Vocabulary. 16.09.2010

What's up – переклад і приклади вживання

Автор: Яна Дмитрівна

Фраза What's up? з'явилась у англійській мові не так уже й давно, проте своє коронне місце нікому вже не збирається віддавати. Так вже історично склалось, що прийшла вона до смаку більшості. Впевнено та без найменших зусиль цей вислів очолив трійку лідерів серед повсякденного спілкування.

Отже, давайте розберемось, що то воно таке - те WHAT'S UP?

What's up - An extremely annoying question that has (unfortunately) replaced "Hello" or "Hi" as the most popular form of casual greeting.

Typical answers 

  • Nothing
  • Not much
  • Nothing new
  • The sky (it means that everything is great)
  • A few clouds at the moment
  • Today is just like yesterday

History

Найбільш розповсюдженою є думка, що ця фраза прийшла у розмовну мову як скорочення відомого вигуку 'Whats'up, Doc?'- котрий частенько використовував улюблений усіма персонаж Bugs Bunny. Проте не всі мовознавці підтримують цю версію. Вперше даний вислів був використаний в коротенькій історії під назвою "The adventures of Shamrock Jolnes from Sixes and Sevens" (1911)-  автором котрої є О. Генрі (Вільям Сідні Портер). Справа в тому, що саме головний персонаж цієї історії частенько замість звичного дла того часу "Good Morning" використовував ще нікому не відоме "What's up".

Проте популярністі та визнання нашому вислову довелося ще зачекати, цілих 29 років існувала ця фраза на сторінках книжок, та 27 червня 1940 року все кардинально змінилось.  Саме той таки Bugs Bunny зявився в ефірі і сподобався глядачам настільки, що вони почали копіювати улюбленого героя. Таким нехитрим способом в англійській мові стало на одну фразу більше.

Abbreviations

Всі ми любимо скорочувати словосполучення в розмові, як не дивно такі урізання фраз властиві навіть для сленгу, тому існують ще й такі спрощені варіанти як whazzup, whassup,  whasabi. В смс повідомленнях найбільш розповсюдженим є ось таке скорочення SUP.

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Crimes. B2-C1
Чи багато слів ви знаєте, пов'язаних з різними типами злочинів? Пропонуємо вам перевірити свої знання та розширити словниковий запас у безкоштовному лексичному уроці Notes для рівнів B2-C1 на тему Crimes. Переходьте за посиланням та знаходьте 5 вправ для запам’ятовування нових слів та…
Video
Англійська на слух: Біллі Айліш, "чувааак" і саундтрек до "Барбі"
Маємо для вас відеорозбір нового неформального інтерв’ю рубрики «Англійська на слух» — https://bit.ly/3xpRB2l. Героїня нашого випуску — Біллі Айліш, яка отримала Греммі за саундтрек до найпопулярнішого фільму 2023 року. Тож у відео ви почуєте про процес створення цієї пісні,…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.