Vocabulary, Green Forest Life. 10.09.2024

Вивчення англійської лексики на платформі Smarte

Топ-5 найпопулярніших запитів, що стосуються англійської мови, включають вивчення лексики. Звісно, все починається зі слів. А тому робота з вокабуляром має бути приємною та водночас результативною.

Під час розробки платформи Smarte та її додаткового сервісу – онлайн-тренажера Smarte+ ми поставили собі за мету, зокрема, полегшити й оптимізувати процес вивчення англійської лексики для студентів. У який спосіб?

Широкий функціонал платформи й максимальне використання її можливостей

Головний скарб платформи – конструктор, що передбачає 24 види завдань. Наші автори, розробники навчальних програм і викладачі можуть по-різному їх комбінувати для створення лексичних вправ з англійської мови на будь-який смак, запит і рівень. Ці вправи варті окремого пункту, тож докладніше поговоримо про них нижче.

Усе в наших онлайн-підручниках, що можна підкріпити аудіо- чи відеоматеріалами, містить відповідний контент. Відтак навчальний матеріал оживає та має більше шансів зацікавити студентів, а вивчення англійської лексики стає більш комфортним і не вимагає постійної присутності викладача в цьому процесі.

Зручна опція! Платформа має вбудований словник. Натискаєте на будь-яке невідоме слово – і отримуєте його значення з можливістю додати до особистого словничка з власними коментарями (переклад або приклад вживання слова в контексті).

Вбудований словник (gif)

Після кожного пройденого уроку на вас чекає невеликий підсумковий тест і звіт з вашого прогресу, де підрахована кількість виконаних завдань і правильних відповідей у блоках Vocabulary, Skills, Functional Language, Grammar. Дуже зручно для проведення роботи над помилками та розуміння свого статусу в процесі вивчення англійської лексики.

Доступність

Для того, аби вчити англійську лексику за ефективними методиками та вправами, не потрібно готувати роздруківки чи встановлювати додаткове програмне забезпечення на ваш комп’ютер. Платформа Smarte працює онлайн і відкривається за посиланням із особистого кабінета студента Green Forest.

Зручна опція! У періоди вимкнень світла та нестабільного інтернет-зв'язку в пригоді стане функція повноцінної роботи без мережі. Головне – завчасно відкрити потрібну вам сторінку в інтерактивному підручнику, щоб матеріали завантажились у кеш. Усе для того, щоб ви вчились!

Десктопна та мобільна версії платформи синхронізовані. На якому девайсі ви б не працювали, ви будете бачити свій прогрес виконаних завдань і зможете продовжити з того місця, де зупинились попереднього разу.

Велика кількість вправ для вивчення та запам'ятовування англійської лексики

Одна з улюблених для студентів і найбільш дієвих опцій – flashcards, тобто інтерактивні картки для вивчення слів. У кожному уроці студентам доступні 20 карток, присвячені певній лексичній темі. На одному боці – нове слово, словосполучення чи фраза з можливістю прослухати вимову, на іншому – значення, текстовий чи ілюстративний опис. Додавати лексику в такі картки ви можете й самі, а до того ж – приклади її вживання в реченнях. Гортайте флеш-картки в будь-який зручний момент і запам’ятовуйте слова з легкістю.

Flashcards для вивчення слів (gif)

Також залежно від вашого рівня англійської на платформі вам пропонуються такі вправи:

  • match pictures with words – поєднайте зображення зі словами;
  • choose the correct option – оберіть правильний варіант;
  • fill in the gaps – заповніть пропуски;
  • complete the sentence/collocation – доповніть речення/словосполучення;
  • matching task – поєднайте слова та їх визначення або ж початок і кінець фрази;
  • multiple choice – виберіть потрібний варіант із трьох або чотирьох запропонованих;
  • correct the mistakes – виправте помилки у фразах чи словах;
  • spelling task – згадайте правильне написання слова;
  • unscramble the word – розшифруйте слово, в якому переплутані всі літери;
  • memory game – переверніть картки та знайдіть пари (слово та відповідне значення чи переклад);
  • matching game – знайдіть пари (слово та відповідне значення чи переклад) якомога швидше;
  • listening task – оберіть зі списку слово, яке ви чуєте;
  • vocabulary word – definition test – прочитайте визначення та виберіть слово з відповідним значенням із кількох запропонованих варіантів або навпаки.

