About English Language. 31.01.2012

Навіщо ми вчимо англійську мову

Автор: Іра Омельченко
Хочеться почати з того, що володіння англійською мовою зажди стане  вам у нагоді. І це дійсно так, адже завдяки знанням англійської мови ви зможете сприймати більше інформації, ніж інші. Ви зможете спілкуватися з цікавими людьми та просто дивувати всіх інших своїми знаннями іноземної мови. А якщо ви мрієте про кар’єрний ріст, то володіння англійською буде дуже доречним.


Знання англійської збільшує ваші можливості отримання інформації
У всіх нас є свої захоплення. Це можуть бути наукові дослідження, музика, комп’ютери, бізнес, спорт тощо. В наш час ЗМІ, такі як інтернет, телебачення та преса, дають практично необмежену кількість інформації з будь-яких питань. В кінці кінців, ми живемо в епоху інформації.

Є тільки одна проблема: більшість світової інформації подається англійською мовою.
Нижче наведені приклади інформації, яку ви можете отримати, знаючи англійську:

  • Більшість веб-сторінок в інтернеті, тобто більш ніж мільярд (1,000,000,000) сторінок інформації! Надзвичайно, адже знання лише однієї іноземної мови забезпечують вам доступ майже до всієї інформації у світовій павутині. 
  • Преса. У всіх країнах світу продаються газети та журнали англійською мовою. І ви з легкістю зможете читати газети світового рівня, такі як Times, Newsweek чи International Herald Tribune!
  • Огляд новин. Знаючи англійську, ви легко можете переглядати телепередачі на міжнародних каналах, таких як CNN International та NBC. Вони передають новини набагато швидше та професійніше, аніж наші телевізійні мережі. До того ж ви можете дивитися  міжнаціональні телевізійні канали, перебуваючи в будь-якому куточку світу.

Знання англійської допомагає у спілкуванні з людьми
Англійську часто називають мовою комунікації. І чому ж? Мабуть, через те, що все людство на планеті негласно вирішило спілкуватися саме цією мовою. Наступні підрахунки говорять самі за себе:

  • Приблизно 1,500,000,000 людей в світі говорять англійською. Ще 1,000,000,000 людей вивчають цю мову. 
  • 75% всіх листів та листівок в світі пишуться англійською. 
  • Майже всі міжнародні конференції та конкурси проводяться англійською мовою. Наприклад, Олімпійські Ігри чи конкурс Міс Світу
  • Переговори та наради дипломатів та політиків з різних країн ведуться англійською. Англійська мова – це основна мова таких організацій, як ООН, НАТО тощо.
Якщо ви знаєте англійську мову, ви можете:
  • Спілкуватися з людьми з усього світу та вести бесіди в міжнародних інтернет-чатах та групах, дізнаватися багато нового та цікавого про життя та культуру інших націй.
  • З легкістю подорожувати світом, так як англійською говорять більше, ніж в 100 країнах світу. Знаючи англійську, ви без будь-яких труднощів зможете запитати дорогу, розпочати бесіду та попрохати про допомогу.
  • Англійська допоможе піднятися по кар’єрній драбині

Якщо ви шукаєте гарну роботу, пов’язану зі сферою бізнесу, технікою чи наукою, негайно беріться за вивчення англійської. А якщо вам вже пощастило знайти гарну роботу, можна вчити англійську для просування по кар’єрних сходах.

Навіщо ми вчимо англійську мову

Знання англійської мови дозволять вам: 
•    З гордістю зазначити в вашому резюме «чудове володіння англійською», влаштуватися на роботу вашої мрії та заробляти багато грошей. 
•    Досконало освоїти комп’ютер та його програми.
•    Бути бізнесменом (або ж бізнес-леді) світового рівня. Це ж так просто. Усі міжнародні переговори та підписання угод проходять англійською. Через це, якщо ви хочете брати участь в міжнародних конференціях, спілкуватися з діловими людьми, читати міжнародні журнали та газети про бізнес, ви повинні знати англійську мову. 

Англійська допомагає повністю насолодитися мистецтвом

Англійська, як ні одна інша мова, допомагає у сприйнятті світової культури. Гарне володіння англійською мовою дозволить вам:
  • Дивитися англійські та американські фільми в оригіналі.
  • Читати твори британських та американських авторів в оригіналі, а також книги, переведені на англійську з інших мов. Щоб вас не зацікавило, ви можете прочитати про все це англійською мовою!  
  • Насолоджуватися музикою на англійській мові. Адже пісні стають ще кращими, якщо ви розумієте, про що в них йдеться.
  • Англійська допомагає отримувати задоволення

Вивчення англійської мови може бути не тільки корисне, а й приємне: 
•    Відчуття того, що ви з кожним днем вивчаєте щось нове та удосконалюєте себе, ні з чим не зрівняється. Впевнена, що ви ніколи не забудете той момент, коли вперше заговорили з іноземцем або зрозуміли, про що йдеться в тому чи іншому фільмі. 
•    Вас буде приваблювати процес навчання, якщо ви усвідомите, що з кожним днем ваша англійська стає більш довершеною. 

Навіщо ми вчимо англійську мову - 2Повірте, знання англійської зробить вас сильнішим духом та впевненішим у собі. І я сподіваюся, що тепер ви будете вивчати англійську мову з особливим задоволенням)

 

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.