Green Forest Life, News. 13.05.2024

Освітня платформа Smarte: функціонал і особливості інтерактивного навчання

Коли Green Forest задумав написати свої власні підручники Notes by Green Forest, одразу ж виникло питання: «Який саме підручник отримає студент? І як зробити так, щоб підручник був завжди сучасним, доступним, зручним у використанні?». Розповідаємо, до яких рішень нам вдалося прийти.

Зміст

1. Перші кроки до інтерактивного навчання в сім'ї Green Forest
2. Smarte – освітня платформа для інтерактивного навчання
    2.1. Робота команди Smarte
    2.2. Функціонал освітньої платформи Smarte
    2.3. Наші плани
3. FAQs щодо навчання онлайн на платформі Smarte

Перші кроки до інтерактивного навчання в сім'ї Green Forest

Ще в 2015 році в нас з’явилась ідея створити освітню платформу для інтерактивного навчання. Під час роботи зі школою Project 12, яка поєднує навчання в групі та самостійно, ми вирішили розробити онлайн платформу, що дає можливість не тільки розміщувати на ній навчальні матеріали, але й виконувати вправи без ручки та аркуша паперу, а також перевіряти себе без викладача.

На той час досить великої популярності набули різноманітні онлайн платформи для інтерактивного навчання на зразок Coursera чи Khan Academy, які пропонують курси з різних дисциплін та інтерактивні матеріали для самостійного навчання, або ж Duolingo та Quizlet – онлайн платформи, що використовують ігрові елементи. 

Водночас у шкіл англійської мови або не було інтерактивних платформ для навчання онлайн, які могли б використовуватися при викладанні та вивченні мови, або ж уся інтерактивність зводилася до PDF-версії підручників. Нам же була потрібна онлайн платформа, яка б могла не лише надати певну інформацію, але й забезпечувала б студентів доступом до всіх необхідних матеріалів (не лише вправи чи тексти, але й аудіо- та відеоматеріали), можливістю вписати чи обрати власну відповідь, перевірити її, а також побачити правильний варіант відповіді. Тобто це мав бути онлайн-підручник, в якому студент покроково проходить завдання, автоматично перевіряє себе, не витрачаючи час на гортання паперових сторінок у пошуку ключів, та не думає, де б йому прослухати аудіо для виконання завдання.

Затестити перший інтерактивний підручник і результати роботи нашої команди вже в 2016 році змогли студенти школи Project 12. Незабаром за допомогою нашої онлайн платформи почали навчатись студенти школи Green Forest, а згодом до них долучилися студенти шкіл англійської для дітей Green Country, бізнес-англійської Yappi та корпоративної англійської Yappi Corporate. 

Перші інтерактивні підручники сім’ї проєктів Green Forest (фото)

Студенти почали використовувати онлайн-підручники паралельно з паперовими версіями, але згодом саме підручники на онлайн платформі стали фаворитами серед студентів. Чому так? Тому що платформа для онлайн навчання має величезну кількість переваг:

  • Гнучкість. Студенти можуть вивчати матеріали у зручний для себе час і темп, що дозволяє поєднувати навчання з роботою чи іншими обов'язками.

  • Доступність. Студенти мають доступ до навчальних матеріалів у будь-якому куточку світу, якщо у них є ґаджет з інтернетом. Також без необхідності бути фізично присутніми на уроці студенти не тільки можуть знаходитися де завгодно, але й економлять свій час.

  • Технологічні інструменти. Інтерактивні навчальні функції, такі як відео, квізи, тести тощо підвищують залученість студентів та покращують засвоєння матеріалу.

  • Самостійне навчання. Студенти можуть встановлювати власні навчальні цілі, самостійно вибирати курси та контролювати свій прогрес.

  • Оновлення контенту. Курси та підручники часто оновлюються, щоб відображати останні зміни у світі, тим самим забезпечуючи студентам найактуальнішу інформацію.

  • Індивідуалізований підхід. Деякі освітні платформи використовують алгоритми для адаптації навчального процесу до потреб і уподобань конкретного студента.