До речі, пройти кілька вправ на лексику з англійської мови можна безкоштовно в цьому ознайомчому уроці.


Студенти люблять вправи на Smarte за мінімізацію зайвих дій. Не потрібно нічого переписувати й переключатися між різними сторінками, клік-клік – і вправу пройдено. А викладачі у захваті, адже їм не доводиться перевіряти завдання студентів – платформа робить це за них.

Зручна опція! Виконавши вправу для вивчення англійської лексики, студент може миттєво перевірити себе та подивитися правильні відповіді. Пройти завдання можна ще раз (і навіть не один) у будь-який момент.

Функція самоперевірки (gif)

Лише уявіть, скільки часу ви зможете заощадити завдяки інтерактивним завданням. Школи, які пропонують вчити англійську лексику за друкованими підручниками чи PDFками, скажуть, що переписування від руки допомагає запам'ятати матеріал. Але ще краще працює розмаїття завдань і процесів, у які ви залучені. Перехід від одного виду активностей до іншого не дає вам знудитись і втомитись, а вашій увазі – розсіятись.

І що, це дійсно працює?

Про користь наших нововведень у вивченні англійської лексики для студентів розповідає керівниця освітньої платформи Smarte Ольга Янкова:

Одне з запитань, які мені постійно ставлять мої студенти: «Як запам'ятати ці всі слова та вирази? Невже це можливо?».

Я завжди раджу флеш-картки, а також постійне використання слів. Їх потрібно не лише повторювати, а й вчитися виловлювати в мовленні та текстах найрізноманітніших видів: коли ми спілкуємося з друзями англійською, слухаємо пісні, дивимось серіали та фільми, читаємо книги, статті або ж пости в Instagram. А ще – практикувати у вправах, для чого наша платформа й онлайн-тренажер і підходять якнайкраще.

Перелічені вище типи вправ були розроблені як нашими викладачами, так і за допомогою штучного інтелекту для того, щоб студенти побачили приклади вживання слів у всіх можливих контекстах і ситуаціях. До кожного списку нашого target vocabulary додається і контекст уроку, і сила-силенна завдань для розуміння випадків використання лексики англійської мови за темами.

А от для запам'ятовування значення чи перекладу слова немає нічого дієвішого за картки, інтерактивні завдання та ігри (такі як memory game або spelling game) у підручниках та тренажері Smarte+.

Зараз ми розробляємо ще кілька класних завдань для вивчення англійської лексики та плануємо незабаром показати нашим студентам дещо цікавеньке.

Насправді для якісного вивчення лексики англійської мови потрібно зовсім небагато часу – до 10 хвилин щодня. Ну і зручна платформа як Smarte, звичайно ж. Доєднуйтесь до курсів Green Forest і спробуйте самі!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Шотландська англійська: розкриваємо таємниці мови
Англійська мова – це мозаїка діалектів, акцентів та особливостей, що робить її живою та багатогранною. Одним із найяскравіших прикладів такого мовного різноманіття є шотландська англійська. Саме на цю тему кажуть: "Шотландці розуміють усіх, а їх – ніхто" і це стосується не тільки…
Fun
One TV show for your English - серіал Emily in Paris, season 4
Паризька пригода Емілі продовжується… 4 сезон романтичної комедії "Емілі в Парижі" повертає нас у вир романтики, моди та складних виборів. Хто ж завоює серце американської героїні? Габріель, чарівний француз з таємницями минулого, чи Альфі, впевнений британець, який пропонує стабільність?…
Video
Відео: Ви неправильно зрозуміли англійські пісні - Alphaville, M.I.A, Outcast, ABBA, R.E.M, Baha Men, RHCP
А ви знали, що в популярній пісні "Who let the dogs out", dogs — це не про собак? Або ж про що насправді співається в хіті "Dani California"?  Щоб відкрити потаємні сенси цих та інших легендарних англомовних пісень, вмикайте нове відео рубрики «Ви неправильно зрозуміли…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.