About English Language. 07.09.2020

Заочне навчання англійської мови: успіх у важкій справі

Автор: Анна Огородник

Чи можна вивчити англійську дистанційно та стати впевненим спікером? Важко відповісти на це запитання, тому що багато чого залежить від ваших здібностей і старанності. Запитайте у студентів з різним рівнем, чи добре вони знають англійську? Цілком можливо, що й новачок, і більш досвідчений дадуть відповідь, що погано. Мало хто з великою впевненістю скаже, що їхні навички на досить високому рівні. Заочне навчання англійської мови – це заняття в онлайн-форматі, завдяки яким ви нарешті повірите в себе.

Самокритичні заяви «я погано говорю», «мало розумію» і «пишу з помилками» часом не відповідають реальності. Дуже часто навіть ті, хто знає англійську на високому рівні, оцінюють свої навички досить низько. Володіти досконало іноземною мовою нарівні з носіями неможливо. Однак варто шукати способи поліпшити свої навички і присвячувати заочному навчанню англійської мови більше часу.

Заочне навчання англійської мови: успіх у важкій справі
Ваші навички покращаться завдяки регулярним заняттям і практиці

Як же припинити зациклюватися на своїх проблемах в англійській і почати працювати на результат, який вас дійсно задовольнить?

  1. Знайдіть першопричину – вам потрібно покопатися і з'ясувати, чому ваша англійська не дуже хороша. Що заважає вам заочно навчатися англійської мови старанніше? Вам не вистачає самодисципліни? Багатьом важко змусити себе читати, слухати і практикуватися в розмові, тому вони відкладають заняття на потім. Але якщо ви будете гранично чесними з самими собою, ви виявите справжню причину своєї недостатньо хорошої англійської.
     
  2. Візьміть себе в руки – щойно ви розберетеся в причинах, ви повинні знайти спосіб працювати над проблемою. Наприклад, якщо причина в нестачі самодисципліни або часу, приберіть або скоротіть час, який ви витрачаєте на домашні справи, перегляд соцмереж і так далі. Краще повторіть матеріал із курсу заочного навчання англійської мови.
     
  3. Виберіть одне заняття на кожен день – тепер ви можете почати читати або слухати матеріали англійською мовою. Визначтеся, коли ви збираєтеся виконувати завдання: вранці, вдень або перед сном. Поступово додавайте новий пункт до свого графіку. Наприклад, якщо ви займаєтеся читанням, то після практикуйтеся в розмовній англійській. Виконуючи маленькі завдання, читаючи і практикуючись щодня, ви скоро помітите результат.

Якщо ви не любите читати, слухати і практикувати англійську, що ж... Спробуйте отримувати задоволення від процесу, якщо вам потрібна іноземна мова для роботи і від навчання нікуди не дітися. Додавайте більше занять до вашого звичного розпорядку дня. Згодом читання та аудіювання стануть такими ж звичними, як горня кави вранці.

У випадку якщо ви не будете діяти, продовжите скаржитися на брак часу, витрачати сили на пошук порад і методів для поліпшення англійської, але не будете їх дотримуватись, тоді ваш рівень так і залишиться в кращому випадку базовим.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.