Smarte – освітня платформа для інтерактивного навчання

За ці роки школа Green Forest вклала у розвиток платформи для інтерактивного навчання своїх студентів десятки мільйонів гривень. Здається, що це трохи занадто? Насправді ж, ми вважаємо, що саме за дистанційним навчанням майбутнє, саме тому постійно інвестуємо у розвиток платформи. 

Саме завдяки платформі, що забезпечила онлайн-доступ до підручників, не лише Green Forest, але й наші школи-партнери набагато швидше адаптувалися до роботи спочатку під час карантину, а потім і під час повномасштабного вторгнення.

За 8 років існування команда, що працює над онлайн платформою Green Forest, двічі кардинально змінила дизайн та концепцію, а також створила кілька додаткових продуктів для викладачів та студентів саме для того, щоб відповідати вимогам сучасного інтерактивного навчання. По суті ми почали з онлайн-підручників, але дійсно переросли в освітню платформу, що стала окремим проєктом й отримала своє імʼя та айдентику 2024 року.

Знайомтеся: Smarte /ˈsmɑːr.ti/ – інтерактивна освітня платформа, яка створена школою англійської мови безпосередньо для комфортного вивчення та викладання англійської. 

Не побоїмося сказати, що Smarte – це дійсно унікальна розробка на ринку шкіл англійської мови не лише в Україні, а й по всьому світу. Це не єдина платформа, звісно, ні, але вона найбільш розвинута з точки зору функціональності. Вона дозволяє легко створювати та редагувати власні підручники та персоналізовані уроки. 

Інтерактивне навчання на освітній платформі Smarte (фото)

На сьогодні свої підручники та матеріали на нашій онлайн платформі розміщують такі школи:

  • Green Forest (Notes by Green Forest);
  • Project 12 (15 English Tracks);
  • Yappi Corporate (Business English course by Yappi, Notes for Work and Life, English for IT);
  • Green Country (Notes for Teens, Steps). 

Окрім цього, на базі освітньої платформи Smarte працюють онлайн-маркетплейс курсів Booyya та oнлайн платформа TalkEn.Cloud. 

Робота команди Smarte

За всі роки існування Smarte забезпечила інтерактивне навчання більше 200 000 студентів не лише в Україні, але й за кордоном! І це не дивно, адже над її розвитком й далі працюють саме викладачі англійської з багаторічним досвідом під керівництвом Ольги Янкової – керівниці освітньої платформи Smarte.

Як онлайн платформа отримує новий функціонал? Спочатку ми збираємо відгуки та побажання від різних користувачів:

  • студенти можуть висловлювати пропозиції та побажання через своїх викладачів та менеджерів шкіл або ж в анкеті, яку вони заповнюють під кінець навчального семестру;
  • викладачі та адміністратори проєктів зі своїми пропозиціями та побажаннями звертаються до методистів своїх проєктів або безпосередньо до керівника Smarte;
  • контент-менеджери та методисти проєктів контактують безпосередньо з керівником Smarte.

Саме тому, що ми враховуємо побажання всіх користувачів онлайн платформи, нам вдається створювати дійсно сучасний продукт, адже ідеї приходять по суті з необмеженої кількості ресурсів від користувачів, що дійсно вмотивовані вивчити мову або ж професійно займаються її викладанням.

Усі ці побажання йдуть у загальний пул ідей, де розподіляються за пріоритетністю та необхідністю для роботи всіх проєктів. Доробки та виправлення багів – це поточна робота, яка відбувається постійно. Наступні ж розробки обговорюються на щомісячних зборах керівників проєктів та керівників R&D-відділів.

Щойно ідея узгоджена, вона йде в роботу. Ми шукаємо приклади схожих завдань, продумуємо, як саме те чи інше завдання має працювати, які кнопки повинен студент бачити та що натискати, що відбувається при кожній взаємодії з онлайн платформою. 

Коли механіка функціоналу продумана, увесь опис, а також всі можливі приклади з інших ресурсів отримує UI/UX-дизайнер. Він відмальовує нове завдання та створює прототип, який показує, як саме буде працювати новий тип вправи.

