Grammar, Listening, Reading, Speaking, Writing, Vocabulary. 23.02.2024

7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову

Автор: Іра Озадовська

Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно, я підібрала декілька цікавих сайтів.

 

1. BBC Learning English 

Навички, які можна покращити: Vocabulary, Listening, Grammar

Куди податись за англійською, як не до сайту самого BBC? Нехай вас не лякає складність аутентичних матеріалів, адже цей розділ сайту розроблений спеціально для починаючих вивчати мову британської королеви: він перекладений українською мовою, в нього нескладна навігація та багато відеоматеріалів, спрямованих на вивчення «живої» мови, яку дійсно використовують у спілкуванні та на телебаченні. Головна особливість, звісно, – уроки англійської із теленовин BBC, які спеціально уповільнені задля кращого їх розуміння та супроводжуються поясненнями нових та потенційно складних слів. 

2. Learn American English Online! 

Навички, які можна покращити: Grammar, Vocabulary

Сайт спрямований покращити ваш рівень граматики та словникового запасу, підходить як новачкам, так і більш досвідченим у вивченні мови людям. На головній сторінці вам потрібно вибрати рівень, який вас цікавить. Для початківців – це blue та red. Особливість та своєрідний недолік сайту полягає у відсутності його україномовної адаптації, тобто орієнтуватися доведеться одразу англійською. Якщо ви бажаєте розібратись у якійсь конкретній граматичній чи лексичній темі, впевніться, що ви знаєте як саме назва теми звучить англійською. Далі – ви знайдете все необхідне: пояснювальні таблиці, приклади, вправи та відеопрезентації, що зрозумілі навіть для стартерів.  

3. Test-English

Навички, які можна покращити: Listening, Vocabulary, Reading, Writing, Grammar, Exams

Якщо ви шукали сайт, на якому одночасно можна покращувати всі навички англійської мови – це саме той ресурс. У кожному розділі ви знайдете розподілення за рівнями та темами, до кожної теми є детальні пояснення та інтерактивні вправи. Моя особиста порада – спочатку визначити рівень за допомогою тесту на сайті, а потім орієнтуватися на теми, які пропонуються. Тут немає чіткого порядку уроків у хорошому сенсі: якщо у вас сьогодні настрій на аудіювання – переходите у розділ listening та обираєте бажану тему для вивчення. Проходження уроку не забирає багато часу – 15 хвилин і ви вже вивчили щось нове. Бонусом на цьому сайті є окремий розділ для тих, у кого на меті підготовка до екзаменів KEY, PET, FCE, IELTS та TOELF iBT.

4. Mondly

Навички, які можна покращити: Grammar, Vocabulary

На цьому сайті ви будете вивчати англійську за допомогою цікавих інтерактивних вправ. Інтерфейс сайту дуже зручний у користуванні – ви легко зможете знайти необхідні уроки. Це – ідеальний сайт саме для початківців, бо інтерфейс адаптований під українську мову, є всі базові теми, а навчання підкріплюється цікавими прикладами. На Mondly є програма навчання, але якщо вас цікавить окрема тема із запропонованих – ви можете розпочати саме з неї.

5. LingQ

Навички, які можна покращити: Vocabulary, Reading, Listening

Якщо ви шукаєте щось менш системне, аніж попередній ресурс, але все ж таки хотіли б вивчити щось нове – спробуйте LingQ. На сайті доступні різні корисні аудіо та відео з текстом до них. Ви можете обирати будь-який топік та додавати нові слова у розділ “Словник”, де наявні інтерактивні вправи для їх запам’ятовування. А з детальною інструкцією, як користуватися сайтом, ви можете ознайомитися безпосередньо під час виконання завдань.

6. Booyya 

Навички, які можна покращити: Listening, Vocabulary, Reading, Writing, Grammar, Exams

Онлайн-маркет курсів англійської мови для самостійного вивчення на будь-який смак та рівень (від Beginner до Advanced).Тут ви знайдете все: від коротких інтерактивних курсів на різні теми до інтерактивних підручників для кожного рівня. Також, є окремий розділ з безкоштовними курсами, щоб була можливість спробувати інтерактивний формат самостійного навчання. Перевагою цього ресурсу є пошук за темами та рівнем, а також курси як англійською, так і українською мовами. Якщо вам потрібна конкретна тема для вивчення — є можливість придбати 1 курс. А щоб спробувати все та одразу — можна оформити підписку для доступу до 161 курсу (окрім серії English PRO) та вчитися коли та де вам зручно. І ще цікавий факт: Booyya — це український edtech проєкт, який входить у мережу Green Forest. 
 
7. Perfect English Grammar  

Навички, які можна покращити: Grammar

Цей ресурс допоможе з будь-яким граматичним питанням, адже все чітко розподілено за темами. На сайті окремі розділи з поясненнями та вправами до тем. Завдання можна виконувати як безпосередньо на сайті, так і завантажувати PDF-документ, який можна роздрукувати. Єдиний невеликий недолік – немає україномовної версії сайту, але орієнтуватися на сайті досить легко, лише клікнувши мишкою на потрібну тему для вивчення.
 
Сподіваюсь, що кожен новачок у світі вивчення англійської знайшов у цій статті щось корисне для себе та свого рівня знань. Пробуйте, ризикуйте, розвивайтеся та пам’ятайте: не помиляється лише той, хто нічого не робить. Тому обирайте хоча б один сайт і вперед до нових знань. 

Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Артиклі The, A/An та Zero в англійській мові за 15 хвилин
Зустрічайте на рингу 3 англійські артиклі The, A/An та Zero! І сьогодні наша рефері aka викладачка англійської Настя Сеніва пояснить для вас найпопулярніші правила їх використання всього за 15 хвилин та 12 раундів поєдинку. Хто переможе, коли на кону правильна граматика? Вмикайте відео, щоб дізнатися…
Video
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Stop, Try, Remember
Підготували для вашої англійської новий безкоштовний відеоурок зі старшою викладачкою Green Forest! Цього разу він про особливі дієслова "stop", "try", "remember", після яких ми можемо вживати і Gerund, і Infinitive, але зі зміною їх значення... Тож щоб краще розбіратися…
Vocabulary
6 безкоштовних онлайн-курсів англійської для всіх рівнів на літо 2024
Ось і літо прийшло: пора хоч трішки відпочити та розслабитися. Це чудовий час для перезарядки, але не варто забувати про важливість підтримки своїх знань та навичок, у тому числі й володіння англійською мовою. За три літні місяці без практики можна втратити те, що ви так старанно вивчали раніше. Що…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.