Fun, Vocabulary, Speaking. 21.10.2015

ТОП-7 настільних ігор для вашої англійської

Автор: Ксюша Муравська

ТОП-7 настільних ігор для вашої англійськоїПопулярність настільних ігор швидко набирає обертів. Ось вже кожна п’ята кафешка має полицю з десятком яскравих коробочок, подружки додають ігри у свої wish lists, та ще й улюблені Шелдон і Ко час від часу грають у «Dungeons and Dragons”. І я більш ніж впевнена, що після цієї статті ви поповните ряди ігроманів, бо board games це не лише весело, але й дуже корисно для вашої англійської. Я пропоную ознайомитися з моїм TOP-7 board games to improve your English. (Обов’язкова умова – версія гри має бути англійською, або взагалі незалежною від мови)

Scrabble

  • Кількість гравців: 2-4
  • Правила:

На початку гри кожен гравець отримує 7 фішок з літерами. Під час свого ходу гравець має скласти якомога більше слів зі своїх фішок. Перемагає той, хто набрав найбільшу кількість очок. Не слід забувати, що кожна літера відповідає різній кількості очок. (Їх кількість може бути збільшена ще в кілька раз, завдяки спеціальним позначкам на полі)

  • Що можна покращити

Словниковий запас. Навіть якщо ви знаєте мало слів, завжди можна звернутися до словника і спробувати знайти слово, яке підійде саме для вашого набору літер. 

  • Де купити: 

http://goo.gl/p1nVqW
http://bit.ly/3dJhj4m

 

Dixit 

  • Кількість гравців: 3-6 (якщо ви граєте уDixitOdyssey, то 3-12)
  • Правила:

​гарненькі зайчики, картки з чудернацькими малюнками…Так, це все про Dixit. Суть гри дуже проста. Кожен гравець отримує по 6 карток. Під час ходу один з гравців (ведучий) придумує асоціацію до будь-якої із своїх карток і кладе її малюнком донизу. Всі інші гравці мають обрати картку зі своєї колоди, яка підходить до даної асоціації. Коли картки розгортають, всі мають вгадати картку ведучого. В залежності від кількості людей, що вірно вгадали, гравці пересувають своїх зайчиків по дошці. Про нарахування очок краще читати в інструкції до самої гри, адже це залежить від версії самої гри та від кількості гравців.

  • Що можна покращити:

І знову я вам буду казати про словниковий запас. Під час підбору асоціацій ви пригадуєте всі слова, які вчили на заняттях і обираєте найдоречніше. Грати в Dixit можна навіть студентам рівня Elementary. Перевірено на моїх студентах;-) 

  • Де купити: 

http://goo.gl/h5CqG9 

 

Містеріум

  • Кількість гравців: 2-7 (як на мене, то 7 – це ідеально. 6 гравців та ведучий)
  • Правила:

в цю гру від українського виробника я закохалася з першого погляду. Спочатку може здатися, що вона схожа на Dixit, так як в ній присутні асоціації. Але замість звичайного набору очок, в цій грі необхідно вгадати, хто з присутніх вбивця. Ведучий (він же привид людини, яку було вбито) має давати підказки у вигляді своїх асоціацій іншим гравцям. Завдяки цим асоціаціям, кожен має вгадати свою особистість, локацію (під час вбивства) і знаряддя, яке він мав при собі. Насправді все лише здається важким та заплутаним, але коли почнете грати, все одразу стане на свої місця. 

  • Що можна покращити:

Словниковий запас та modals of deduction, коли будете робити припущення типу «He can’t have been the murderer. His card isn’t suitable for the association».

  • Де купити: 

http://goo.gl/xRc7aK

 

Black Stories

  • Кількість гравців: 2+
  • Правила:

один з гравців бере картку і читає інформацію на ній з обох сторін. Всім іншим гравцям він зачитує інформацію з однієї сторони картки. Це може бути щось типу “A man walked into a bar in Texas. He asked for a glass of water. Thebarman took out a gun and held it to the man’s head. The man thanked the barman and walked out of the bar”. Задача інших гравців відновити цю історію повністю за допомогою yes/no questions, наякі їм відповість ведучий. А ось і розгадка “The man had hiccups, so he wanted to cure them by drinking a glass of water. When the barman pointed a gun at his head he was shocked and frightened and so his hiccups were cured.”

