Speaking, Grammar. 30.10.2018

Як і де знайти хорошого викладача англійської онлайн?

Автор: Світлана Урбанська

Немає часу на відвідування занять у групі? Шукаєш викладача англійської онлайн? У мене є гарна новина: десь у світі є викладач, який також шукає тебе. 

Завдяки інтернету більше не потрібно шукати викладача, який живе десь поруч. Звичайно, є багато переваг в заняттях один на один або в групах. Але наскільки ж класно сидіти в домашніх капцях і розмовляти англійською з викладачем, який може перебувати в іншій країні. Навіть якщо ти вивчаєш англійську самостійно або в групі, персональні заняття допоможуть тобі розібратися з усім швидше і ефективніше. 

Отже, вирушаємо на пошуки твого dream tutor!

У яких випадках варто задуматися про заняття онлайн? 

  • Потрібна допомога з домашнім завданням;
  • Маєш серйозні проблеми з вивченням англійської;
  • У тебе багато запитань з граматики;
  • Хочеш поліпшити свою вимову;
  • Хочеш швидше досягти поставленої мети;
  • Хочеш кинути собі виклик;
  • Хочеш вивчати англійську з носієм мови;
  • Банально не вистачає часу.

Який саме викладач тобі підходить?

Перед тим, як шукати викладача, потрібно знати, кого саме ти шукаєш.

  • Подумай, для чого саме тобі потрібен викладач?
  • Чого ти хочеш у нього навчитися?
  • Яка твоя мета?
  • Звідки повинен бути викладач?
  • Яка ціна за навчання буде для тебе оптимальною?
  • Наскільки досвідченим повинен бути викладач?
  • Які відгуки про викладача?
  • Чи потрібно тобі перше безкоштовне заняття?
  • Скільки занять на тиждень ти плануєш відвідувати? І в який час тобі буде зручніше? 

Які технічні моменти варто врахувати?

Для того, щоб заняття проходили якісно й ефективно, необхідно подбати і про технічну сторону. Якщо використовувати гарнітуру (навушники і мікрофон), то це дозволить краще зосередитися і не відволікатися на сторонні звуки. До того ж, якість звуку значно покращиться, тому викладач зможе краще чути твої помилки і виправляти їх! І тобі теж не доведеться перепитувати сотню раз, якщо щось не розчув. 

Також потрібно подбати про якість інтернету. Хороші онлайн-школи компенсують уроки, що не відбулися через поганий зв'язок, але такі моменти краще обговорити з викладачем одразу ж на першому занятті. 

Отже, we are all set! Наостанок головне запитання.

Де знайти хорошого викладача?

Тепер, знаючи кого саме ти шукаєш, можна почати пошуки. Отже, ось список сайтів і додатків, де можна легко знайти викладача мрії.

1. Preply (preply.com

Ціни: Від 50 до 1100 грн за заняття.

Як працює: Викладача можна знайти, сортуючи за мовами, ціною, національністю та часом, коли вони доступні для занять. Знайшовши потрібного викладача, потрібно переглянути його календар, вибрати зручний час і домовитися про перше заняття. Під час першого заняття ви будете обговорювати навички, які тобі потрібно вдосконалити, і складете персоналізований план, щоб досягти твоїх цілей.

Особливості: Якщо ти будеш незадоволений першим заняттям, то тобі можуть безкоштовно замінити викладача або повернути гроші за заняття. Перед тим, як вибрати викладача, потрібно пройти невелику анкету, яка допоможе розібратися з цілями для вивчення англійської. Доступні також інші іноземні мови, крім англійської. 

Завантажити на AppStore та GooglePlay.

2. Buki (buki.com.ua

Ціни: Від 120 до 2500 грн за годину. 

Як працює: Вибираєш необхідний предмет і спосіб проведення занять (локально або онлайн), налаштовуєш ціновий діапазон і інші фільтри за бажанням, шукаєш репетитора, який тобі підходить відповідно до твоїх потреб, прочитавши його профіль. Далі залишаєш необхідну інформацію у вигляді заявки (повідомлення репетитора) і найближчим часом з тобою зв'яжеться обраний викладач або менеджер для уточнення деталей.

Особливості: Викладачі, в основному, українці, але можна знайти й інших національностей. Можна домовитися з викладачами про локальні заняття, якщо заняття по Skype – це не твій варіант. Також не обов'язково вибирати конкретного викладача – можна просто залишити заявку, і твій викладач знайде тебе сам. Сервіс націлений не тільки для вивчення іноземних мов, а й багатьох інших предметів.

3. italki (www.italki.com)  

Ціни: Від 190 до 1500 грн за заняття.

Як працює: Спочатку потрібно зареєструватися на сайті, потім вибрати мову. Про багатьох викладачів є відгуки учнів і відеопрезентації в профілі, що може полегшити вибір потрібного викладача. Після цього вибираєш день і час проведення заняття. 

Особливості: Для оплати заняття необхідно поповнювати свій рахунок на сайті. Пробне заняття вдвічі дешевше звичайного заняття. За запрошення одного друга можна отримати 10$ в подарунок. Також на сайті є своя спільнота для мовного обміну, де можна обмінюватися порадами з іншими студентами і викладачами. 

