Vocabulary, Reading, Listening, Grammar. 15.03.2024

10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови

Автор: Анна Панасюк (Павленко)

Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для вивчення англійської мови. Тож я закликаю вас використовувати час у смартфоні з максимальною користю. Пропоную вашій увазі добірку з 10 Телеграм-каналів та ботів для вивчення англійської мови.

1. Англійська мова
@englua | 42 260 subscribers
Жарти, меми, фрагменти з фільмів та серіалів з різноманітними фразами англійською, з прихованим перекладом на українську. Читайте, перекладайте, перевіряйте себе, піднімайте собі настрій та вдосконалюйте свою англійську.
Мова каналу: англійська, українська


2. JohnPlusEnglish
@johnplusenglishchannel | 21 292 subscribers
Корисна інформація від носія мови - британця Джона, який записує розмовні відео, де пояснює значення та вимову слів та фраз. Також є додаткові матеріали “News Lesson” від газети The Guardian.
Мова каналу: англійська


3. 1000 words
@john1000wds | 3810 subscribers
Телеграм-канал того ж таки Джона. На цьому каналі ви знайдете картинки, згенеровані штучним інтелектом, щоб допомогти вам вивчити нові вирази та ідіоми. Джон додає згенеровані зображення, які дають підказки до самого виразу чи ідіоми, а також додає речення для контексту. Слово, фразу чи ідіому можна здогадатися самому, або подивитися відповідь в коментарях під постом. 
Мова каналу: англійська


4. English Language
@English_Language_IELTS_TOEFL | 149 410 subscribers
Щодня на канал додаються по два слова або фрази, а також їхні значення та приклади вживання.Канал має хештеги, за якими можна знайти список слів, ідіом, та фраз дня.
Мова каналу: англійська


5. Espresso English
@EspressoEnglish | 38 663 subscribers
Телеграм-канал з короткими відео на різні граматичні та лексичні теми, відео з вимовою та розбором фраз та ідіом.
Мова каналу: англійська


6. English Stories
@StoryPage | 113 896 subscribers
Телеграм-канал з аудіо розповідями для різних рівнів для покращення навичок читання та аудіювання. 
Мова каналу: англійська


7. English Vocabulary | Vocabularies
@vocabulix | 101 138 subscribers
Телеграм-канал зі словами та фразами, які супроводжуються картинками для кращого запам’ятовування, транскрипцією слів, визначеннями та прикладами вживання.
Мова каналу: англійська


8. WordOfTheDayBot
@wordOfTheDayzBot
Телеграм-бот, який надає слово дня (випадкове) за вашим запитом (потрібно натиснути на кнопку). Бот надає слово, його значення, аудіо з озвучкою цього значення та декілька прикладів вживання.
Мова каналу: англійська


9. RepeatWordBot
@RepeatWordBot
Телеграм-бот, який є тренажером для інтервального повторення. Варто активувати бот, додати собі запропоновані списки слів, вивчати їх. Телеграм-бот нагадає вам повторити слова, таким чином, щоб ви могли їх запам’ятати.
Мова каналу: українська, англійська


10. Green Forest | Learning English
@greenforestschool | 15 968 subscribers
Добірки слів, корисні статті про вивчення англійської, навчальні відео від викладачів Green Forest, щотижневі рубрики та тести, новини зі шкільного життя, анонси англомовних заходів від Green Forest у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові, а також багато інших форм вивчення англійської  – все це чекає на вас на каналі щодня протягом робочого тижня.
Мова каналу: англійська, українська

Сподіваюся, ця добірка надихне вас вивчати англійську в сучасний та цікавий спосіб. Якщо у вас ще немає Телеграм, завантажуйте додаток і підписуйтеся на канали. 

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Places around the city. A1-A2
“Де знаходиться автобусна зупинка/ресторан/кав’ярня?” – одні з найважливіших типів запитань англійською, які вам точно знадобляться у подорожі. У новому безкоштовному лексичному уроці поговоримо на тему Places around the city для рівнів A1-A2 – https://bit.ly/4av9UkJ. На…
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.