About English Language. 03.05.2023

Курси англійської мови в Харкові – ціни та поради щодо вибору

Під час вибору курсів англійської мови в Харкові ціна відіграє важливу роль, але все ж таки вона не може бути єдиним критерієм вибору. Щоб записатися на хороші курси та отримати від них максимум користі, звертайте увагу на програму, методику викладання, формат, підручник чи освітню платформу, на якій відбуваються заняття, відгуки студентів.

У цій статті ви дізнаєтесь, як підібрати лінгвістичну школу за вартістю, рейтингом та іншими характеристиками.

Зміст

1. Як обрати курси англійської мови в Харкові за ціною та іншими критеріями
2. Чому Green Forest – одна з найкращих шкіл іноземної мови

Як обрати курси англійської мови в Харкові за ціною та іншими характеристиками

Ринок онлайн-освіти зараз дуже великий. Тому все більш актуальним стає питання, як правильно обрати школу, навчання в якій не сильно вдарить по гаманцю. Плюс важливо, щоб заняття були не лише ефективними та корисними, а й приносили радість.

Перш ніж розпочати вибір лінгвістичної школи, потрібно відповісти на кілька запитань.

1. Найважливіше питання: чому я хочу вчити іноземну?

Необхідно визначитися з метою навчання ще до вибору школи. Різні курси та програми орієнтовані на розвиток різних навичок. Наведемо кілька прикладів.

  • Іноземна потрібна вам для роботи

    У цьому випадку вам підійде курс, який фокусується на ситуаціях та питаннях, що виникають у щоденному робочому житті. Це може бути загальний курс ділової англійської мови, де вас ознайомлять із правилами ведення бізнес-листування, оформленням документації та лексикою для спілкування з діловими партнерами. Також це може бути курс спеціалізованої англійської для конкретної посади.

  • Ви хочете скласти міжнародний іспит з іноземної мови (наприклад, TOEFL або IELTS)

    Такі сертифікати користуються попитом у більш ніж 130 країнах світу під час вступу до іноземних вишів, а також для влаштування на роботу до міжнародних компаній. Для досягнення цієї мети вам необхідний спецкурс підготовки, де навчання проводиться на основі завдань, що відповідають формату та вимогам іспиту. На таких заняттях особлива увага приділяється розбору типових помилок, які студенти роблять на іспиті, вивченню тактик і стратегій успішного складання тесту, а також практичному відпрацюванню мовних навичок.

  • Ваша мета – подорожі та спілкування з іноземцями

    У цьому випадку вам потрібна програма з акцентом на розвитку розмовних навичок. Великою перевагою буде навчання з носієм мови або наявність розмовних клубів із нейтів спікерами. Основна методика, за якою будуть проводитися уроки, має бути комунікативною.

2. Наступне запитання, на яке потрібно відповісти чесно: скільки часу я можу приділяти вивченню англійської?

Є стандартні та інтенсивні курси, заняття за гнучким графіком та програми вихідного дня. Вони відрізняються кількістю уроків на тиждень та їх тривалістю. Відповідно, від цього залежить, за який період ви пройдете один рівень іноземної.

Перейти на наступний левел за 1,5-2 місяці інтенсивних уроків – звучить дуже привабливо. Але потрібно розуміти, що крім занять на курсах, вам буде потрібен час на виконання домашніх завдань. Тому треба обов'язково об'єктивно оцінити, скільки годин на тиждень ви готові присвятити вивченню англійської мови, і лише після цього підбирати курс.

3. Визначте для себе: який у мене бюджет на навчання?

Курси англійської мови в Харкові за ціною можна знайти зовсім різні. Радимо дивитися на вартість заняття не за місяць чи семестр, а за годину, оскільки інтенсивність навчання на всіх курсах є різною.

Хоча дешеві школи можуть бути привабливими, вони не завжди гарантують якісні послуги та/або навчальну програму, яка підійде для досягнення ваших цілей у вивченні мови. З іншого боку, дорогі курси можуть не виправдати вкладені в них кошти, якщо вони не пропонують індивідуальний підхід чи актуальні матеріали.

