Reviews, Video, Vocabulary, Listening. 01.03.2019
#GreenForestRecommends

6 смачних кулінарних комедій від Тані Пекарчук

Автор: Таня Пекарчук

Готувати — це для мене медитація, розвага, спосіб самовираження, обмін енергії. Це завжди експеримент. І це завжди смачно. Кіно про шефів і кухню — це завжди про натхнення, щирі емоції і ...красиву та смачну їжу. 

Висока кухня як метафора життя. Завжди знайдуться ті, хто критикуватиме твої справи-творіння, завжди знайдуться food critics. Але що робити з тією критикою, як на неї реагувати — прогинатися під неї чи follow your dream — це твій вибір, який робить тебе тобою.

За календарем вже весна, і хтось скаже, що саме час купувати купальники і починати худнути до літа. 

Я ж скажу, що відкладати життя і насолоду напотім - моветон. Про це вам скажуть автобіографії усіх великих людей: найбільше згадуються сімейні вечори за смачною вечерею чи гарною комедією. Тому пропоную вам два в одному: щонайменше 6 вечорів за смачними кулінарними комедіями.

No reservations (2007)

  • Жанр: Comedy, Drama, Romance
  • Рівень: від Elementary

Пристрасть і запал шефа у виконанні Кетрін-Зета Джонс, відсутність життя поза кухнею, — ось з чого починається ця романтична комедія. Про те, що в житті завжди знайдеться місце імпровізаціям. Вони змушують сміятися, плакати, пізнавати самого себе краще. Про те, що часом варто послабити контроль і дати життю просто бути. 

  • English: досить помірний темп англійської, багато розмовної повсякденної лексики. Можна дивитися початківцям із субтитрами, чи вже без субтитрів від рівня Pre-Intermediate.  

Дивтись на YouTube з/без субтитрів за 30 грн

Ratatouille (2007) 

  • Жанр: Animation, Adventure, Comedy
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Історія одного закоханого в їжу щура Ремі, який не хотів їсти сміття, на кухні. Чудовий сімейний мультфільм, який нагадує про те, що їжею, як і її приготуванням, можна і треба насолоджуватись. А ще про те, що варто мріяти і працювати над досягненням мрії, не покладаючи рук. Хай що там думають інші.

  • English: складність англійської з французьким акцентом можна подолати субтитрами, так само і складність швидкої вимови. Але раджу спробувати перегляд без субтитрів: кіно дуже красиве і динамічне, — доведеться багато читати. Ви взнаєте назви сирів, трав і ще всілякої всячини англійською. Або ж пропустите повз вуха, насолоджуючись чудовою історією.

Julie & Julia (2009) 

  • Жанр: Biography, Comedy, Drama, Romance
  • Рівень: від Elementary

Створювати собі кумирів не варто, але можна надихатися справами інших людей. Так колись давно подумала Джулія Чайлд (у виконанні Меріл Стріп) і вступила до кулінарної школи в Парижі. Так само Джулі (Еймі Адамс) одного дня вирішує, що вона не гірша за відомих кухарів. В неї є пристрасть до готування, в неї є кулінарна книга, кухня, і ... комп'ютер. Чому б не створити кулінарний блог? Кіно базується на двох реальних історіях. Гарна порція натхнення та нагадування про те, що важливо не скільки і як ти помилявся, а як ти впорався із помилками, адже вони роблять тебе тобою. А ще кіно з Меріл Стріп - it's a must!

  • English: Навіть початківці можуть переглянути з субтитрами. Ви зустрінете кілька складних граматичних конструкцій, кілька складних слів, але в переважній більшості — це дуже проста повсякденна англійська з помірним ритмом та елементи французького акценту.

Дивтись на YouTube з/без субтитрів за 18 грн

Chef (2014)

  • Жанр: Adventure, Comedy, Drama
  • Рівень: від Elementary

Американська комедія з латино-американськими ритмами про кухню, батьківство, та і просто про життя. 

Що відрізняє справжнього шефа від просто людини, яка вміє готувати? Пристрасть! Це кіно про те, що бути шефом в еру діджитал-технологій: мобільних телефонів, Twitter, Vine і блогів — це таки челлендж. А також про те, що кожен фейл може стати новим початком. А ще чудовий акторський склад: Скарлет Йохансон, Дастін Хофман, Роберт Дауні Джуніор, Софія Вергара та інші.

  • English: мова проста, складність хіба в швидкості мови. Трішки "поганих слів", трішки іспанського акценту, і зовсім трішки специфічної кулінарної лексики.

The Hundred-Foot Journey (2014)

  • Жанр: Comedy, Drama
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Медитативне і красиве кіно, де зустрічаються Індія і Франція. Кіно вчить мріяти і насолоджуватися красою, смаком і кожною миттю життя. По-індійськи драматиче, по-французьки смішне, по-американськи надихаюче. Це кіно про те, що розділяє різні культури і про те, що їх врешті-решт об'єднує. Про пристрасть, про кухню, про мрії, про красу, про любов. Не пошкодуєте!

  • English: багато англійської з акцентом. Спочатку це індійський акцент, потім французький, а потім — все разом. Хоча сама англійська не дуже складна, тому можна спробувати і початківцям, але комфортніше точно з рівня Pre-Intermediate. 

Burnt (2015)

  • Жанр: Comedy, Drama
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Амбіції можуть тебе підняти до небес, а можуть — зруйнувати. Це історія про те, що справжня віра в себе важливіша за думку критиків. Справжня пристрасть до своєї справи відрізняє великих від посередніх. Це драматична комедія про успіх та невдачу одного шефа у виконанні Бредлі Купера. Кухня — це не про їжу, це про самовираження. Їжа в ресторані — це не про їжу, а про експірієнс. Красиво, смачно, з гумором та драмою,  — така собі пекельна кухня.

  • English: швидка розмовна американська та британська англійська. Чудове кіно, адже все можна зрозуміти і без слів, але щоб вловити слова, варто мати рівень англійської вище Pre-Intermediate. Або ж субтитри і вміння швидко читати. 

Дописую підбірку і самій здається, що кіно про кухню — це кіно про супер-героїв. Так і є, адже кожен з нас може бути супер-героєм в своєму власному житті. Хай ці комедії надихнуть вас бути завжди кращою версією себе. 

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Supacell
Шанувальники science fiction (наукової фантастики), збирайтеся! Netflix випустив новий серіал під назвою "Supacell", який неодмінно вас здивує цікавим сюжетом та допоможе поповнити словниковий запас необхідною лексикою. Сюжет серіалу завертається навколо п’ятьох жителів південного Лондона,…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал House of the Dragon
Величні дракони знову ширяють у небі, а Вестерос поринає у вир жорстокої війни за трон. “House of the Dragon”, довгоочікуваний другий сезон приквела до культової "Гри престолів", нарешті вийшов на екрани. Цього разу ви перенесетеся за 200 років до подій, знайомих ще з першого сезону,…
Fun
One Аnimated Film for your English - мультфільм Coco
Halloween наближається, тож сьогодні у нашій рубриці One Animated Film for Your English маємо для вас тематичний мультфільм, який рекомендуємо глянути кожному! Це ми про мультик «Коко», що розповідає про хлопчика Мігеля, який потрапляє у світ мертвих. Як і чому він там опинився не будемо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.