Reading. 17.04.2012

Починаємо читати англійською

Автор: Анастасія Брандт

 

Читати книжки – наскільки це модно в наш час? Мені здається, що не дуже. Хоча в метро ще можна побачити поціновувачів книжок у їх натуральному вигляді, але у більшості випадків їх місце зайняли різноманітні електронні пристрої, власники яких все-таки не хочуть відмовлятися від улюбленого заняття – читання. 

Технологічний процес, створює нам всі умови для того щоб читати. Ми можемо не купувати книжки, а просто завантажити їх у наші телефони або планшети і насолоджуватись. До того ж ми маємо величезний вибір: різні автори, книжки іноземною мовою, безліч літературних жанрів.

Книжки іноземною мовою читають в Україні дві групи людей – це іноземці та ті, хто вивчають цю мову. Але не завжди ми обираємо книжки за нашими власними вподобаннями, коли вивчаємо мову. Ми обираємо книжки, які легко читаються: з досить легкою граматикою, написані простою British або American English, без усілякої  спеціалізованої лексики.  Саме про такі книжки ми сьогодні і поговоримо.

Ну для початку потрібно визначитись, що ви збираєтесь читати: класику чи сучасну літературу.

Якщо ви обираєте класичну літературу, то тут треба подумати, яку книжку обрати. Більшість класиків писали old - fashioned англійською і навіть інколи вигадували власні слова, які точно не зроблять ваше читання  простішим. Але і серед них можна знайти авторів, що підійдуть тим, хто щойно почав вивчати мову або знає англійську на середньому рівні:

  • Ernest  Hemingway  - відомий американський письменник і журналіст 20 ст., який поклав початок модернізму у сучасній літературі. Його відомі The Old Man and the Sea , The Sun Also Rises та Farewell to Arms написані досить простою англійською, що більше схожа на сучасну мову, зможуть осилити навіть початківці.
  • Lewis Carroll – англійський автор, твори якого припадуть  до смаку не лише дітям чи підліткам, а також і дорослим. І якщо ви ще не читали його книжок рідною мовою, то почати вивчення англійської літератури саме з його Alice's Adventures in Wonderland або Through the Looking-Glass буде дуже вдалим рішенням.
  • Jerome David Salinger. Його книга The Catcher in the Rye вже встигла стати класикою і тому обов’язкова для читання. А оскільки англійська мова в ній досить легка, вона підпадає під категорію книжок для початківців або студентів з intermediate level.
  • Jane Austen. «Перша леді» британської літератури, її книги – це вже давно визнані шедеври літератури, які просто неможливо залишити без уваги. Pride and Prejudice, Sense and Sensibility, Lady Susan  - твори, які можливо більше сподобаються дівчатам, але все одно  вони представляють англійську літературу у найблагороднішому вигляді.

Але зовсім не обов’язково починати своє знайомство з англійською літературою з класики. Можна почати з того, що ближче вам до душі – тобто з modern literature.  Адже сучасна література не менш важлива для історії, ніж класична. Та і вибрати є з чого, адже майже всі сучасні автори, які не пишуть історичні романи, використовують сучасну англійську мову, саме ту, яку і вивчають на всіх курсах та у всіх школах.

Якщо у вас вже є улюблені сучасники або книжки англійською, які ви хочете прочитати – тоді вперед. Головне не боятися  і почати, і навіть якщо прочитавши першу сторінку, ви не зрозумієте і половини слів – не відступайте і книга підкориться вам!

А для тих, хто тільки почав задумуватись над тим, що б такого цікавенького та сучасного почитати, пропоную наступний перелік:

  • Helen Fielding, яка написала дуже легкі, як в жанровому плані так і в плані мови, книжки Bridget Jones's Diary and Bridget Jones: The Edge of Reason
  • Sophie Kinsella та її The Shopaholic Series
  • J. K. Rowling  - книжки про Harry Potter
  • The Hunger Games by Suzanne Collins. До речі, на основі першої книги нещодавно вийшов фільм, який став не менш успішний аніж сама книга
  •  David Nicholls -  One day
  • The Help by Kathryn Stockett

Та і взагалі можна обрати будь-який сучасний роман або детектив, головне щоб ви були зацікавлені  у цій книжці. Також книгу можна обрати з якогось топу of bestsellers (наприклад, цього). 

Щодо читання фантастичних творів, то вам потрібно бути готовим до невідомих та незвичних слів, яких не потрібно лякатися, а просто потрібно запам’ятати, адже вони будуть зустрічатися протягом всієї книги.

Тож не гайте часу та обирайте собі книжку до смаку: закачуйте та читайте онлайн або біжіть до найближчого second – hand (де можна купити книжки англійською мовою за дуже приємною ціною) або книгарні із іноземною літературою, купуйте книги і  читайте, читайте, читайте…

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови
Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Hot Topic Lesson. B2-C2
В англійській мові вкрай важливо постійно поповнювати словниковий запас слів та вміти розмовляти на різні теми. Саме тому у новому уроці на базі інтерактивного підручника Notes пропонуємо вам розглянути Hot Topic "Tramp vs NATO" та вивчити нові слова, щоб вміти дискутувати —…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.