Video, Vocabulary, Listening. 21.02.2019
#GreenForestRecommends

Топ-5 сімейних комедій від Вікторії Бойців

Автор: Вікторія Бойців

Хоч надворі і холодно, проте це зовсім не привід сумувати. До вашої уваги список-рецепт від лікаря, як зробити будь-який день по-справжньому теплим і душевним. Підготуйте улюблений коцик, вимкніть телефон і насолоджуйтесь.

Порада: не намагайтесь зрозуміти кожне слово у фільмі. Важливо поринути у мову і відпустити свій бар’єр у слуханні. Якщо якась незрозуміла фраза заважає вам вхопити суть ситуації, не полінуйтесь зупинити і послухати її ще раз. І ще раз. І ще раз. І ще раз з англійськими субтитрами. А тоді загуглити в Oxford Dictionary. Але головне – отримати задоволення від перегляду, не зациклюйтесь на перекладі всього скрипту.

1. A Dog's Purpose (2017)

  • Жанр: adventure, comedy, drama
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Я часто відкладаю на далеку поличку фільми, які визнані бестселерами і дуже популярні в мережі, аби не витрачати час на розтиражовані простенькі стрічки. Але! Dog’s Purpose доводить, що варто міняти свій підхід J 

Головний герой – це хвостатий (деколи й ні) друг, який згадує всі свої життя на землі у різних сім’ях і шукає тим самим відповідь на питання: «А навіщо я тут?» (так-так, екзистенційні питання турбують не тільки людей). Його спостереження про людей дуже дотепні і обов’язково змусять вас усміхнутись. Поки я дивилась фільм, в мене був весь діапазон сліз: від сміху, від суму і від того, що це дуже мило. 

  • English: Оповідач говорить чітко і використовує достатньо легкі конструкції навіть для молодших рівнів. Кожен новий власник чотиролапого друга –  це інший темп і ритм англійської, підбір слів та вимова. Цікаво їх порівняти і відчути різницю. Можна дивитись і без субтитрів. Цікаво для власників собак – можна послухати всі команди англійською.

 

2. It's Complicated (2009)

  • Жанр: comedy, drama, romance
  • Рівень: від Intermediate

Якщо у фільмі є Меріл Стріп – це вже must-see, а коли вона ще й у компанії Алека Болдуїна і Стівена Мартіна...Тут взагалі без вибору. Зробити достойну комедію не так легко, проте ця зіркова команда справилась на ура! 

Головна героїня вже з десяток років розведена, знайшла себе, поставила на ноги дітей, дружить з колишнім. Якось на випускному сина стається непередбачуване – спалахує давно забута іскра. Наперекір всім очікування, ця іскра з кожним днем перетворюється в снігову лавину дотепів, незручних ситуацій і плутанини. Найбільше випробовування для глядача – це всидіти на місці, коли на екрані з’являються тааакі апетитні страви від Меріл Стріп (рекомендую таки поїсти перед переглядом, бажано мати під рукою круасани). 

  • English: Складністю у перегляді може бути швидкий темп розмов, проте це більше виключення ніж правило у цьому фільмі. Ідеальний практикум для інтонації і змістових наголосів у розмові . Після перегляду можна обрати улюблені частини, слухати і повторювати за акторами. Відчуйте себе володарем Оскара.

 

3. You've Got Mail (1998)

  • Жанр: comedy, drama, romance
  • Рівень: від Upper-Intermediate

У часи, коли не було ні Тіндера, ні Інстаграма (а якщо точніше – у лихі 90ті) сталось ЦЕ. Перша історія дружби і не тільки on the Internet. Ні імен, ні фотографій. Дві душі, які знайшли розуміння  і підтримку у мережі. Але хто би міг здогадатись, що цей друг по переписці – найбільший ворог у реальному житті. Дотепно і чутливо, хочеться закутатись у цей фільм на весь вечір.

  • English: Оскільки герої – друзі у мережі, ми можемо поспостерігати як нейтіви переписуються. Мова героїв наповнена цікавими ідіомами, хоч весь час зупиняй і записуй. Можна почути навіть The Third Conditional ;) Тепм залежить від ситуації, будьте обережні з бойфрендом Мег Райан – ще той chatterbox. Fully American English

 

4.  Leap Year (2010)

  • Жанр: comedy, romance
  • Рівень: від Intermediate

Хто, хто міг би повірити, що Емі Адамс у цьому фільмі й Емі Адамс з Sharp Objects або Nocturnal Animals – це одна й та сама людина?! Хто бачив її нові роботи – обов’язково передивитись цю стрічку і визнати, що вона різнобічна і gorgeous actress.  А хто не в курсі – насолоджуйтесь чудовою грою. 

Історія про сильну й незалежну, в Ірландії, з обручкою на шляху до бойфренда. Звісно, не без перешкод і нових знайомств. 

  • English: Будьте готові, це шанс почути ірландський акцент, а діалоги у двох акцентах – це ще той неоцінений досвід.

 

5. The Proposal (2009)

  • Жанр: comedy, drama, romance
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Коротко про те, навіщо потрібні підлеглі на роботі  (спойлер - щоб виходити заміж!). Обожнюю цю комедію, дивилась безліч разів і досі смішно. Обіцяю, що бабуся – то любов з першого погляду. Хоча там кожен герой пропрацьований на найвищому рівні, ніяких шаблоних заготовок. Тандем Сандри Буллок і Райана Рейнольдса особливо вдалий, ота напруга між ними така справжня. Захоплююсь атмосферою фільму, тримає в настрої до кінця.

  • English: До речі, темп діалогів середній і вокеб досить легкий, тому можна не боятись щось пропустити. Є лексика для видавничої справи.
 
Ви можете переглянути вищезгадані фільми, наприклад, на цьому ресурсі www.hulu.com. Підписка на нього платна, але перший місяць ви можете користуватись ним безкоштовно.
Вам також може сподобатися:
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Video
Відео: Умовні речення в англійській мові на прикладі мемів | Conditionals 0, 1, 2, 3, Mixed
Розібратися зі всіма типами Conditionals в англійській на прикладі мемів за одне відео? Пфф, а чому б і ні! Все це реально, і доведе це Настя Сеніва у новому відео від Green Forest — https://bit.ly/3Jl3BF9. У ньому за допомогою мемів ми дали найпростіші пояснення та приклади усіх типів умовних…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.