Listening, About English Language. 15.05.2015

LISTENING SKILLS: Давайте попрактикуємось!

Автор: Юля Коваленко

Які асоціації виникають у вас зі словом ”пиріг”? Я уявляю шоколадно-банановий, ароматний шматочок, який от-от скуштую! Знаєте чому? Тому, що я візуал!

Якщо ж ви почули звук скоринки, яку надламуєте, смакуючи пирогом, чи відразу ж побігли шукати рецепт в Інтернеті, то ви сприймаєте інформацію зовсім по-іншому: через звуки чи дотики.

Безліч класифікацій описує типи сприйняття інформації людиною, які впливають на її здібності. Так, зокрема, виділяють: Auditory Learners, Visual Learners, Kinesthetic Learners and Tactile Learners, кожен з яких краще сприймає інформацію тим чи іншим чином.

Цього разу ми з вами поговоримо про те, як вдосконалювати свою англійську, якщо ви Auditory Learner.

Що на вашу думку, може бути найбільш корисним для цього типу студентів? Так, аудіо записи та аудіо книги!

Величезним плюсом такого вивчення мови є те, що ви можете слухати всюди та весь час – вдома, в громадському чи власному транспорті, на роботі, снідаючи та навіть приймаючи ванну.
Єдине, що для цього потрібно - це завантажити книгу чи запис. Оскільки  це все-таки чиєсь авторське право і правильно платити за це, то в Інтернеті можна знайти сайти, які пропонують вам за символічну (або не дуже символічну) плату придбати книгу з озвучкою. Так, зокрема, працює більшість сайтів. На деяких, озвучення книг відбувається by native speakers або кваліфікованими викладачами англійської мови, які виступають в даному разі волонтерами (librivox.org).

Однак, хочу порекомендувати вам перелік сайтів, які є корисними для пошуку безкоштовних аудіокниг (на деяких з них ви за бажанням можете натиснути donate та перерахувати кошти на подальший розвиток сервісу):

  • www.loyalbooks.com та www.thoughtaudio.com – пропонує доволі велику добірку книг різної тематики;
  • freeclassicaudiobooks.com - класична література;
  • www.learnoutloud.com - тут є перелік подкастів та книг, які можна прослуховувати он-лайн. До речі, додатковою перевагою прослуховування он-лайн є ще те, що інколи після аудіо є певні тести чи завдання, спрямовані на перевірку правильного розуміння вами тексту.
  • podiobooks.com - доволі нові аудіокниги, часто озвучені авторами;
  • etc.usf.edu - книги зручно класифіковані за жанрами;
  • newfiction.com - книги з карикатурами (як на мене, специфічними).

 

І абсолютно безкоштовно ви можете завантажувати та слухати подкасти чи читати книги на ресурсі Enpodcast (тут пропонується не лише слухати аудіо, а й синхронно читати та додавати незнайомі слова до власного словничка.

Якщо ви просто прослухали чи прочитали книгу, це ВЖЕ дуже круто, оскільки таким чином вдосконалили власні навички сприйняття на слух та збільшили свій словниковий запас. Але як зробити це ефективнішим? Ось деякі поради, які стануть вам у нагоді:


Такі ж нотатки ми можемо робити не лише читаючи книгу, але й слухаючи її!

Окрім цього, працювати з книгами можна наступним чином:
1 – прослухати книгу чи розділ декілька разів, не вдаючись в подробиці кожного слова чи граматичної конструкції, а лише для розуміння основної сюжетної лінії;
2 – прослухати ще кілька разів, звертаючи увагу на незнайомі слова і намагаючись зрозуміти їх з контексту;
3 – спробувати написати слова на слух, перевірити відповідно до тексту чи словника;
4 – прочитати книгу ще кілька разів, при цьому синхронно слухаючи аудіо запис книги; 
5 – обговорити книгу (бажано із кимсь =)) чи написати її короткий огляд з власними враженнями. Це можна зробити на книжковому блозі - www.feedyourfictionaddiction.com. Плюс блогів це те, що ви не лише можете висловити свою точку зору з приводу книги чи її розуміння, а й подискутувати про основні питання та проблеми, підняті в літературному творі.
6 – подумати ”я – молодець!” і скачати наступну книгу.

Вдосконалювати навики сприйняття інформації на слух можна також слухаючи подкасти на англомовному радіо чи саме радіо. Так, на сайті tunein.com ви можете обрати будь-яке радіо будь-якої країни та будь-якого міста! 

So, let's practice!

Вам також може сподобатися:
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Vocabulary
10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови
Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.