Reading. 25.03.2020

Чому вивчення транскрипції англійської мови – необхідність?

Автор: Юлія Блажевич

Вивчення транскрипції англійської мови допоможе швидше розібратися у вимові, уникати помилок і забути про труднощі у вивченні нових слів. Транскрипція – одна з основ вивчення англійської. Але щоб зрозуміти суть самої транскрипції, необхідно спочатку навчитися розрізняти букви та звуки. Вивчення звуків англійської мови – це те ж саме, що вивчення нот для музикантів.

Навіщо вчити транскрипцію англійської мови

Транскрипція вчить правильної вимови. Звичайно, вивчення звуків англійської мови без практики та постанови мови з викладачем неефективне. Але якщо ви будете знати транскрипцію, ви будете правильно вимовляти слова, а позбутися акценту буде значно простіше.

Вивчення англомовних транскрипцій допоможе прискорити засвоєння правил читання. Після вивчення декількох сотень слів разом із транскрипцією можна визначити логічні зв'язки та виявити закономірності англійської. Наприклад, буде простіше запам'ятати, що поєднання букв «ck» потрібно читати як «k». Вам не доведеться постійно відкривати словник. Через деякий час можна вже не замислюватися про те, як вимовляється те чи інше слово.

Чому вивчення транскрипції англійської мови – необхідність?
Освіта коштує грошей. Невігластво теж. (Клаус Мозер)

Які бувають транскрипції?

Перш ніж братися за вивчення звуків англійської мови, варто розібратися з тим, яка буває транскрипція.

  • Фонетична транскрипція. Це запис звучання слова в абсолютній точності. Ця транскрипція вказується в квадратних дужках, побачити її можна в будь-якому словнику. Це найточніша транскрипція, але щоб у ній розібратися, потрібно буде попрацювати.
     
  • Україномовна транскрипція. Багато хто починає вивчати звуки англійської мови саме з неї. Це написання англійських слів українськими літерами. Найпростіший варіант, який легко допоможе людині запам'ятати англійську мову. Але ця транскрипція не зможе передати точне звучання кожного звуку. Користуватися нею можна, але саме вона є частою причиною виникнення акценту.
     
  • Фонематична транскрипція. Цей вид необхідний для того, щоб зрозуміти будову слова, а не те, як воно звучить. Такою транскрипцією не радять користуватися людям, які займаються вивченням англійської на початкових етапах.

Кілька секретів транскрипції

  1. Звуки в круглих дужках можна читати, а можна й не вимовляти – ['tiːʧə(r)].
  2. Довгий звук позначають двокрапкою – [pə'liːs].
  3. Наголос у транскрипції завжди ставиться не над словом, а перед ним – [həu'tel].
Вам також може сподобатися:
Fun
7 англомовних онлайн-журналів для прокачування вашої англійської
Здається, у наш час вже майже ніхто не читає друковані журнали. Та й знайти їх вже не так легко. Але ж для тих, хто вивчає англійську чи будь-яку іншу іноземну мову, це справжнє джерело нової лексики та цікавих мовних зворотів. Читаючи на теми, які вас цікавлять, ви не тільки дізнаєтеся щось нове, а…
About English Language
5 безкоштовних осінніх онлайн-курсів 2024 року для всіх рівнів англійської
А у вас теж вересень асоціюється з навчанням ще з часів школи? Коли за вікном починає падати листя, а дні стають коротшими, саме час зайнятися чимось корисним. Якщо ви відклали вивчення англійської мови до осені або просто у вас є це всім відоме відчуття, що потрібно розпочати навчання, ця стаття вас…
Reading
7 книг англійською для рівнів Intermediate та Upper-Intermediate (B1-B2)
Ще не розпочали читати англійською? Це ваш знак спробувати! У цій статті підготувала для вас підбірку книг для тих, хто знає англійську на середньому та вище середнього рівня. Для вашої зручності книги розділені за рівнями та під кожною ви знайдете короткий словничок, який допоможе вам у процесі читання.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.