About English Language, Reviews. 14.03.2014

Англійська в Англії – це реально!

Автор: Віра Соколова

Ми всі знаємо, як корисно і важливо вивчати англійську. Але як важко іноді змусити себе сісти і зробити домашнє завдання або почитати давно відкладену книгу англійською. Не те, що б ми ліниві, просто вдома завжди знаходиться маса важливіших справ, тож до домашнього завдання руки просто не доходять.


Впізнаєте себе? Якщо так, то рішення вашої проблеми зовсім просте – їхати вивчати англійську за кордон. Адже в мовному середовищі, та ще й проводячи велику частину часу на заняттях, відволікатися не буде на що.


Ви скажете, що це дорого, але ж зовсім не обов'язково їхати до Лондона. Англійську можна повчити і в інших містах Англії, і найчастіше – за досить доступними цінами.


Нижче наведено 5 найоптимальніших за ціною варіантів вивчення англійської в Англії. Для зручності оцінки у всіх випадках були взяті стандартні курси англійської тривалістю 2 тижні і в звичайних групах. Зазначені ціни включають тільки навчання, а значить додатково потрібно сплатити реєстраційний збір (близько 40 фунтів), візу (80 фунтів), проїзд (літак від 150 фунтів), трансфер (найдешевший 10 фунтів), проживання (у напівпансіоні близько 180 фунтів на тиждень) і особисті витрати. Таким чином, до вказаних цінами за 2 тижні навчання потрібно додати близько 640 фунтів (плюс приблизно 60 фунтів на поїзд до інших міст).


Kaplan
Це міжнародна мережа шкіл англійської мови, яка вже понад 70 років на ринку цих послуг. В Англії вона представлена в 10 містах, але для порівняння ми взяли найбільш бюджетний варіант у місті Борнмут (південь Англії).
Вартість двох тижнів: 480 фунтів
Кількість студентів: від 10 до 15
Кількість годин на тиждень: 15 плюс додаткові 5 годин для розвитку навичок спілкування
Плюси: Чіткі стандарти якості, отримання впізнаваного сертифіката в кінці курсу. Можливість використовувати ресурси бібліотеки. Низькі ціни на проживання та харчування в порівнянні з більшими містами Англії. Наявність поруч моря.
Мінуси: До Борнмута важко дістатися, а значить, доведеться витратитися не тільки на літак, але і на поїзд.
Вебсайт - kaplan.co.uk


Embassy CES
Ще одна міжнародна мережа шкіл англійської мови, що належить концерну Study Group. Представлена у всіх англомовних країнах, зокрема в Англії в 5 містах. Для цієї статті ми взяли варіант у Кембриджі.
Вартість двох тижнів: 520 фунтів
Кількість студентів: від 12 до 16
Кількість годин на тиждень: 16.7
Плюси: Чіткі стандарти якості, отримання впізнаваного сертифіката в кінці курсу. Щотижневе тестування вашого прогресу. Можливість отримати онлайн-портфоліо ваших результатів. Акредитовані Британською Радою. Можливість пожити в одному з найкрасивіших міст Англії.
Мінуси: Відсутність додаткових занять і ресурсів.
Вебсайт - www.embassyenglish.com


Malvern House
Це невелика мережа шкіл, представлена в Дубліні та Лондоні. Оскільки це найбільш бюджетний варіант серед мовних шкіл Лондона, ми розглянемо школи саме в цьому місті.
Вартість двох тижнів: 490 фунтів
Кількість студентів: 15
Кількість годин на тиждень: 15
Плюси: Акредитовані Британською Радою. Різноманітна програма культурних заходів. Можна вибрати між 3 школами в центрі Лондона.
Мінуси: Менш впізнавана за попередні школи. Відсутність додаткових занять і ресурсів. З огляду на, що тестування знань проходить раз на місяць, більше підходить для більш тривалих занять.
Вебсайт www.malvernhouse.com

 

Language Studies International
Це міжнародна мережа шкіл, представлена в 15 країнах. У ній викладають не тільки англійську, але і французьку, російську, іспанську та італійську. В Англії школа представлена в 3 містах, ми ж візьмемо Брайтон як найдоступніший.
Вартість двох тижнів: 440 фунтів
Кількість студентів: 15
Кількість годин на тиждень: 16.7
Плюси: Найдоступніша за ціною і кількістю годин. Активна культурна програма. Наявність поруч моря.
Мінуси: Відсутність додаткових занять і ресурсів. За рахунок того, що школа працює з безліччю мов, на ринку вона не така відома своїми курсами англійської. Додаткові витрати на транспорт (літак плюс поїзд).
Вебсайт www.lsi.edu


EC (English Language Centres)
Це міжнародна мережа шкіл, яка працює на ринку з 1991 року. Школа представлена в 5 країнах і займається викладанням виключно англійської мови. В Англії EC працює в 6 містах (Лондон, Манчестер, Брайтон, Брістоль, Кембридж, Оксфорд), і оскільки ціни на навчання скрізь, крім Лондона, однакові, для цієї статті ми візьмемо Оксфорд.
Вартість двох тижнів: 490 фунтів
Кількість студентів: 13-15
Кількість годин на тиждень: 15
Плюси: Програми та сертифікати шкіл EC акредитовані в спеціалізованих державних установах і визнаються провідними міжнародними організаціями в сфері освіти. Кожне заняття присвячене конкретній вокабулярній темі, під яку підбирається відповідна граматика. Можливість пожити в надзвичайно красивому університетському місті.
Мінуси: Відсутність додаткових занять і ресурсів.
Вебсайт www.ecenglish.com


Сподіваюся, що ця стаття допоможе тим, хто планує поїхати на навчання цього року, визначитися зі школою англійської, а інших переконає, що повчити мову в Англії – це цілком реальна можливість для кожного.

 

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.