Speaking, Grammar. 30.10.2018

Як і де знайти хорошого викладача англійської онлайн?

Автор: Світлана Урбанська

Немає часу на відвідування занять у групі? Шукаєш викладача англійської онлайн? У мене є гарна новина: десь у світі є викладач, який також шукає тебе. 

Завдяки інтернету більше не потрібно шукати викладача, який живе десь поруч. Звичайно, є багато переваг в заняттях один на один або в групах. Але наскільки ж класно сидіти в домашніх капцях і розмовляти англійською з викладачем, який може перебувати в іншій країні. Навіть якщо ти вивчаєш англійську самостійно або в групі, персональні заняття допоможуть тобі розібратися з усім швидше і ефективніше. 

Отже, вирушаємо на пошуки твого dream tutor!

У яких випадках варто задуматися про заняття онлайн? 

  • Потрібна допомога з домашнім завданням;
  • Маєш серйозні проблеми з вивченням англійської;
  • У тебе багато запитань з граматики;
  • Хочеш поліпшити свою вимову;
  • Хочеш швидше досягти поставленої мети;
  • Хочеш кинути собі виклик;
  • Хочеш вивчати англійську з носієм мови;
  • Банально не вистачає часу.

Який саме викладач тобі підходить?

Перед тим, як шукати викладача, потрібно знати, кого саме ти шукаєш.

  • Подумай, для чого саме тобі потрібен викладач?
  • Чого ти хочеш у нього навчитися?
  • Яка твоя мета?
  • Звідки повинен бути викладач?
  • Яка ціна за навчання буде для тебе оптимальною?
  • Наскільки досвідченим повинен бути викладач?
  • Які відгуки про викладача?
  • Чи потрібно тобі перше безкоштовне заняття?
  • Скільки занять на тиждень ти плануєш відвідувати? І в який час тобі буде зручніше? 

Які технічні моменти варто врахувати?

Для того, щоб заняття проходили якісно й ефективно, необхідно подбати і про технічну сторону. Якщо використовувати гарнітуру (навушники і мікрофон), то це дозволить краще зосередитися і не відволікатися на сторонні звуки. До того ж, якість звуку значно покращиться, тому викладач зможе краще чути твої помилки і виправляти їх! І тобі теж не доведеться перепитувати сотню раз, якщо щось не розчув. 

Також потрібно подбати про якість інтернету. Хороші онлайн-школи компенсують уроки, що не відбулися через поганий зв'язок, але такі моменти краще обговорити з викладачем одразу ж на першому занятті. 

Отже, we are all set! Наостанок головне запитання.

Де знайти хорошого викладача?

Тепер, знаючи кого саме ти шукаєш, можна почати пошуки. Отже, ось список сайтів і додатків, де можна легко знайти викладача мрії.

1. Preply (preply.com

Ціни: Від 50 до 1100 грн за заняття.

Як працює: Викладача можна знайти, сортуючи за мовами, ціною, національністю та часом, коли вони доступні для занять. Знайшовши потрібного викладача, потрібно переглянути його календар, вибрати зручний час і домовитися про перше заняття. Під час першого заняття ви будете обговорювати навички, які тобі потрібно вдосконалити, і складете персоналізований план, щоб досягти твоїх цілей.

Особливості: Якщо ти будеш незадоволений першим заняттям, то тобі можуть безкоштовно замінити викладача або повернути гроші за заняття. Перед тим, як вибрати викладача, потрібно пройти невелику анкету, яка допоможе розібратися з цілями для вивчення англійської. Доступні також інші іноземні мови, крім англійської. 

Завантажити на AppStore та GooglePlay.

2. Buki (buki.com.ua

Ціни: Від 120 до 2500 грн за годину. 

Як працює: Вибираєш необхідний предмет і спосіб проведення занять (локально або онлайн), налаштовуєш ціновий діапазон і інші фільтри за бажанням, шукаєш репетитора, який тобі підходить відповідно до твоїх потреб, прочитавши його профіль. Далі залишаєш необхідну інформацію у вигляді заявки (повідомлення репетитора) і найближчим часом з тобою зв'яжеться обраний викладач або менеджер для уточнення деталей.

Особливості: Викладачі, в основному, українці, але можна знайти й інших національностей. Можна домовитися з викладачами про локальні заняття, якщо заняття по Skype – це не твій варіант. Також не обов'язково вибирати конкретного викладача – можна просто залишити заявку, і твій викладач знайде тебе сам. Сервіс націлений не тільки для вивчення іноземних мов, а й багатьох інших предметів.

3. italki (www.italki.com)  

Ціни: Від 190 до 1500 грн за заняття.

Як працює: Спочатку потрібно зареєструватися на сайті, потім вибрати мову. Про багатьох викладачів є відгуки учнів і відеопрезентації в профілі, що може полегшити вибір потрібного викладача. Після цього вибираєш день і час проведення заняття. 

Особливості: Для оплати заняття необхідно поповнювати свій рахунок на сайті. Пробне заняття вдвічі дешевше звичайного заняття. За запрошення одного друга можна отримати 10$ в подарунок. Також на сайті є своя спільнота для мовного обміну, де можна обмінюватися порадами з іншими студентами і викладачами. 

Завантажити на AppStore та GooglePlay.

4. Verbling (www.verbling.com

Ціни: Від 190 до 2800 грн за заняття.

