Fun. 20.05.2009

Forest in the city. Людина людині ... friend?

Автор: Аріна

Ще тільки вчора Україна ділилася на fans of Dynamo and fans of Shahktar, як вже сьогодні ми, всіма своїми ресурсами, разом, як рідні, святкуємо те, що кубок UEFA тепер в Україні.

Не секрет, що люди із заздрістною легкістю трансформуються з enemies в friends і назад. Ось, скажімо, якщо раптом війна, то ось ми миттєво згуртували цілу країну. Before you could say Jack Robinson, все забули хто за кого голосував, хто народився на заході, а хто на сході, і, скуті одним ланцюгом, ми дружимо проти ворога. Те ж саме відбувається і в міжнародному масштабі. Комунальну квартиру під назвою «Europe» ніхто не відміняв. Лакмусовим папірцем цілком може служити Eurovision Contest. Як і годиться сусідам, ми брешемо, сваримося, миримося, підсипає один одному сіль в чай, крадемо туалетний папір, викручуємо лампочки в коридорі. Але якщо матеріалізується спільний ворог, вже ми за свою комуналку постоїмо. Витягнемо from the stashes всі вкрадені в мирний час виделки і ложки, тітка Соня навіть не пошкодує фірмової самогонки. І, overall, якщо наслати на нас інопланетян з агресивними намірами в кращих традиціях of Hollywood blockbusters, то збудеться утопічна ідея об'єднання всього людства. Вся планета стає великою родиною, а гордістю і надією сім'ї, безсумнівно, Брюс Вілліс.

And vice-versa. Зрозуміло, що Olympic Games промалоьвують кордони між країнами. Який-небудь чемпіонат України поділить країну на вболівальників різних команд. А ви брали участь коли-небудь в обласній олімпіаді? Вона робить нас справжніми devotees свого міста. Ми вболіваємо за свою школу на міських змаганнях, пишаємося своїм районом, дружимо дворами. Скільки ж угруповань і приладдя доводиться обдирати, перш ніж докопаєшся до своєї власної індивідуальності. Коли всі соціальні ролі відходять на задній план, і ти залишаєшся один на один зі своєю сутністю. Коли перестаєш ідентифікувати себе, як працівника даної фірми, жителя такої-то держави, володаря такої-то машини то стаєш по-справжньому вільним громадянином світу. Без страху і докору.

It goes without saying, що все це приладдя, умовності і прихильності змушують нас відчувати себе at home, створюють сімейний затишок в душі, відчуття стабільності та що you are not alone.

Але спробуйте одного разу, просто для інтересу, уявити, що ви - Маленький Принц. Ваші особисті інтереси відразу ж виростуть в розмірах, здадуться кристально ясними і стануть вам чітко видимі.

 
Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.