About English Language, Reviews. 26.09.2019

Вчимо англійську мову в Дніпрі: як правильно вибрати курси

Автор: Наталя Янчій

Ви прийняли рішення вивчати англійську мову в Дніпрі. Справа за малим: треба вибрати хороші курси. Як це зробити правильно?

У цій статті ви дізнаєтеся, на що варто звертати увагу при виборі курсів, а також основні чинники, які можуть перешкодити ефективному вивченню англійської мови в Дніпрі.

Зміст

  1. Де вчити англійську мову в Дніпрі: фактори вибору курсів
    1.1. Фактори, що впливають на якість навчання
    1.2. Фактори-обмеження
    1.3. Репутація як фактор вибору курсів англійської мови в Дніпрі
  2. Чому варто вивчати англійську в Дніпрі в Green Forest
    2.1. Вчимо англійську в Дніпрі з Green Forest

Де вчити англійську мову в Дніпрі: фактори вибору курсів

У Дніпрі більше 100 шкіл англійської, кожна з яких прагне залучити студентів оригінальними авторськими програмами, розробленими викладачами школи, часто в тандемі з великими закордонними університетами, британськими або американськими лінгвістами. Крім того, курси враховують тенденції та впроваджують нестандартні методики з активним використанням онлайн-платформ. Дійсно, в Дніпрі англійську мову багато стали вивчати на онлайн-заняттях, щоб не витрачати час на поїздку і не стояти в заторах. Поступово нові тенденції сприяють і зниження вартості занять. Тепер більшість курсів пропонує навчання не тільки якісне, а й прийнятне за ціною. Однак, при такій кількості шкіл, як вибрати саме ту, яка підійде вам? Розберемо нижче.

Фактори, що впливають на якість навчання

Є низка факторів, які визначають якість навчання. Розглянемо основні з них.

  • Викладачі

У школах Дніпра англійську мову вивчають з українськими педагогами. Однак практично кожна з них співпрацює і з носіями мови. Останні зазвичай ведуть розмовні або спеціалізовані курси або speaking clubs.

На перший погляд визначити професіоналізм викладача досить складно. Природно, керівництво курсів проводить відбір своїх учителів. Під час прийому на роботу оцінюється рівень володіння англійською, перевіряється наявність дипломів мовних університетів, сертифікатів на кшталт CELTA (престижний кембриджський сертифікат, що підтверджує навички викладання англійської дорослим). Однак подібний відбір проводять великі, або мережеві, мовні курси. А от невеликі часто беруть на роботу студентів без досвіду з метою економії.

Що ще може свідчити про хорошу кваліфікації вчителя? Сучасний викладач застосовує нестандартні й гібридні підходи в навчанні, використовує ігри, проекти, змагання і т.д. Хороший вчитель з радістю ділиться знаннями і любить свою роботу. Нудні й одноманітні уроки найчастіше залишаються в звичайних загальноосвітніх школах, де працюють викладачі з 20-річним стажем.

  • Методика навчання

Кращі курси вивчення англійської мови в Дніпрі працюють за комунікативною методикою, яка передбачає розвиток основних видів мовленнєвої діяльності:

  1. Speaking (говоріння) – вправи спрямовані на розвиток усного мовлення (діалоги, переговори, обговорення, дебати і т.д.);
  2. Reading (читання) – завдання на розвиток навички сприйняття і розуміння письмових текстів;
  3. Listening (слухання) – вправи спрямовані на розвиток навички сприйняття на слух (прослуховування аудіозаписів, перегляд фільмів та відео англійською мовою, виконання завдань до них);
  4. Writing (письмо) – завдання спрямовані на розвиток навичок передачі думки в письмовій формі.

Крім того, на кожному занятті вивчається граматика і лексика, відпрацьовується правильна вимова звуків, інтонації. Процес навчання побудований за принципом «від простого до складного», рідна мова не застосовується.

Сучасний урок неможливий без застосування нестандартних підходів і інтерактивних технологій. Наприклад, в Green Forest ми застосовуємо комунікативну методику спільно з 9 сучасними підходами викладання англійської:

  1. Communicative approach (CA). При цьому підході наголос робиться на спілкування, використовуються вправи на розвиток мови, діалоги, дебати, рольові ігри.
     
  2.  Guided Discovery Approach (GDA). Викладач спрямовує навчання студентів, він служить ментором, більшу частину заняття відводиться на роботу студентів у групах, парах.
     