Як працює: Для вибору викладача використовуєш фільтри: ціновий діапазон, мова, національність викладача, вводиш розклад, який тобі підходить, а також навички, які тебе цікавлять при вивченні мови. Потім вибираєш викладача, і коли записуєшся на пробне заняття, реєструєшся на сайті.

Особливості: На цьому сайті дуже багато носіїв мови. Пробне заняття є безкоштовним. Також можна почитати багато статей про вивчення мови, яка тебе цікавить, і поспілкуватися з іншими студентами. Доступно багато різноманітних акцій та знижок на навчання.

Завантажити на AppStore та GooglePlay.

5. Асоціація репетиторів України (repetitor.org.ua) 

Ціни: Від 200 до 1000 грн за заняття. Не можна вибрати ціновий діапазон, однак ціна за заняття вказана у профілі викладача.

Як працює: Для пошуку застосовуй сортування викладачів за предметом, який тебе цікавить, способом проведення занять (онлайн або в твоєму місті) і досвідом викладання. Після того, як вибереш необхідного викладача, введи свої контактні дані – і з тобою зв'яжуться. 

Особливості: Можна самому залишити заявку на сайті, і для тебе підберуть репетитора, який буде краще тобі підходити. На сайті немає великого вибору викладачів, які проводять заняття онлайн, тому він підходить скоріше для пошуку локального репетитора. Викладачі, в основному, українці. 

6. Rype (www.rypeapp.com

Ціни: Від 3000 до 11100 грн за місяць. 

Як працює: Для активації профілю необхідно оплатити курс навчання (4, 7 або 15 годин на місяць). Після цього можна почати займатися в будь-який зручний час 24/7. За курс навчання можна змінювати викладача, розклад і навіть мову, яку вивчаєш. Уроки створюються на основі твоїх побажань. 

Особливості: Є можливість отримати пакет пробних занять, які потрібно використовувати протягом 7 днів з різними викладачами, і після цього вибрати кращого. Сайт підійде для людей, які люблять постійно щось нове і цікаве, а також і для тих, які хочуть мати стабільний розклад занять. 

7. Upwork (www.upwork.com

Ціни: Починаючи від 225y- грн за годину. Як домовитесь із викладачем.

Як працює: Викладача знайти досить легко – зареєструйся на сайті, створи пост про те, що ти шукаєш викладача, і опиши, що саме тебе цікавить у процесі навчання. Також можна надсилати запрошення конкретним викладачам, яких знаходиш на сайті: тільки введи в пошук "English Tutor" – і знайдеш безліч фрілансерів.

Особливості: Мета проекту – пошук роботи для фрілансерів, тобто людей, які працюють не на певну компанію, а шукають якийсь проект. Досить легко знайти надійного викладача, адже у кожного є відгуки і рейтинг.

Завантажити на AppStore та GooglePlay.

8. Green Forest (my.greenforest.com.ua)

Ціни: безкоштовно, але послуга доступна тільки для студентів Green Forest.

Як працює: Якщо ти відвідуєш групові заняття, то можна легко зареєструватися на додаткове онлайн-заняття у себе в кабінеті, яке триває 20-30 хв. 

Особливості: Під час додаткових уроків по Skype у вас можливість один на один обговорити з викладачем твої запитання з вивчення англійської або ж своє домашнє завдання. Якщо ж проблем і запитань немає, то можна просто поспілкуватися на тему, яку підготував для тебе наш викладач, і таким чином вивчити щось нове і цікаве.

9. Facebook 

А раптом хтось із твоїх друзів вже знайшов ідеального онлайн-викладача англійської? Спробуй силу фейсбуку і попроси поради у друзів. Дуже часто такі запити допомагають знайти саме те, що ви так довго шукали.

Думаєш, заняття онлайн є дієвим способом у вивченні англійської? Я вважаю, що так. Але потрібно мати високий рівень мотивації, самоорганізації і дисципліни. Якщо ж цього не вистачає, то уроки англійської онлайн не принесуть тобі бажаних результатів (як, втім, і будь-які уроки). Сподіваюся, що у тебе досить бажання вивчати мову, і уроки не будуть марною тратою часу. А також сподіваюся, що мої поради тобі в цьому допоможуть! Good luck!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
6 безкоштовних онлайн-курсів англійської для всіх рівнів на літо 2024
Ось і літо прийшло: пора хоч трішки відпочити та розслабитися. Це чудовий час для перезарядки, але не варто забувати про важливість підтримки своїх знань та навичок, у тому числі й володіння англійською мовою. За три літні місяці без практики можна втратити те, що ви так старанно вивчали раніше. Що…
Video
Відео: 12 слів-паразитів в англійській мові, яких варто уникати
Друзі, а як щодо почистити свою англійську від «паразитів»? I mean you know, слів-паразитів. Щоб знати, які слова варто уникати, аби не засмічувати свою мову, обов’язково дивіться нове відео від Green Forest. У ньому наша викладачка розглянула 12 найпопулярніших англійських слів-паразитів…
Vocabulary
Small Talk англійською мовою: корисні фрази і поради, щоб почати розмову
В англомовному світі вміння вести small talk - це не просто ввічливість, а й ключ до успішного спілкування. Ці невимушені та прості розмови, які часто здаються неважливими, насправді відіграють важливу роль у налагодженні контактів та створенні сприятливого враження будь-де. В англомовних країнах ви…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.