  • Що можна покращити: доволі очевидно, що yes/noquestionsу різних часах. 
  • Де купити:

https://amzn.to/3sZZwfv
http://bit.ly/31VUa9f  

 

Alias

  • Кількість гравців: 4-16
  • Правила:

Якби ігри мали свої фан-клуби, то я б очолила б фан-клуб Alias. Всі гравці розбиваються на команди. Ціль гри – пояснити якомога більше слів з карток за одну хвилину. Маю зауважити, що під час свого ходу необхідно пояснювати кожне 8-ме, чи кожне 3-тє слово з картки (в залежності від того, на якому числі стоїть ваша фішка). Також не можна називати однокореневі слова. Перемагає та команда, якщо швидше дістанеться фінішу. 

  • Що можна покращити: в цій грі можна проявити вміння пояснювати слова та використовувати relativeclauses. That is a place where… That is a person who … That is a thing which …
  • Де купити: 

http://bit.ly/2Q79jlm (карти двосторонні, тому можна грати і українською мовою, і англійською. Але краще англійською)

 

Taboo

  • Кількість гравців: 4-10
  • Правила:

необхідно пояснити найбільшу кількість слів за одну хвилину. Зараз ви скажете, що вже десь чули про таке і що це зовсім не складно. А якщо я вам скажу, що на картці окрім слова, що треба пояснити, є ще п’ять слів, які не можна вживати при пояснені!? А от спробуйте пояснити слово duck, не використовуючи слів bird, yellow, chicken. ‘quack’, food. Важче? Але це дуууже весело. Не дарма ж цю гру називають The game of unspeakable fun!

  • Що можна покращити:

те саме, що і під час гри у Alias.

  • Де купити: 

http://goo.gl/Wh3sQh
http://bit.ly/31UAkuW

ТОП-7 настільних ігор для вашої англійської - 2

Rorys Story Cubes

  • Кількість гравців: 1-12
  • Правила:

в наборі є 9 кубиків, на кожному з них 6 піктограм.  Кидаєте гральні кості (1 чи зразу всі), дивитесь на піктограми і складаєте історію (якось пов’язуючи малюнки, які випали). Кожен свою, або одну спільну. Вирішувати вам. Можете притримуватись правил, які вже існують, або вигадати свої. Головна ідея, отримати веселу історію та гарно провести час в компанії.

  • Що можна покращити:

в цій грі ви можете відпрацювати все. І часи, і умовні речення і модальні дієслова. Тому перед початком гри домовляйтесь з друзями, яка граматична тема має бути присутня.

  • Де купити: 

http://goo.gl/JrFt9y 

А я дуже сподіваюся, що ви знайшли в цьому списку щось собі до смаку! Грайте в ігри, покращуйте свій Englishта більше посміхайтесь =)

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал Avatar: The Last Airbender
А ви дивилися мультфільм “Аватар: Останній захисник” на Nickelodeon? Декілька днів тому вийшов ремейк від Netflix, який буде цікавим як відданим фанатам, так і новим глядачам. Якщо ви не дивилися цей мультфільм раніше, це хороша нагода подивитися скорочену версію у вигляді мінісеріалу. …
Vocabulary
Найпопулярніші теорії змов в англомовному інтернеті
Conspiracy theories або теорії змов – саме словосполучення звучить як щось не сильно правдоподібне. Але мільйони американців, та й не тільки, можуть посперечатись з цим. А ви знали, що близько 30 мільйонів жителів Америки вірять, що Земля пласка? А кількість людей, яка вірить в співпрацю Тейлор…
Fun
7 додатків для вивчення неправильних дієслів
Мрія прокинутися одного ранку і знати всі неправильні дієслова знайома кожному, хто вивчає англійську мову. Постійне повторення “become-became-become” та інших слів інколи не дають спокою та просто втомлюють. Якщо ж ви ще не належите до тих щасливчиків, що посеред ночі з легкістю назвуть…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.