  3. Task-based learning (TBL). Стадія презентації як така опускається і замінюється на невеличкий вступ, а потім дається складне комунікативне завдання. Як результат, студент усвідомлює, що йому потрібні нові знання. При цьому підході не встановлюються часові рамки для виконання. Інтерес і увага студентів утримується нестандартною вправою. Після виконання першого складного завдання йде практика граматики та лексики. Цей підхід особливо ефективний, якщо застосовувати його в парі з системою навчання «перевернуті класи», яка передбачає певну підготовку студента перед заняттям.
     
  4. Test-teach-test (TTT). Ця методика передбачає перевірку попередніх знань з теми (часто студенти вже мають поняття про граматичну структуру, яка вивчається на уроці або знають деякі слова з теми). Потім уточнюються моменти, де студенти зробили помилки, і слідують пояснення. В кінці йде production етап з цікавими завданнями.
     
  5. Engage-study-activate (ESA). Дана методика розроблена Джеремі Хармером ще в 1998 році. Вона включає три обов'язкові фази заняття: залучення, вивчення і активація. На фазі залучення вчитель намагається зацікавити студентів, викликати у них емоції. Застосовуються картинки, відео-і аудіозаписи, короткі тексти, реальні предмети і життєві ситуації. На фазі вивчення йде робота з новим матеріалом. Фаза активації вважається основною. На цьому етапі студенти використовують всі мовні засоби, якими вони володіють в умовах реальної комунікації на зразок рольових ігор, складання історій, діалогів, дебатів і дискусій.
     
  6. Suggestopedia. Навчання будується на декількох циклах. На одних з них дається матеріал, а на інших йде його закріплення із застосуванням активних і пасивних вправ, а також ігор.
     
  7. Dogme. Цей метод передбачає відмову від використання підручників. Студент застосовує матеріали, які сам приготував або написав. Наголос робиться на спілкування.
     
  8. Grammar Translation Method (GTM). Цей метод застосовується для відпрацювання граматики або лексики. Прикладами вправ можуть бути такі: заповнити пропуски, вставити пропущене слово. Найчастіше застосовується для відпрацювання навичок письма та граматики.
     
  9. Active learning activities (ALA). Даний метод передбачає активне залучення студентів до кожного виду діяльності. Самі завдання є динамічними. Це можуть бути ігри, симуляції, дебати, вікторини, пошуки предметів по класу і т.д.
  • Методичний центр

При виборі школи слід дізнатися, чи є у ній навчально-методичний відділ. Він проводить попередній відбір всього викладацького складу. Крім того, з викладачами працюють методисти, які навчають нових вчителів, організовують тренінги та воркшопи. Завдяки цьому студенти можуть бути впевнені, що працюють з кваліфікованими фахівцями. Наприклад, наша школа англійської розробила оригінальну систему підготовки і супроводу викладачів «Green Forest Teaching Centre by Nadia Diachuk». Цей центр дозволяє нам регулярно підвищувати кваліфікацію вчителів і саму якість навчання на курсах.

  • Додаткові заняття і speaking clubs

Всі ми розуміємо, що одні тільки заняття англійською двічі на тиждень результат не дають, тому кращі курси завжди проводять безкоштовні speaking clubs, заняття по Skype, додаткові активності та спецкурси. Перед початком навчання дізнайтеся на курсах, що ще вони можуть запропонувати для більш якісного та активного вивчення англійської.

  • Навчальні посібники

Більшість курсів працюють за посібниками, розробленими британськими або американськими видавництвами (Longman, Macmillan, Oxford University Press, Pearson). Однак ще краще, якщо школи розробляють свої підручники. Наприклад, методисти Green Forest створили Notes – підручник, який є найсучаснішим і унікальним на ринку України. Notes адаптується під інтереси студента, наповнюється власним контентом, висвітлює тренди і світові події, включає інтерактивну онлайн-версію і друкований варіант.

У школі Green Forest в Дніпрі англійську мову вивчають за підручниками, які розробили наші викладачі та методисти

  • Інтерактивні технології

В епоху digital everything проходити програму курсу тільки за підручником нецікаво. Інтерактивні технології витісняють друковані посібники. Сучасні курси використовують мобільні додатки на уроках (наприклад, Kahoot!), розробляють онлайн-версії курсу і гібридні платформи.

Наприклад, у вартість курсу від Green Forest входить онлайн-версія підручника і ціла сучасна гібридна платформа. Ця платформа включає основні блоки на зразок Communication і Grammar, а також блоки для виконання завдань прямо в підручнику: лексичні та граматичні вправи, завдання на самостійну перевірку, тести, а також відео- та аудіоматеріали.

