Speaking. 22.03.2018

Speak like a native – де знайти іноземців для спілкування англійською

Автор: Світлана Урбанська

Всі ми знаємо, що у Грін Форесті, та й поза його межами є безліч можливостей попрактикувати мову, як і з native speakers, так і з викладачами. Та що ж робити, якщо у тебе в  графіку зовсім нема вільного часу на додаткові клуби? Або ж якщо ти досі почуваєшся незручно, коли доводиться говорити англійською перед великою групою людей? Що ж, не засмучуйся, вихід є! Інтернет пропонує безліч соціальних мереж, створених спеціально для того, щоб практикувати іноземні мови та обмінюватися культурним досвідом. У цій статті я зібрала для вас декілька цікавих та зручних сайтів і додатків.

1. Tandem - додаток, в якому користувачі можуть спілкуватися текстовими повідомленнями, обмінюватися один з одним відео та аудіо. Також через додаток можна знайти репетитора для занять. Додатком користуються люди із більше, ніж 150 країн світу. Окрім англійської, можна вивчити ще безліч мов! 

2. InterPals Penpals (www.interpals.net)
Чи ти мріяв коли-небудь в дитинстві мати друга по переписці? Так от, цей веб-сайт дає можливість втілити мрію дитинства і попрактикувати англійську водночас! Вебсайт сам пропонує тобі друзів по критеріях, які ти визначаєш. Тому все просто – реєструєшся і практикуєш мову з носієм мови з будь-якого куточка світу! Сайт створений для мовного обміну, тому можна знайти багато іноземців, які зацікавлені в тому, щоб вивчити українську взамін.

3. Speaky (www.speaky.com) - дуже легкий у використанні сайт та додаток. Ним користується багато людей, мабуть, саме тому я отримала два повідомлення одразу після реєстрації. Також на головній сторінці можна побачити профілі людей онлайн, які вільно володіють мовою, яку ти хочеш по практикувати. Можна сміливо писати їм сам, не очікуючи, поки хтось напише першим.  Реєстрація займає лічені секунди, якщо ти вже користуєшся Google+ або Facebook. Також доступні відеодзвінки: для особливо сором’язливих система пропонує теми, на які можна поспілкуватися. Також там є таймер і можливість робити нотатки під час розмови.  Під час переписки діє автокорекція помилок. 
4. Bottled – Message in a bottle - дуже інтерактивний додаток для культурного обміну та для того, щоб знайти друзів у неочікуваному куточку світу. 
Якщо ти вирішив довіритися долі і не хочеш сам собі обирати співрозмовника, то дозволь цьому додатку зробити це за тебе! Все організовано у формі гри – ти самотній, сидиш на безлюдному острові, і твоя єдина надія – це послання у пляшці, яке ти кидаєш у відкритий океан. Хто знайде його і прочитає? Чи відгукнеться хтось на твоє таємне послання? Ніхто не знає, тому варто спробувати! Звісно ж, послання потрібно писати англійською!
 
5. Coeffee Learning (coeffee.com) – дуже дружня спільнота для мовного обміну. Окрім того, що тут дуже легко знайти співрозмовника, можна пограти різні ігри для того, щоб збільшити словниковий запас та вдосконалити вимову. Результатами можна ділитися зі своїми новими іноземними друзями. Веб-сайт має дуже приємний дизайн, тому створюється враження, начебто спілкуєшся зі співрозмовником за чашкою запашної кави. 
 
6. Hello Talk – додаток, який дозволяє спілкуватися з іноземцями через смартфон або ж планшет. Практикувати англійську можна через текстові повідомлення, аудіоповідомлення, а також відеочат! Співрозмовник може виправляти твої помилки. Також там є безліч людей, які хочуть вивчити українську, тому можеш спробувати себе у ролі викладача, чому б і ні? В спільноті є більше 7 мільйонів користувачів, але серед них є багато неактивних. Саме тому маленька порада – потрібно обрати фільтр «онлайн», щоб програма відображала лише тих користувачів, які готові до мовного обміну! Також дрібниця, але приємно – техпідтримка завжди на зв’язку!

7. Italki (www.italki.com) - тут за досить доступною ціною можна записатися на уроки англійської мови з викладачем – носієм мови з будь-якого куточка світу, вибір досить великий! Це одна з найпопулярніших мовних спільнот світу, і саме тут можна дуже ефективно вдосконалити свої мовні навички.

