Reading, Green Forest Life, Fun. 28.02.2015

Open Kitchen. Как приготовить маршмэллоу дома

Автор: Маргарита Марфенко

                                                                     Creamy Marshmallow

                                                                                with Kate Yarema
 
Hello hello!  Check out my first recipe this year.It`s gonna be… hope the word marshmallow  rings the bells with you, my English-lovers. 

Let’s first find some interesting facts about marshmallow:
Marshmallows weren’t always the everyday treat that we know today. Here is a small infographic of the marshmallow history 
 
2000 B.C. – Ancient Egyptians discover a wild herb growing in marshland from which a sweet substance could be extracted. This substance, the sap of the marshmallow plant, is combined with a honey-based candy recipe to create a confection so delightful that it’s reserved only for the pharaohs and the gods. 
 
1800s – Candy makers in France combine the marshmallow sap (сок) with egg whites and sugar and whip by hand to create the first marshmallows as we know them today. The treat became popular so quickly that candy makers developed corn starch molds( формочки) to form the marshmallows so that they could be made faster. Doctors also used the sap combined with egg whites and sugar to form a hard meringue(густая меренга) that was sold as a medicinal candy to soothe(смягчить) sore throats, suppress(устранять,замедлять) coughs and heal wounds(ранения).
 
1927 – The Girl Scout Handbook is the first publication to share a recipe for roasted marshmallow combined with chocolate bars and graham crackers, what we know as a s’more.
Truly to say I`ve cooked homemade marshmallow few times during my culinary life, and every time I check different recipe…starting from old fashion one with whisked egg whites & gelatin-a chef`s way of making real marshmallow, and ending with a very sticky American method of gelatin and sugar powder mixing until its fluffy enough. What I chose to do with Kate is more soft type of marshmallow. It reminds me of mousse and marshmallow at once. 

Useful vocabulary

Word

Definition

Translation

marshmallow

a similar confection, usually soft and spongy, made from gum arabic or gelatin, sugar, corn syrup, and flavoring.

американский зефир

confection

a sweet preparation of fruit or the like, as a preserve or candy.

кондитерское изделие

sap

the juice or vital circulating fluid of a plant, especially of a woody plant.

сок (растения или дерева)

аgar-agar

Also called Chinise gelatin, a gelatin like product of certain seaweeds

агар-агар

meringue

a delicate, frothy mixture made with beaten egg whites and sugar or hot syrup

меренга, безе


 
Ingredients:
  • 2 egg whites
  • 2 tbsp agar-agar (natural gelatin) 
  • 200ml water
  • 150 g sugar
  • 100ml whipped cream
  • 1 pack fruit or berry jelly (we took strawberry)

!!! Look, we`ve made two types of marshmallow: A)with readymade strawberry gelatin, B) with fresh blueberries. So that you can chose to do one of it, up to your choice. Later you woll see picture A and picture B of the recipes.

 

 

How to:

 

 

1) Mix 70 g water and a fruit jelly powder in a bowl and leave for 5 min.(in this recipe we use 1 pack of strawbery gellatin)
2) In a small sauce pan mix 130 ml water , 2 tbsp agar-agar and 150 g sugar. Boil the mixture for a few minutes and  pour the hot syrup mixture into  jelly-water mix. Mix jelly mixture on a high speed with your electric mixer for 5 min
3) In a separate bowl whisk 2 egg whites until thick creamy consistency.
4) Add egg whites into jelly mixture and mix altogether for 1 min.
5) In another separate bowl mix whipped cream (26-33% fat) for 3-5 min. and quickly add cream into your marshmallow  mix.
6) Now you need to work quickly! Pour your marshmallow mix in a silicone forms of any shape you want your future marshmallow . 
Variant A(with strawberry gelatin)
Variant B (with blueberries)
Blend 1/3 cup blueberries in a blender. Then add your blueberry puree into your gelatin-cream-egg mixture. You can use confectionary bag to form  your marshmallow on a baking tray. Just dust the tray with sugar powder first or linen it with silicon mat as we did.
7) Leave you  marshmallow for 2.5 hours  at a room  temperature or 1 hour in a fridge. Take out your  marshmallows from  the silicone form and dust each peace with sugar powder.
 
Bon Appetite!
 
Вам также может понравиться:
Reviews
Бесплатный урок английского с Notes. Reading Lesson. East vs West. B2-C2
​​Несмотря на современный прогресс и культурную диффузию, восточная и западная культуры остаются очень разными. Поэтому вам точно не помешает знать об их отличиях. Проходите наш интерактивный урок Reading Lesson. East vs West от Notes - https://bit.ly/2ZMkdSJ и улучшайте не только свою культурную компетентность,…
Vocabulary
6 бесплатных осенних онлайн курсов по английскому языку для уровней от Elementary до Advanced + скидка 50% на 50 курсов
Если вы из тех, кто откладывал изучение английского в долгий ящик / на осень / после нового года / на лето / и снова на осень, то вот эта осень уже пришла. А осенью, как известно, начинается много нового и интересного и появляется много новых возможностей, поэтому не начать учить английский просто стыдно.…
News
6 бесплатных летних онлайн курсов по английскому языку для уровней от Pre-Intermediate до Advanced + Бонус
Для кого-то лето - время тотального релакса и отдыха (только в наших мечтах), а для кого-то - наоборот, больше свободного времени на то, на что его вечно не хватает. То есть на английский, of course! И этим летом у вас, как всегда, есть множество вариантов изучать английский: как платно, например на…
Интенсивный курс
 М. ПЛОЩАДЬ ЛЬВА ТОЛСТОГО,
ул. Льва Толстого 9-а, 3 эт.
Пн.-Чт.: 09:00-22:00
Пт.: 13:00-20:30
Сб.-Нд.: 09:30-16:00
Стандартный курс
 М. ДВОРЕЦ СПОРТА,
ул. Рогнединская, 4а
Пн.-Пт.: 13:00-21:30
Сб.: 10:00-14:30
 М. ПОЗНЯКИ,
ул. Гришка, 6а.
Пн., Ср.: 09:00-11:00, 13:00-22:00
Вт., Чт., Пт.: 13:00-22:00
Сб.: 09:00-14:30
 М. ЛЕВОБЕРЕЖНАЯ,
ул. Митрополита Андрея Шептицкого, 4, оф. 32 (8 этаж), ТОЦ «Комод». (Вход через бизнес-центр)
Пн., Ср., Пт.: 09:00-11:00, 13:00-21:30
Вт., Чт.: 13:00-21:30
Сб.: 09:00-15:00
 М. УНИВЕРСИТЕТ,
ул. Пирогова, 4/26
Пн., Ср., Пт.: 10:00-21:30
Вт., Чт.: 13:00-21:30
Сб.: 09:00-14:30
 М. КОНТРАКТОВАЯ ПЛОЩАДЬ,
ул. Хорива, 1-а
Пн., Ср.: 13:00-21:30
Вт., Чт., Пт.: 13:00-20:30
Сб.: 10:00-14:30