Курси англійської мови в Харкові – ціни та поради щодо вибору - 1

Під час вибору курсів англійської мови в Харкові ціна – важливий, але не визначальний фактор

Давши відповіді на запитання вище, ви сформуєте список критеріїв, яким має відповідати школа. Використовуйте офіційні рейтинги, щоб знайти потрібну школу. Для цього потрібно ввести місто або обрати навчання онлайн без прив'язки до локації, вказати напрям (загальна мова, бізнес-англійська, індивідуальне або корпоративне навчання тощо) та кількість грошей, які ви готові платити за курси.

Маючи перед собою список потенційних шкіл, зверніть увагу на ще кілька нюансів перед тим, як перейти до навчання.

1. Розпитайте про викладацький склад та методику викладання

Акредитація та сертифікація є важливими показниками якості. Чудово, якщо викладач має не лише вищу лінгвістичну освіту, а й, наприклад, сертифікат CELTA. Щоб вчителі не відставали від освітніх тенденцій, важливо проходити курси підвищення кваліфікації. Виділіть для себе школи, в яких є власні центри підготовки та супроводу викладачів.

Щодо методик, то сьогодні широко використовується комунікативний підхід та принцип «перевернутий урок» (коли студент проходить теорію вдома, а на занятті практикується під менторством викладача). Подумайте, чи підходять такі методи, почитайте про інші й оберіть відповідну програму. 

2. Поцікавтеся навчальними матеріалами та додатковими сервісами

Переконайтеся, що матеріали є актуальними та відповідають вашим цілям навчання. Дуже добре, якщо школа має авторський підручник, ще краще – якщо це інтерактивна платформа, на якій матеріал постійно оновлюється, є можливість займатися самостійно за допомогою відео- та аудіоматеріалів, а відповіді на кожну вправу можна перевірити за допомогою однієї «чарівної» кнопки.

На різних курсах англійської мови в Харкові ціна може змінюватися залежно від того, скільки додаткових матеріалів та сервісів вони надають. Як правило, до вартості навчання входить підручник, щотижневий розмовний клуб і кілька індивідуальних консультацій із викладачем для відпрацювання пропущеного матеріалу. 

3. Дізнайтеся, чи є можливість відвідати пробне заняття

Харківські школи іноземної за будь-якою вартістю пропонують безкоштовне пробне заняття. Записатися на нього можна після того, як ви напишете тест на визначення свого рівня та складете усну частину. За результатами тесту та співбесіди ви можете потрапити до однієї з таких груп:

  • Beginner або Starter (A1) – початковий рівень;
  • Elementary (A1) – вище початкового рівня;
  • Pre-Intermediate (A2) – середній початковий рівень;
  • Intermediate (B1) – середній рівень;
  • Upper-Intermediate (B2) – високий середній рівень;
  • Advanced (C1) – просунутий рівень;
  • Mastery або Proficiency (C2) – рівень досконалого володіння мовою.

Пробне заняття вигадали для того, щоб ви могли визначити, чи підходять вам такі уроки, група, викладач, матеріали. Якщо після пробного уроку ви ще трохи сумніваєтеся, можна сходити на тестове заняття в іншій школі – так вам вже буде з чим порівняти.

Чому Green Forest – одна з найкращих шкіл іноземної мови

Green Forest є частиною найбільшої мережі шкіл англійської мови в Україні. Раніше в Харкові було відкрито дві філії, розташовані в самому центрі міста, а з 2022 року школа працює дистанційно.

Ми пропонуємо стандартну програму, інтенсиви, а також спецкурс підготовки до іспиту IELTS. Докладніше про ці курси розповімо далі.