Завантажити на AppStore та GooglePlay.

4. Verbling (www.verbling.com

Ціни: Від 190 до 2800 грн за заняття.

Як працює: Для вибору викладача використовуєш фільтри: ціновий діапазон, мова, національність викладача, вводиш розклад, який тобі підходить, а також навички, які тебе цікавлять при вивченні мови. Потім вибираєш викладача, і коли записуєшся на пробне заняття, реєструєшся на сайті.

Особливості: На цьому сайті дуже багато носіїв мови. Пробне заняття є безкоштовним. Також можна почитати багато статей про вивчення мови, яка тебе цікавить, і поспілкуватися з іншими студентами. Доступно багато різноманітних акцій та знижок на навчання.

Завантажити на AppStore та GooglePlay.

5. Асоціація репетиторів України (repetitor.org.ua) 

Ціни: Від 200 до 1000 грн за заняття. Не можна вибрати ціновий діапазон, однак ціна за заняття вказана у профілі викладача.

Як працює: Для пошуку застосовуй сортування викладачів за предметом, який тебе цікавить, способом проведення занять (онлайн або в твоєму місті) і досвідом викладання. Після того, як вибереш необхідного викладача, введи свої контактні дані – і з тобою зв'яжуться. 

Особливості: Можна самому залишити заявку на сайті, і для тебе підберуть репетитора, який буде краще тобі підходити. На сайті немає великого вибору викладачів, які проводять заняття онлайн, тому він підходить скоріше для пошуку локального репетитора. Викладачі, в основному, українці. 

6. Rype (www.rypeapp.com

Ціни: Від 3000 до 11100 грн за місяць. 

Як працює: Для активації профілю необхідно оплатити курс навчання (4, 7 або 15 годин на місяць). Після цього можна почати займатися в будь-який зручний час 24/7. За курс навчання можна змінювати викладача, розклад і навіть мову, яку вивчаєш. Уроки створюються на основі твоїх побажань. 

Особливості: Є можливість отримати пакет пробних занять, які потрібно використовувати протягом 7 днів з різними викладачами, і після цього вибрати кращого. Сайт підійде для людей, які люблять постійно щось нове і цікаве, а також і для тих, які хочуть мати стабільний розклад занять. 

7. Upwork (www.upwork.com

Ціни: Починаючи від 225y- грн за годину. Як домовитесь із викладачем.

Як працює: Викладача знайти досить легко – зареєструйся на сайті, створи пост про те, що ти шукаєш викладача, і опиши, що саме тебе цікавить у процесі навчання. Також можна надсилати запрошення конкретним викладачам, яких знаходиш на сайті: тільки введи в пошук "English Tutor" – і знайдеш безліч фрілансерів.

Особливості: Мета проекту – пошук роботи для фрілансерів, тобто людей, які працюють не на певну компанію, а шукають якийсь проект. Досить легко знайти надійного викладача, адже у кожного є відгуки і рейтинг.

Завантажити на AppStore та GooglePlay.

8. Green Forest (my.greenforest.com.ua)

Ціни: безкоштовно, але послуга доступна тільки для студентів Green Forest.

Як працює: Якщо ти відвідуєш групові заняття, то можна легко зареєструватися на додаткове онлайн-заняття у себе в кабінеті, яке триває 20-30 хв. 

Особливості: Під час додаткових уроків по Skype у вас можливість один на один обговорити з викладачем твої запитання з вивчення англійської або ж своє домашнє завдання. Якщо ж проблем і запитань немає, то можна просто поспілкуватися на тему, яку підготував для тебе наш викладач, і таким чином вивчити щось нове і цікаве.

9. Facebook 

А раптом хтось із твоїх друзів вже знайшов ідеального онлайн-викладача англійської? Спробуй силу фейсбуку і попроси поради у друзів. Дуже часто такі запити допомагають знайти саме те, що ви так довго шукали.

Думаєш, заняття онлайн є дієвим способом у вивченні англійської? Я вважаю, що так. Але потрібно мати високий рівень мотивації, самоорганізації і дисципліни. Якщо ж цього не вистачає, то уроки англійської онлайн не принесуть тобі бажаних результатів (як, втім, і будь-які уроки). Сподіваюся, що у тебе досить бажання вивчати мову, і уроки не будуть марною тратою часу. А також сподіваюся, що мої поради тобі в цьому допоможуть! Good luck!

Вам також може сподобатися:
Speaking
Відео: 10 лайфхаків для набуття британського акценту в англійській мові
Якщо ви не шукаєте легких шляхів, тобто обрали для себе аристократичну British English, тоді ловіть нове відео "10 лайфхаків для набуття британського акценту" від викладача Green Forest, яке значно полегшить вам життя  — https://bit.ly/3wIxJab. У ньому Назар Задорожний ділиться…
Video
Відео: 10 підступних питань на співбесіді англійською мовою та відповідей на них
"Де ви бачите себе через 5 років?", "Яким десертом ви хотіли б бути?" — ці та інші tricky questions можуть трапитися на співбесіді з кожним. І щоб ви знали, як відповісти на них in English так, аби отримати бажану роботу, ми у Green Forest підготували для вас нове відео "10…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.