Якщо все окей, механіка та дизайн відправляються в роботу програмістам. Коли новий тип завдання готовий, ми підключаємо його до тестового студента, щоб перевірити, чи все працює. І вже після виправлення всіх багів вправа з'являється в наших онлайн-підручниках та матеріалах викладачів. 

Функціонал освітньої платформи Smarte

Саме завдяки описаному вище підходу до роботи зараз наша онлайн платформа може похвалитися таким функціоналом: 

  • 24 види завдань у конструкторі, завдяки яким можна створювати більше 40 різних видів вправ для онлайн навчання
    Чому так багато? Тому що на сьогодні існує величезна кількість методів викладання мови – і саме їх комбінація забезпечує найкращий результат. Також саме різноманітність допомагає студентам не втратити зацікавленість в навчальному процесі та регулювати складність завдань – рухатися від простого до складного в інтерактивному навчанні.

  • Картки зі словами та інтерактивні завдання для цікавого та результативного навчання
    Саме картки стали одним з найдієвіших способів запам'ятовування нових слів. Тому ми пропонуємо картки нашим студентам як частину уроків, а також даємо можливість створювати їх самостійно та гортати за будь-якої зручної нагоди. 

Флеш-картки для результативного інтерактивного навчання (гіф)

  • Інтерактивні тести, що дають можливість студентам самостійно стежити за власним прогресом
    Наприкінці кожного уроку студенти мають змогу перевірити, наскільки добре вони запам'ятали матеріал. Підбадьорює наших студентів не лише класний результат, але й життєствердні гіфки.

  • Система тестування, що дозволяє викладачу стежити за прогресом студентів
    Викладачі проєктів, що користуються Smarte, мають можливість призначати тести як групі своїх студентів, так і індивідуально. Студент моментально отримує оцінку тестування, а також може подивитись правильні відповіді. Викладач теж має доступ до результатів студента й може залишити коментар до тесту.

  • Можливість викладачам створювати на додачу до підручника інтерактивні уроки для студентів
    Усі викладачі проєктів, що користуються Smarte, мають можливість самостійно створювати додаткові матеріали на нашій онлайн платформі та ділитися відкритими посиланнями зі своїми студентами. У таких матеріалах викладачі можуть використовувати всі доступні для інтерактивного навчання типи вправ. Саме таку опцію пропонує своїм користувачам і сервіс TalkEn.Cloud.

  • Наявність власних аудіо- та відеоматеріалів, а також можливість вбудовувати відео, пости, фото та інший контент із зовнішніх ресурсів
    Усі проєкти не лише активно створюють власний аудіо- та відеоконтент, а й використовують найновіші та найбільш популярні медіа при інтерактивному навчанні.

  • Можливість миттєво перевірити свої відповіді, переглянути правильні чи запропоновані варіанти, а також скинути відповіді, щоб виконати завдання ще раз
    Ця функція не тільки частково замінює викладача чи традиційні ключі у паперових підручниках, але й дає студентам можливість обдумати правильність своїх відповідей та ще раз (і не один) пройти завдання для кращого відпрацювання матеріалу.

Під час інтерактивного навчання важливою є функція перевірки відповідей (гіф)

  • Підрахунок прогресу студентів у кожному уроці
    Студенти можуть відслідковувати свій кількісний та якісний прогрес у кожному уроці під час свого інтерактивного навчання. Прогрес рахується у чотирьох категоріях: граматика, лексика, функціональні фрази та розвиток навичок (читання, слухання, письмо, говоріння). У кожній категорії студент бачить кількість наявних вправ, скільки саме він виконав, а також скільки помилок зробив. Рахується і загальна оцінка за всіма виконаними завданнями.

  • Відеоінструкції, що допомагають студенту самостійно пройти пропущені заняття або ще раз повторити інформацію з уроку
    Відеоінструкції були вимушеною мірою, яку ми вигадали на початку пандемії. Проте зараз вони користуються популярністю серед студентів, що з певних причин пропустили заняття, або ж тих, що навчаються онлайн за підручником самостійно, придбавши його на маркетплейсі booyya.