8. Daily Postcard - ще один інтерактивний додаток, в якому можна знайти неочікуваного співрозмовника з будь-якого куточка світу. Хочеться з самого ранку побажати комусь вдалого дня? Просто створи листівку зі своїм дизайном та написом і відправ її чайкою! У відповідь отримаєш кілька привітань від незнайомих людей з неочікуваної країни. Якщо ж співрозмовник тебе зацікавить, і вам є про що поговорити, то можна продовжити розмову у цьому ж додатку. Особисто я не можу відірватися від цієї програми! Так цікаво, хто ж там прислав мені листівку цього разу? 
  • Завантажити можна лише на GooglePlay.

9. Easy Language Exchange (www.easylanguageexchange.com) – зручний та безкоштовний сайт, де можна попрактикувати reading, writing i speaking з людьми з усього світу. Спільнота з’явилася відносно недавно, але вже налічує більше 70 тис. користувачів! На сайті також є багато різних статей та форум, де можна отримати поради про вивчення мов!

10. Busuu (www.busuu.com) – цей сайт і додаток створені для особливо зайнятих студентів. Він дозволяє вивчати мову, виділяючи щонайменше 10 хвилин в день. Чимось схожий на усім відомий додаток Duolinguo, але в ньому є особливість – у цій спільноті можна спілкуватися з носіями мови, які виправляють твої помилки. Також доступний швидкий курс англійської для подорожей. Заняття можна скачати і проходити у офлайн режимі. Ще можна отримати статус преміум, але це вже за додаткову платню. 

11. Biligua (bilingua.io) – дуже веселий, кольоровий та легкий у використанні додаток. Biligua знаходить тобі співрозмовників, які не тільки вільно володіють мовою, яку ти вивчаєш, а ще і поділяють твої інтереси. (now, how cool is that?). Тобто є більше шансів знайти справжнього друга! З ним ви також можете пограти разом в ігри для вивчення мови. Окрім цього у додатку є бот Shiro, якому можна поставити запитання про вивчення мови. 
 

12. Vivalanga – цей додаток, як і всі інші, пропонує тобі носів мови, яку ти хочеш вивчити, але він пропонує лише тих, які є десь поряд! Спершу потрібно встановити своє місце розташування, вибрати дистанцію, на якій має знаходитися твій майбутній співрозмовник  -  і ось у тебе вже є кілька кандидатів, з якими можна зустрітися поблизу і поспілкуватися англійською у місцевій кав’ярні. Для особливо сміливих!

 

13. How do you do? (howdoyou.do) – більше, ніж 30 000 користувачів з 150 країн світу зареєстровано на цьому сайті, тому буде легко знайти співрозмовника. Окрім цього, він створений виключно для вивчення англійської. Цікаво  те, що тут можна спілкуватися не лише один на один, а й долучатися до групових чатів, в яких автоматично пропонується тема для спілкування, щоб уникнути цієї незручної тиші. Так, вона буває навіть онлайн. 

 

14. HiNative (hinative.com) – Q&A додаток та сайт, в яких можна поставити запитання носіям мови про переклад, вимову, вживання того чи іншого слова, попросити граматичну пораду чи допомогу з перевіркою написаного тексту. Наприклад, «А яка різниця між цим і цим словом?», «А як сказати це англійською?», «Я правильно вимовляю це слово?» . Навіть якщо ти початківець, то можна надіслати запитання рідною мовою  -  додаток усе перекладе! Також можна надсилати аудіоповідомлення. 

 
Чи не достатньо можливостей попрактикувати мову, не встаючи з дивана або поки їдеш в автобусі? 
Вам також може сподобатися:
Speaking
Відео: 10 лайфхаків для набуття британського акценту в англійській мові
Якщо ви не шукаєте легких шляхів, тобто обрали для себе аристократичну British English, тоді ловіть нове відео "10 лайфхаків для набуття британського акценту" від викладача Green Forest, яке значно полегшить вам життя  — https://bit.ly/3wIxJab. У ньому Назар Задорожний ділиться…
Video
Відео: 10 підступних питань на співбесіді англійською мовою та відповідей на них
"Де ви бачите себе через 5 років?", "Яким десертом ви хотіли б бути?" — ці та інші tricky questions можуть трапитися на співбесіді з кожним. І щоб ви знали, як відповісти на них in English так, аби отримати бажану роботу, ми у Green Forest підготували для вас нове відео "10…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.