буде пройти тестування на визначення поточного рівня. Контроль за навчанням і прогресом здійснюється через додаток My Green Forest. Крім того, студент може безкоштовно відвідувати розмовні клуби з носіями мови й тематичні спецкурси.

Фільми, подкасти та блоги англійською про переїзд

Простий спосіб доповнити вивчення іноземної в мовній школі – дивитися фільми та серіали, слухати подкасти, читати книги та блоги англійською. Перегляд фільмів і відео на YouTube мовою оригіналу допомагає поповнити словниковий запас, дізнатися розмовні та стійкі вирази, сленг, звикнути до іноземної мови на слух. Фільми про переїзд також ознайомлять із культурою та традиціями іншої країни. Дивимося, надихаємося, вчимося на чужих помилках:

  • Бруклін / Brooklyn (2015)
    Маршрут: Ірландія – США
     
  • Токійська наречена / Tokyo Fiancée (2014)
    Маршрут: Бельгія – Японія
     
  • Іспанка / L’Auberge espagnole (2002)
    Маршрут: Франція – Іспанія
     
  • Іспанська англійська / Spanglish (2004)
    Маршрут: Мексика – США
     
  • Під сонцем Тоскани / Under The Tuscan Sun (2003)
    Маршрут: США – Італія
     
  • Анна і король / Anna and the King (1999)
    Маршрут: Англія – Таїланд
     
  • Труднощі перекладу / Lost in Translation (2003)
    Маршрут: США – Японія
     
  • Готель «Меріголд». Найкращий з екзотичних / The Best Exotic Marigold Hotel (2011)
    Маршрут: Великобританія – Індія

Підготовка в мовній школі англійської в разі переїзду за кордон - 4
На додаток до навчання в мовній школі корисно буде дивитися фільми, серіали і слухати подкасти англійською

Ще один спосіб поліпшити знання англійської після уроків у мовній школі – прослуховування подкастів. Регулярно слухаючи тематичні епізоди, ви зможете швидше звикнути до розмовної іноземної мови, сленгу, відмінностей у вимові. Подкасти про життя мандрівників із лайфхаками для тих, хто планує переїзд:

  • Meet the Expats – історії від експатів з усього світу, які розповідають про свої мотиви переїзду, проблеми та унікальний досвід у новій країні;
     
  • Expat Focus – безліч тематичних епізодів з інформацією та порадами для всіх, хто переїжджає або живе за кордоном;
     
  • The Big Move – мотиваційний подкаст для жінок, у якому дівчата надихають своїми історіями переїзду, досвідом проживання за кордоном, запуском власних брендів і бізнесів;
     
  • The Expat Cast – експати діляться історіями про те, як пристосуватися до життя за кордоном, розповідають про свої помилки та перемоги в новій країні;
     
  • The Germany Experience – подкаст про нове життя в Німеччині.

Щоб подкасти приносили максимальний ефект, заведіть звичку слухати їх регулярно. Крім того, на додаток до навчання в мовній школі не забувайте читати блоги або сторінки в соцмережах про життя в країні, до якої ви плануєте переїзд. Автори блогів зазвичай діляться корисною інформацією не тільки про переїзд, але й роботу в новій країні, розповідають про можливі проблеми, особливості менталітету, цікаві місця для відвідин, дають поради з пошуку житла й так далі.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Міфи та факти про навчання
З яким викликами стикаються викладачі майже щодня? Одне з найважчих завдань - це зрозуміти як краще та ефективніше побудувати процес навчання для тої чи іншої групи, чи окремого студента. Дуже часто ми уявляємо як повинен проходити процес навчання, базуючись на: нашому попередньому досвіді (наприклад,…
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.