Green Forest Life. 27.01.2014

Приховані особливості шкіл англійської мови

Автор: Анастасія Брандт

Перед  тим, як придбати який-небудь не дуже дешевий товар ви, як правило, робите маленький (або не зовсім) research. Ви  читаєте про нього на усіляких сайтах, шукаєте відгуки людей, які ним користувались, питаєте поради у своїх друзів. Але у більшості випадків, навіть обравши те, що на ваш погляд підходить вам найбільше, під час подальшого використання ви знаходите у цьому товарі якісь свої приховані властивості, які вас не зовсім влаштовують.

Так само і з послугами, у нашому випадку з курсами англійської мови. Здається, що все, що вам потрібно знати про школу, лежить на поверхні (подано на сайті або у рекламній брошурі), але це не завжди так. Ви починаєте насправді розуміти всі особливості вивчення англійської на курсах лише тоді, коли ви вже провчились якийсь час.

Для того, щоб все ж таки зекономити ваші час та гроші, я хочу підказати вам, де шукати ці особливості і на що в першу чергу звернути увагу під час вибору курсів англійської мови.

Тестування і пробне заняття

Запис на курси англійської мови починається саме з цих двох пунктів. Якщо 2 –го (пробного заняття) може і не бути взагалі, то ваш рівень знання англійської хтось точно повинен визначити.  Питання тільки якою ціною. =) В більшості шкіл англійської тестування безкоштовне, але є й  такі заклади, де за це потрібно заплатити. Ну а безкоштовне пробне заняття – взагалі рідкість.  На більшості курсів ви не можете поміняти викладача або групу після першого заняття, куди вас записали – там і навчайтеся, все інше – ваші особисті проблеми.

 

Кількість годин навчання на тиждень

Дуже часто на сайтах пишуть, що 1 заняття триває 2 години, але не уточнюють, які саме години. Адже в освітньому секторі дуже часто замість звичайних астрономічних годин (60 хв)  вживають поняття академічної години (45 хв). Так, замість обіцяних 2 годин  ви отримаєте всього 1,5 звичайних години навчання.  Ну а на тиждень це може вилитися в 1 – 2 години.

 

Вартість за 1 год навчання

Ціна навчання є однією з вирішальних ознак при виборі курсів. Загальна вартість курсу може здаватись найнижчою, але коли діло доходить до вартості за 1 год навчання картина змінюється.  Для того, щоб самостійно визначити скільки ж коштує та година, необхідно точно знати скільки триває 1 заняття (див. вище) та скільки занять проходить на тиждень. Також можна довіритися наприклад сайту englisher.com , де все вже розраховано.

Тривалість курсу/рівня/семестру

Часто студенти плутають такі поняття як курс, семестр, рівень. Це і не дивно, тому що кожна школа може називати різні речі одним і тим же словом.  Але, якщо знати значення всіх цих слів, то розібратися все ж таки можна. Рівень – це рівень володіння мовою, як правило їх є 6: Elementary (A1), Pre Intermediate (A2),  Intermediate ( B1),  Upper Intermediate ( B2 ),  Advanced (C1), Fluent (C2). Семестри в кожній школі розподіляються по своєму, цей показник залежить від методики викладання. Ну а курс може бути загальним, інтенсивним, для бухгалтерів тощо. Один рівень не завжди можна пройти за один семестр. Звідси і плутанина: ви йдете на курси, оплачуєте навчання і збираєтесь пройти один рівень за один семестр, а виявляється, що в цій школі один рівень розбитий на два підрівні і цілий рівень доведеться вчити аж два семестри.

Додаткові заняття

В більшості шкіл як правило  є Speaking Club, можлива наявність  Video Club або  Grammar Club, а також занять по Skype.  Все це звісно ж тільки додає балів обраній вами школі, але, зверніть увагу, чи входять ці клуби у вартість вашого курсу.  Думаю, що ніхто не проти декількох додаткових безкоштовних занять англійською мовою протягом тижня, якщо звісно у вас є на це час.

Для того, щоб остаточно розібратися з наведеними вище особливостями, пропоную вам ознайомитися з порівняльною табличкою деяких київських шкіл станом на 2014 рік:

 

Школа

Тестування / Пробне заняття

К-ть год навчання на тиждень / Тривалість курсу

Вартість 1 рівня / 1 год навчання

Додаткові заняття

British Council

50 грн / немає

4 год / 2,5 міс.

4500 грн / 113 грн

немає

American English Center

безкоштовне / немає

4 год / 2 міс.

1195 грн / 37 грн

розмовний клуб - для 1,2 рівня - безкоштовно, 3-6 рівень - за додаткову плату, відео клуб - безкоштовно

New York Language School

 

безкоштовне

4,5 год / 4,5 міс.

2205 грн / 27 грн

Speaking Club, Movie Club, Grammar Club - безкоштовно

Oxford Klass

безкоштовне / немає

4 год / 3,5 міс.

4550 грн / 81 грн

немає

Oxford School

безкоштовне онлайн / за додаткову плату

4,5 год / 4 міс.

2500 грн / 43 грн

розмовний клуб - безкоштовно

International House

безкоштовне / немає

6 год / 1,2 міс.

3140 грн / 87 грн

немає

Green Forest (відгуки)

безкоштовне

5,5 год / 4,5 міс.

2500 грн / 27 грн

Speaking Club, Pronunciation Club, TOEFL Club, French Club, Singing Club та багато інших - безкоштовно

 

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
News
Big Fundraising Speaking Club Offline 30.03
Людям, чиє серденько горить любов'ю до України та англійської мови! 30 березня запрошуємо вас на англомовний благодійний офлайн захід. Мета заходу - поспілкуватися англійською і зібрати кошти на придбання потужних приладів прослуховування і ноутбука для розвідників 65 ОМБр на Запорізький напрямок.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.