About English Language, Fun. 20.12.2011

Стереотипи розмовної англійської. Канада.

Автор: Анастасія Брандт
Країна, яка за площею займає 2 місце в світі і поступається лише Росії. Але це не заважає сусідній країні кидати свою величезну тінь на неї. В мультфільмі  “South Park” жителі цієї країни істотно відрізняються від американців свої зовнішнім виглядом. Це країна, про яку не так часто можна прочитати в газетах, і, взагалі, здається, що нічого цікавого там не відбувається… І якщо ви ще не зрозуміли, про яку країну йде мова, то я вам допоможу, це  -  Канада!


 А так як це ще одна країна, де люди спілкуються англійською мовою, ми розглянемо найпоширеніші стереотипи, що існують у світі.

1. Canadians say  “eh” and “aboot”.
Ці два стереотипи пов’язані із вимовою канадців. Досить часто жителі Канади в кінці речення додають “eh”  і навіть не помічають цього. Це “eh” є  заміною isn’t it/is it. А щодо aboot (тобто about), то це просто перебільшення. Канадці мають вимову, яка відрізняється від американської, і вони дійсно вимовляють це слово ( та інші схожі слова) трохи по іншому, але це ж не злочин. Найбільше через це переймаються американці, тому і висміюють ці особливості канадського акценту де тільки можуть.


2. “It’s always cold” stereotypes
Це цілий розділ стереотипів про Канаду. А починається все з того, що в Канаді завжди холодно, що там весь час йде сніг, тому людям доводиться приручати та запрягати у сані полярних ведмедів та оленів (у крайньому випадку собак), щоб доїхати на роботу. А так, ледве не забула, ще вони живуть в igloos, при чому всі. Люди, які вважають ці стереотипи правдивими, точно не знають наскільки велика країна Канада. Там дійсно є регіони, де сніг іде з жовтня по квітень і де люди справді живуть в igloos, але далеко не всюди. В Канаді є літо і температура підіймається досить високо, навіть щоб піти на пляж.
 


3. People in Canada are very polite
Зміст цього стереотипу дуже гарно проілюстрований  у цьому коміксі, тож насолоджуйтесь…

4. All Canadians speak  French.
Цей стереотип пов'язаний з тим, що Франція зіграла не останню роль в історії Канади. І дійсно, багато людей в цій країні володіють французькою мовою, та далеко не всі. Там є навіть цілі франкомовні провінції. В школах канадські діти вивчають французьку, як іноземну мову, але кому як не нам відомо, що шкільні знання багато у чому залежать від вчителя, тому кому як пощастить. Те саме і в Канаді, пощастить - вивчиш французьку, а ні  - то ні). Відсоток людей, що спілкуються французкою вільно, набагато вищий серед старших людей, ніж серед молоді.

5. Everyone in Canada likes/plays hockey.
Цей стереотип  - одна з небагатьох причин, завдяки яким Канада потрапляє до новин. Дійсно, канадські хокеїсти відомі на весь світ. І більшість канадців цей стереотип підтримують. Адже навіть ті, хто не в захваті від цього виду спорту, відноситься до нього лояльно, тому що канадці пишаються своїми хокейними командами та хокеїстами.

6. Maple syrup
Це не зовсім стереотип, це просто перша річ, яка приходить на думку, коли хтось говорить про Канаду. На жаль, в нашій країні, він не розповсюджений, а от в Америці, люди просто не можуть жити без цієї солодкої рідини. Тому що майже кожен ранок, прокидаючись, вони готують pancakes та щедро заливають їх саме maple syrup =)

Цей сироп не так то вже й легко зробити, з нашого звичайного клена такий не вийде. Він виготовляється лише із соку цукрового, червоного або чорного клена. 

Тож Канада, хоч і має таку велику та впливову сусідку як Америка, і сама по собі має що запропонувати людям. Майте на увазі, що рівень життя в Канаді вважається одним із найвищих у світі (навіть вищим ніж в Америці). І тому, коли будете обирати країну для навчання або проживання, не забувайте і про Канаду!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.