Reading. 25.03.2020

Чому вивчення транскрипції англійської мови – необхідність?

Автор: Юлія Блажевич

Вивчення транскрипції англійської мови допоможе швидше розібратися у вимові, уникати помилок і забути про труднощі у вивченні нових слів. Транскрипція – одна з основ вивчення англійської. Але щоб зрозуміти суть самої транскрипції, необхідно спочатку навчитися розрізняти букви та звуки. Вивчення звуків англійської мови – це те ж саме, що вивчення нот для музикантів.

Навіщо вчити транскрипцію англійської мови

Транскрипція вчить правильної вимови. Звичайно, вивчення звуків англійської мови без практики та постанови мови з викладачем неефективне. Але якщо ви будете знати транскрипцію, ви будете правильно вимовляти слова, а позбутися акценту буде значно простіше.

Вивчення англомовних транскрипцій допоможе прискорити засвоєння правил читання. Після вивчення декількох сотень слів разом із транскрипцією можна визначити логічні зв'язки та виявити закономірності англійської. Наприклад, буде простіше запам'ятати, що поєднання букв «ck» потрібно читати як «k». Вам не доведеться постійно відкривати словник. Через деякий час можна вже не замислюватися про те, як вимовляється те чи інше слово.

Чому вивчення транскрипції англійської мови – необхідність?
Освіта коштує грошей. Невігластво теж. (Клаус Мозер)

Які бувають транскрипції?

Перш ніж братися за вивчення звуків англійської мови, варто розібратися з тим, яка буває транскрипція.

  • Фонетична транскрипція. Це запис звучання слова в абсолютній точності. Ця транскрипція вказується в квадратних дужках, побачити її можна в будь-якому словнику. Це найточніша транскрипція, але щоб у ній розібратися, потрібно буде попрацювати.
     
  • Україномовна транскрипція. Багато хто починає вивчати звуки англійської мови саме з неї. Це написання англійських слів українськими літерами. Найпростіший варіант, який легко допоможе людині запам'ятати англійську мову. Але ця транскрипція не зможе передати точне звучання кожного звуку. Користуватися нею можна, але саме вона є частою причиною виникнення акценту.
     
  • Фонематична транскрипція. Цей вид необхідний для того, щоб зрозуміти будову слова, а не те, як воно звучить. Такою транскрипцією не радять користуватися людям, які займаються вивченням англійської на початкових етапах.

Кілька секретів транскрипції

  1. Звуки в круглих дужках можна читати, а можна й не вимовляти – ['tiːʧə(r)].
  2. Довгий звук позначають двокрапкою – [pə'liːs].
  3. Наголос у транскрипції завжди ставиться не над словом, а перед ним – [həu'tel].
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Hot Topic Lesson "Euro 2024". B2-C2
Поповнюйте свій словниковий запас слів разом з новим безкоштовним уроком на інтерактивній платформі Notes для рівнів B2-C2. На цей раз підготували для вас Hot Topic про нещодавні події на Euro 2024. Українські вболівальники вшанували пам’ять наших загиблих героїв, зокрема Назара…
Vocabulary
6 безкоштовних онлайн-курсів англійської для всіх рівнів на літо 2024
Ось і літо прийшло: пора хоч трішки відпочити та розслабитися. Це чудовий час для перезарядки, але не варто забувати про важливість підтримки своїх знань та навичок, у тому числі й володіння англійською мовою. За три літні місяці без практики можна втратити те, що ви так старанно вивчали раніше. Що…
Vocabulary
6 книг англійською для початкових рівнів (А1-А2)
Хотіли б розпочати читати англійською, але не можете знайти цікаву книгу, яка підходить вашому рівню. Знайома ситуація? Сьогодні розберемося, які ж 6 книжок підходять для початкових рівнів (А1-А2).  Варто розпочати з того, як дійсно правильно читати англійською і робити це із задоволенням. Для…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.