About English Language, Vocabulary, Listening. 17.12.2013

Як не забути англійську за канікули за допомогою Enpodcast.com

Автор: Таня Пекарчук

Ви чули про правило 15 хвилин? Приділяйте будь-якій справі хоча б 15 хвилин, але щодня, –  і ви станете експертом в цій справі вже через 3 місяці. Звісно, я вважаю, слово «експерт» звучить трішки doubtful, адже справи є різні. І не будемо ж ми дискредитувати усіх тих науковців, що місяцями не вилазять з книжок.

АЛЕ! Я точно знаю, що приділяючи англійській мінімум 15 хвилин ЩОДНЯ, ви зможете досягнути бажаного рівня знань набагато швидше, ніж ваш group-mate, в якого є цілих 20 хвилин на пусті телефонні балачки, нема навіть 10 вільних хвилин!

Ок. Тобто скільки займатися щодня, щоб не забути, ми вже знаємо – 15 хвилин. Good!
Далі, питання, що задає ледь не кожен другий студент: «Що саме вчити / робити ці 15 хвилин? Адже матеріалу ТАК БАГАТО!!!»

Після цього «ТАК БАГАТО» головне не опустити рук: NEVER GIVE UP.

Грін Форест пропонує вам вихід: Enpodcast.com.

Це ресурс із короткими аудіо записами – подкастами – тривалістю 3-5 хвилин.  Подкастів є багато. Чому ж саме enpodcast.com?

Enpodcast.com – це не просто сайт для скачування подкастів. 

Еnpodcast.com має кілька родзинок:

Граматичні подкасти! (enpodcast.com/topics/grammar-2)
Це подкасти з поясненнями тих чи інших граматичних тем: артиклічаси  … та ще багато іншого. Так-так, вам не обов’язково шукати в своїх книжках-зошитах пояснення тієї чи іншої граматичної теми, і тим паче не треба панікувати, якщо ви щось пропустили.  Ви можете знайти граматичні подкасти тут . А для того, щоб знайти їх на сайті самостійно заходьте й обирайте:  Topics –  і от вони, різні теми. Потім Grammar.
 
Далі – обирайте необхідну тему, і необхідний рівень!


Увага-увага!  Деякі подкасти підходять для різних рівнів. Є теми  не важкі на багатьох рівнях, а є такі, за які не варто братися «новачкам».  А якщо ви зовсім початківець  –  обирайте двомовні подкасти: після кожної англійської фрази слідує її переклад. І тоді зовсім не страшно, що чогось не зрозумів.

І вуаля. Ви маєте необхідний подксат. Прослухайте його раз. Якщо вам щось не зрозуміло, завжди можете послухати вдруге, і до того ж – прочитати текст.  Залишайте свої коментарі до подкастів, використовуючи свої  профілі  facebook.com.

Прослухали один подкаст – у вас вже є перші 5 хвилин для щоденного вивчення / вдосконалення англійської.

Але ж ви не зупиняйтесь, бо в вас є ще 10 хвилин на англійську цього дня =). Ви можете прослухати той самий подкаст ще кілька разів, а можете, наприклад, присвятити їх вивченню різниці між British and American.
 

Або ж послухати про пригоди Mr Truman, який працює в одному з готелів Лондона. Ці подкасти, від відомого вам автора блогів Forest in the City Аріни Сідоркіної, не лише цікаві, але й насичені тематичною лексикою! 


 

Тисніть Level – обирайте необхідний вам рівень вивчайте англійську з Enpodcast!
 

Якщо біля подкасту позначка Level 1,2, - це означає, що він підходить як для першого, так і для другого рівня. (Тут треба розуміти, що він буде трішки заскладним для початкового рівня.)


Ви знаєте, що ваш викладач пише подкасти?  Шукайте подкасти за автором – клікайте на Author!

 

Чи може ваш викладач їх озвучує – клікайте на тег Voiced by, щоб знайти подкасти, начитані знайомим вам голосом =)


Але і це ще не все.

Зареєструвавшись на сайті, ви можете користуватися своїм власним словником : додавати до нього слова,  подкасти в свої «закладки», щоб повернутися до них знову.

Окрім словника, є ще ряд корисних tools!


Спеціальні інструменти
Більшість подкаст-ресурсів пропонують просто аудіозапис і текст. І часто на шляху до розуміння почутого / прочитаного стоїть кілька незнайомих слів. Ми визначаємо важливі для вас слова, і додаємо до них переклад, транскрипцію і пояснення (для старших рівнів). Ці слова в тексті подкасту виділені блакитним кольором:


 

І в нас є спеціальні інструменти для роботи зі словами:


 

По черзі:


Словник: клік на кожне «блакитне слово»  –  додає його до вашого словничка.  То ж ви можете keep track усі слова, які треба вивчити.

 

 Ножиці: виріжіть слово з тексту подкасту – намагайтесь  його згадати, при перечитуванні тексту подкасту.

 

Переклад (Translation): клікайте на слово – побачите його переклад

 

Визначення (Definition): клікайте на слово, щоб побачити його визначення англійською. Пам’ятайте: вміння пояснити слово  означає, що ви добре його розумієте  =)

 

Заміна: клікніть на слово – воно заміниться на переклад.  Читайте подкаст знову, намагаючись згадати слово англійською мовою.

 

Заходьте, експерементуйте, вивчайте англійську де і коли вам заманеться!

 

Enpodcast.com – це своєрідний журнал, що щотижня поповнюється новими подкастами для різних рівнів, на різну тематику =)

 

Наш ресурс підійде навіть діткам. Привчайте дитину до звучання англійської разом з Гріні!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.