  • Інтеграція платформи з особистим кабінетом студента
    Ця функція дає можливість зберігати відповіді студента у підручнику та підраховувати як поурочний, так і загальний прогрес, запам'ятовувати останнє місце взаємодії студента з підручником, а також створювати індивідуалізовані списки слів для інтерактивного навчання та нотатки.

  • Вбудований словник
    Цей сервіс не тільки дає визначення слів, але й додає їх у особистий словничок студента з аудіо та можливістю залишити власний коментар чи переклад.

  • Smarte+
    Це персоналізований онлайн-посібник, записник і тренажер студента, де можна зберігати інформацію та знайти ще більше вправ і завдань для вивчення та вдосконалення своєї англійської (більше тут).

  • Майже щоденні оновлення контенту в усіх підручниках усіх проєктів
    Використання онлайн-підручників дає можливість не лише швидко виправляти одруківки та механічні помилки, але й постійно оновлювати контент. Один із прикладів – курс Hot Topic, що базується на останніх новинах та дає можливість студентам вивчити актуальні для сьогодення слова й обговорити теми, що їх хвилюють.

Для освітньої платформи Smarte створюються актуальні матеріали (фото)

Ми дійсно пишаємося тим, що українська команда викладачів та методистів змогла створити цей продукт.

Наші плани

Що далі? На сьогодні ми маємо величезну кількість планів розвитку. Основні з них:

  • оновлення дизайну освітньої платформи, адаптація та індивідуальні налаштування кольорів;
  • оновлення функціоналу всіх вправ: плануємо не лише покращити механіку вправ, але й створити їх інтерактивні версії;
  • створення додаткових налаштувань на кшталт таймера чи кубиків;
  • гейміфікація навчання та створення ігрових завдань, що можуть використовувати як викладачі на уроках, так і студенти для практики та фану самостійно;
  • конструктор для створення індивідуальних уроків за особистим запитом як викладачів, так і студентів;
  • можливість групового виконання певних завдань;
  • персональний рейтинг і ще багато іншого. 

Цікаво? Тоді обирайте Smarte та переконайтеся, наскільки класним може бути інтерактивне навчання з допомогою нашої онлайн платформи.

FAQs щодо навчання онлайн на платформі Smarte

1. Що передбачає інтерактивне навчання?

При інтерактивному навчанні студент максимально активний і залучений у процес. І навіть за умови відсутності викладача можна пройти та закріпити нову тему за допомогою матеріалів і вправ різних видів, перевірити себе й проаналізувати свій прогрес.

2. Як почати навчатись на онлайн платформі Smarte?

Заняття на нашій освітній платформі проводяться в усіх школах сім’ї Green Forest, тож обирайте комфортну програму та записуйтесь на інтерактивне навчання! Окрім цього, ви можете придбати міні-курс на будь-яку цікаву тему на маркетплейсі Booyya, що також працює на базі Smarte.

3. Чи можна потестити вашу освітню платформу безкоштовно?

Звісно! Ви можете пройти безкоштовний ознайомчий урок і побачити, як працює наша онлайн платформа, за посиланням.

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
"It’s a sign! Grammar Tenses Challenge": граматичний челендж англійської для всіх рівнів 5-25.08
Що ви знаєте про граматичні часи в англійській мові? Їх багацько, всі вони взаємоповʼязані, проте деякі з них здаються елементарними, інші - заплутаними та незрозумілими. Але всі вони нам дуже потрібні, аби вільно висловлювати свої думки англійською. Словом, всі вони - big deal. Якщо погоджуєтесь, ловіть…
Green Forest Life
Sharing is caring - розмовний клуб англійської для тих, хто потребує підтримки 23.07
Sharing is caring: Speaking club for those who need support Ми завжди працювали за принципом «людині потрібна людина». Але тепер ми розуміємо, що найбільше людині потрібна людина під час війни. Тому ми пропонуємо всім, хто відчуває потребу, поговорити англійською та підтримати один одного.…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб щонеділі
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.