About English Language. 01.09.2020

Дистанційне навчання англійської мови – проблеми новачків

Автор: Анна Огородник

Вчити англійську дистанційно – один із найдоступніших і найшвидших способів отримати базові знання, а також удосконалити наявні навички та підвищити свій рівень. По суті дистанційне навчання англійської мови нічим не відрізняється від більш традиційного офлайн-формату:

  • заняття проходять за певним графіком;
  • можете вчитися в групі або індивідуально з викладачем;
  • вивчення англійської дистанційно передбачає використання різноманітних навчальних матеріалів;
  • студенти виконують інтерактивні домашні завдання.

Дистанційне навчання англійської мови вимагає такої ж самовіддачі, уважності, сил і часу, що і звичні уроки. Викладач дає вам ті ж правила граматики й розповідає про особливості мови. А це означає, що ви так чи інакше зустрінетеся з проблемами, які можуть похитнути вашу впевненість у власних силах. І це стосується не тільки початківців. Безліч побутових проблем доводиться долати й тим студентам, які вивчають англійську дистанційно давно. 

Дистанційне навчання англійської мови – проблеми новачків
Вивчення англійської дистанційно – це спосіб навчитися спілкуватися з іншими людьми, в тому числі і з носіями мови

Чому так відбувається? Будь-яка мова змінюється, особливо розмовна. Зміни відбуваються настільки швидко, що за цим важко встежити. Це одна з причин, чому багато студентів не можуть вільно говорити англійською мовою.

Найпоширеніші помилки, в тому числі й у розмовній мові:

  • студенти плутають часи, актив і пасив – часто спостерігається така картина, що студенти використовують неправильні часи, не можуть побачити різницю та зрозуміти, як використовувати минулий, теперішній і майбутній часи;
     
  • лексичні помилки під час розмови англійською мовою – тут потрібна регулярна практика, тому формат дистанційного навчання англійської мови передбачає наявність розмовних уроків.

Ці та схожі труднощі можна подолати за допомогою занять із викладачем і завдяки самостійній роботі. А як бути з більш глибокими й індивідуальними проблемами студентів, які вивчають англійську дистанційно?

Невпевненість у собі – багато хто соромиться свого акценту, не кажучи вже про страх зробити помилку та виставити себе на посміховисько. Зазвичай це відбувається через відсутність досвіду спілкування та практики поза заняттями. На дистанційному навчанні англійської мови викладач заохочує будь-яку ініціативу студентів зробити уроки більш інтерактивними. Крім того, ви можете обрати курс для поліпшення розмовних навичок. Головне завдання вчителів – мотивувати студентів, допомагати їм вірити в себе, позбутися страху говорити англійською мовою публічно.

Сором'язливість – ще один із основних факторів, через які студенти втрачають інтерес до вивчення англійської дистанційно. Через сором'язливість вони не можуть правильно говорити, навіть маючи хороший словниковий запас. Вони відчувають себе некомфортно і тривожно перед людьми. Це абсолютно нормально, але вчителі повинні допомогти студентам подолати це та заохочувати їх говорити англійською мовою якомога більше.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.