Fun, Vocabulary. 04.11.2013

Ребуси. Що це таке і що з ними робити?

Автор: Аліна Шевченко

Багато людей, натрапивши на сторінку з ребусами у газеті чи журналі, швиденько її перегортають з думкою: «Як оце їх розгадувати?» . Насправді, це робити дуже легко, якщо знати деякі прості правила. Вчені довели, що розгадуючи ребуси чи загадки кожного дня, ви тренуєте  пам’ять  та розумові здібності, а особливо це корисно, коли розгадуєш ребуси англійською мовою. Як же з’явилися ребуси? Давним-давно, коли люди ще не вміли писати, вони замість слів у листах використовували різноманітні предмети. Одного разу вождь племені послав сусідам птаха, мишу, жабу і 5 стріл. Зміст послання був таким : «Чи вмієте ви літати, як птахи, ховатися в землю, як миші, стрибати і тікати, як жаби? Якщо ні, то не намагайтесь завоювати нас. Ми закидаємо вас стрілами, як тільки ви вступите в нашу країну». Нашим студентам дуже корисно розгадувати ребуси англійською, адже так вони можуть не тільки розважитися, а ще й вивчити декілька нових слів! Щоб вам буле легше їх розгадувати, давайте подивимось на правила складання ребусів:

  • Якщо кома стоїть перед  малюнком, то від слова треба відкинути одну букву, якщо – після, то треба відкинути останню літеру. Якщо ви бачите дві коми, то відповідно треба забрати 2 букви з початку або кінця слова. Наприклад:

 

Тут від слова lemon треба забрати перші дві літери і додати слово key. Отримаємо слово monkey.

  • Якщо біля малюнку стоїть ряд цифр, наприклад , 4, 2, 1, 3, то це означає, що спочатку треба вгадати саме слово, а потім поміняти порядок букв: першою буде іти четверта буква, другою – друга, третьою – перша, четвертою – третя.

 

Цей ребус вже складніший… Перша картинка – це слово blackberry, від нього треба забрати чотири останні літери, виходить слово blackb. Друга картинка – слово road, але в ньому треба переставити букви, виходить oard. Об’єднуємо, і виходить blackboard.

Ребуси. Що це таке і що з ними робити? - 2

  • Якщо ви бачите такий знак k=m, то це означає, що букву треба замінити буквою m. На картинці зображене слово beak, а ми замінюємо на слово beam.

  • Побачивши таку картинку,   навіть і подумати не можна, що зашифроване слово «wind». А це насправді так. Якщо дві букви намальовані одна в одній, то треба додавати прийменник in.

 

Спочатку бачимо, що буква знаходиться всередині T, виходить w in t. Наступна картинка – слово pear, але нам потрібна друга і четверта літери er. Виходить слово winter.


А тепер тренування! Вкажіть правильні відповіді в коментарях.

  1. В даному випадку треба також переставити місцями літери.

 

Вам також може сподобатися:
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.