1. Стандартний дистанційний курс англійської мови в Харкові – ціна та опис

  • Тривалість: 4 місяці
  • Частота та тривалість занять: 3 рази на тиждень по 1 годині 30 хвилин
  • Графік: ранкові, денні та вечірні групи
  • Вартість: 7500 грн за семестр

Щотижня на вас чекає два розмовні заняття – communication classes (де ви будете вчити нову лексику та практикувати всі аспекти англійської: listening, speaking, reading та writing) та одне граматичне заняття – grammar class (де ви будете вивчати й практикувати граматику, в тому числі у розмовах). Заняття communication та grammar проводяться двома різними викладачами.

2. Інтенсивний дистанційний курс англійської мови в Харкові – ціна та опис

  • Тривалість: 9 тижнів
  • Частота та тривалість занять: у будні – 4 рази на тиждень по 1 годині 50 хвилин; у вихідні – 2 рази на тиждень по 3 години 40 хвилин
  • Графік: ранкові, денні та вечірні групи по буднях; ранкові групи по вихідних
  • Вартість: 7500 грн за семестр

Цілий рівень ви пройдете за 36 занять, що вміщуються у 9 тижнів інтенсивного навчання. Уроки в експрес-режимі не поділяються на комунікативні та граматичні. Проходять вони, як і на всіх курсах нашої школи, в програмі Zoom на базі гібридної інтерактивної платформи Notes by Green Forest з онлайн-підручником.

3. Дистанційний курс англійської мови в Харкові IELTS – ціна та опис

  • Тривалість: 8 тижнів
  • Частота та тривалість занять: 4 рази на тиждень по 1 годині 50 хвилин
  • Графік: ранкові групи
  • Вартість: 7500 грн за семестр

За 32 заняття ви пройдете спеціалізовану підготовку до складання всіх чотирьох частин іспиту IELTS: listening, reading, writing та speaking. Протягом семестру ви детально ознайомитеся зі структурою тесту та його нюансами як у теорії, так і на практиці, потренуєтесь проходити кожне завдання IELTS, використовуючи матеріал минулорічних іспитів. Викладач спецкурсу, як правило, має успішний досвід складання іспиту, тому може поділитися власними лайфхаками.

Курси англійської мови в Харкові – ціни та поради щодо вибору - 2

Курси англійської мови в Харкові: ціни в мережі Green Forest

Як бачите, всі наші програми мають однакову вартість за семестр незалежно від спрямованості. У будь-якій із них у вас буде вільний доступ до:

  • особистого кабінету в нашому авторському додатку My Green Forest або на сайті школи – онлайн-версія підручника, всі домашні завдання, новини школи, проміжні та фінальний тести, трекер успішності та відвідуваності, графік;

  • безкоштовних бонусів – онлайн-лекції та інші щотижневі івенти, наприклад, розмовні клуби та тематичні спецкурси.

Заняття проходять за унікальним інтерактивним підручником Notes, розробленим викладачами та методистами Green Forest. Він адаптується під інтереси студента, тренди та події у світі, наповнюється власним аудіо-, відео- та текстовим контентом. У ньому дуже просто виконувати домашку, вправи не забирають багато часу, до того ж свої відповіді можна миттєво перевірити, не чекаючи на фідбек викладача.

Щодо методики проведення уроків, то наші викладачі використовують комунікативний підхід. Навіть на граматичних заняттях студенти розмовляють до 80% часу уроку, що дозволяє закріпити пройдений матеріал, зламати мовний бар'єр та вдосталь попрактикуватися.

Однією з найкращих ми назвали школу Green Forest не просто так. Згідно з сайтом englisher.com.ua, за запитами в Google ми посідаємо перше місце серед усіх дистанційних шкіл англійської в місті, а за відгуками на порталі, в Instagram та Facebook – друге. Відгуки студентів про Green Forest ви можете прочитати й на нашому сайті, а також у наших соцмережах.

Щоб записатися на наші курси вже зараз, вам потрібно пройти письмовий тест на сайті та усне інтерв'ю по телефону або Zoom. Після цього вас розподілять до групи, що відповідає вашому рівню, і ви зможете відвідати пробне заняття безкоштовно у зручний для вас час. Далі ви оберете оптимальний графік та зможете починати навчання. Успіхів!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.