Vocabulary. 25.04.2018

English for Digital Marketing

Автор: Таня Пекарчук

Інтернет маркетолог - це професія майбутнього. Погодьтеся, майже все, що нам необхідно купити, ми шукаємо онлайн. Мета інтернет маркетингу: зробити так, аби сервіс чи продукт, що його пропонує компанія, знайшов саме того споживача.

Інтернет маркетинг розвивається шаленими темпами. Як за ним встигати? Слідкувати за новинами сфери, не очікуючи на переклад тижнями чи місяцями. Для цього достатньо мати середній рівень англійської і володіти професійною лексикою. Саме тому я підготувала для вас підбірку термінів, які стануть у нагоді. 

Це має знати кожен маркетолог

Значна кількість термінів дійшла до нас майже без змін: таргетинг, контент, трафік тощо. Проте деякі все ж доведеться вивчити. Незалежно від того, запозичили ми термін чи ні, важливо знати, як він "звучить" англійською. Саме для того я вказала транскрипцію. Якщо ж транскрипція лякає вас більше, ніж китайські ієрогліфи, тоді просто копіюйте слово, вставляйте в зручний словник з функцією "прослухати"  (наприклад, www.macmillandictionary.com чи en.oxforddictionaries.com) або text-to-speech додаток і слухайте. Звучання та наголоси деяких слів, абревіатур може стати для вас сюрпризом. Тож, почнемо! 

  • target audience /ˈtɑː(r)ɡɪt ˈɔːdiəns/ - цільова аудиторія. Ваші потенційні клієнти, користувачі, споживачі продукту. 

Before starting a business you have to decide on your target audience. 

  • targeting /ˈtɑː(r)ɡɪtɪŋ/ - таргетування. Спроби переконати конкретну групу людей (вашу цільову аудиторію) чи якось вплинути на неї. 
  • а також microtargeting - тактика, яка, подейкують, була залучена під час останніх виборів в США, аби переконати американців обрати Трампа, чи не обрати Гіларі.

The use of very detailed information about small groups of people is what makes microtargeting work. 

  • content marketing /kənˈtent ˈmɑː(r)kɪtɪŋ/ - контентний маркетинг. Створення цікавого і корисного безкоштовного контенту

  • engagement  /ɪnˈɡeɪdʒmənt/- взаємодія

The more content there is published on a topic, the less engagement it gets.

  • user-generated content / user-created content - контент, створений користувачем. Усім відома Вікіпедія є прикладом такого контенту: користувачі створюють контент. Ваші пости в соціальних мережах, по суті, також є user-generated content. 
  • contextual advertising  /kənˈtekstʃuəl  ˈædvə(r)ˌtaɪzɪŋ/- контекстна реклама
  • traffic /ˈtræfɪk/ - потік (користувачів сайту, додатку тощо). 

Driving traffic means attracting people to your landing page, to your site. 

  • landing page /ˈlændɪŋ peɪdʒ/ - сторінка, що продає

We optimize content for your landing page, so it attracts more potential customers. 

  • funnel /ˈfʌn(ə)l/ - воронка (продажів), шлях від "вперше чую" до "я ваш постійний користувач"

We want to optimize the funnel for your company.

  • lead /liːd/ - потенційний клієнт
  • paid social /peɪd ˈsəʊʃ(ə)l/ - paid influencer /peɪd ˈɪnfluənsə(r)/ - лідер думки, якому ви хочете заплатити, аби він згадав про ваш продукт чи сервіс. Навіщо? В нього є підписники, які йому довіряють, до нього дослухаються, і таким чином почують про вас. 
  • split testing  (also A/B testing) - роздільне тестування (А/Б тестування) зазвичай сайтів чи реклами. Детальніше в коротенькому відео. 

  • relevancy /ˈreləv(ə)nsi/ - релевантність (відповідність). Відповідність того, о і як ви рекламуєте, до самого продукту. Приклад? В інстаграм є реклама. Поруч неї ви можете вказати, що не хочете її бачити, бо вона not relevant, тобто вас ніяк не стосується, не відповідає вашому профілю. 

If this ad has low relevancy, it will cost more, and will appear less.

Абревіатури Діджитал Маркетингу

Більшість термінів digital marketing є абревіатурами. Аби краще їх запам'ятати і не плутати, варто знати, що за ними стоїть. Так, ваш тічер не брехав, вміння spell a word знадобиться вам і тут, аби SEO не перетворилося на CEO.

  • S.M.M. /ˌesemˈem/ - social media marketing. По суті, саме так сьогодні називають діджитал маркетинг. Це використання сайтів, зокрема соцсіток, мейлів та інших цифрових каналів для маркетингу. 
  • S.E.O. /ˌesiːˈəʊ/ - search engine optimization - Оптимізація матеріалу на сторінках сайту таким чином, аби користувачі легше знаходили його в пошуковцях (search engine). Прочитай абревіатуру ще раз: так, саме "ес-і-оу", а ніяке не "сєо". 

What is the most effective S.E.O. tactic? Creating relevant content.

Наступні терміни містять в собі pay per (плата за щось) або cost per (вартість чогось). Pay per описує тип рекламної моделі, тоді як cost per показує, скільки замовнику коштує даний вид реклами. 

  • P.P.C. /ˌpiːpiːˈsi/ - pay per click - плата за клік. PPC з'являється при налаштуванні реклами в Гугл чи в соцсітках. Ви хочете платити за клік чи за показ? Чи може за дію? 
  • C.P.C. /ˌsiːpiːˈsiː/ - cost per click - вартість кліку
  • C.P.A. /ˌsiːpiːˈeɪ/ - cost per acquisition/action - вартість дії, яку має виконати потенційний клієнт
  • C.P.M. /ˌsiːpiːˈem/ - cost per Mil (per thousand) - вартість за тисячу показів. Враховуючи трафік популярних вебсайтів, зручніше рахувати тисячами. 
  • C.T.R. /ˌsiːtiːˈɑː(r)/ - click through rate - 100 come to page. Ad gets 2 clicks. CTR is 2 percent. - клікабельність. Якщо на сайт зайшло 100 людей, з них 2 людини клікнули на кнопку, то в кнопки CTR 2%. 

Personalized emails improve CTR by 14%. 

  • U.S.P. /ˌjuː es ˈpiː/ - unique selling proposition - унікальна торгівельна пропозиція 

Показники ефективності прибутковості рекламних кампаній:

  • ROAS - return on ad spent - how much money you spend on customer/
  • ROI Return on Investment - рівень прибутковості

What was the average ROI for email campaigns in 2016? 

  • Conversion Rate - процент конверсії.

 When 100 customers come to your site, 2 of them buy your product, you have 2 percent conversion rate.

  • KPI /ˌkeɪ piːˈaɪ/ - key performance indicator - ключовий показник ефективності

Отже, основні терміни в вас є. Що далі? 
А далі ось вам море можливостей вивчитись на інтернет маркетолога, покращити свої знання в даній сфері, чи просто практикувати свою професійну англійську.

Корисні курси на платформі на Coursera:

Перегляд відео з курсів, без завдань та оцінок є безкоштовним.

Ще кілька корисних посилань:

Отак, не виходячи з дому, можна стати ще кращим SMM-щиком. Будьте на крок попереду, слідкуючи за трендами англійською!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Places around the city. A1-A2
“Де знаходиться автобусна зупинка/ресторан/кав’ярня?” – одні з найважливіших типів запитань англійською, які вам точно знадобляться у подорожі. У новому безкоштовному лексичному уроці поговоримо на тему Places around the city для рівнів A1-A2 – https://bit.ly/4av9UkJ. На…
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.