Більш того, ми розробили додаток My Green Forest. Це особистий кабінет кожного студента, який забезпечує швидкий доступ до онлайн-версії підручника, домашніх завдань, тестів, зміни графіку, успішності, новин, записи на додаткові заняття.

Фактори-обмеження

Якщо ви дійсно поставили за мету вивчити англійську в Дніпрі, то навряд чи вас щось зупинить. Однак фактори, які ми розберемо нижче, можуть негативно позначитися на результаті навчання.

  • Розташування

Вибір курсів англійської в Дніпрі величезний, тому завжди можна вибрати з вдалим для вас місцем розташування, наприклад, у центрі міста. Погодьтеся, втома від тривалої поїздки на заняття може зіграти проти вас, а невдале розташування стане серйозним обмежувачем на шляху до освоєння мови. У разі невдалого вибору локації все може завершитися тим, що бажання вчитися зникне і ви кинете заняття.

  • Обладнані класи

При відвідуванні школи зверніть увагу на те, чи є необхідне для навчання обладнання (магнітні дошки, ноутбуки, телевізор, CD-програвачі). Плюс, оцініть самі класи: чи достатньо вони світлі, чи є кондиціонер, зручні робочі місця. Все це впливає на рівень вашого комфорту, і відповідно, на результативність.

Де вчити англійську мову в Дніпрі: фактори вибору курсів
В офісі Green Forest ми вчимо англійську мову в Дніпрі комфортно

  • Графік навчання

Як і будь-яка сучасна людина, ви обмежені в часі. На курсах це розуміють, тому в Дніпрі англійську мову можна вивчати в ранковий, денний і вечірній час. Також є заняття вихідного дня. Проаналізувавши свій графік, ви вибираєте найбільш зручний час.

  • Тривалість занять і курсу

На курсах заняття зазвичай тривають 45 хвилин, годину і півтори години. Для дітей найбільш вдалими вважаються уроки тривалістю 45 хвилин – годину. Практично всі курси для дорослих проводять заняття по півтори години. Однак це не відноситься до курсів англійської по вихідних. В цьому випадку у вас будуть 2-3 заняття в суботу або неділю з 10-хвилинними перервами.

Курс навчання зазвичай ділять на семестри. Один семестр – це чотири місяці навчання. Один навчальний рік складається з двох семестрів. Якщо ж ви хочете опанувати англійську швидко, можна записатися на інтенсивні курси. Наприклад, в Green Forest ви можете пройти цілий рівень за дев'ять тижнів. Однак потрібно виділити час на чотири заняття в тиждень.

  • Кількість осіб у групі

Для ефективного навчання кількість осіб у групі не має перевищувати 12. Це оптимальне число, коли викладач може приділити увагу кожному студенту.

  • Вартість навчання, бонусна система і програма лояльності

На вартість навчання впливають тривалість занять і їх загальне число, інтенсивність навчання, кількість осіб у групі, половина дня (ранкові заняття дешевші), спрямованість уроків (спецкурси коштують дорожче) і так далі.

Варто звернути увагу на порядок внесення оплати: помісячно, одразу за весь курс або семестр. Часто людей відштовхує оплата за семестр одразу. Однак якщо розділити її на число місяців або загальну кількість годин, вартість одного місяця може виявитися значно дешевшою. Наприклад, оплата за семестр стандартного курсу англійської мови в Дніпрі в Green Forest становить 4600 за 3 заняття на тиждень по 1,5 години. Якщо ми прорахуємо вартість однієї години занять, то вона складе близько 60 грн.

Не забуваємо про бонуси для студентів. Безкоштовні speaking-clubs, додаткові заняття, кіноклуби, корисні матеріали – це саме те, що нам потрібно для більш ефективного навчання. Крім того, багато курсів проводить акції і надає додаткові знижки на кшталт сімейних знижок або для постійних клієнтів з другого року навчання.

Репутація як фактор вибору курсів англійської мови в Дніпрі

Репутація набувається роками, а втрачається за мить

Автор невідомий

Встановлюючи фактори, які впливають на рівень репутації та іміджу курсів англійської, ми відштовхуємося від таких.

  • Рейтинги курсів та відгуки

Рейтинги шкіл складаються на основі відгуків людей, які відвідували ті чи інші курси. Серед найбільш відомих сайтів, які збирають подібні відгуки, можна назвати enguide.ua і englisher.com.ua. Їх можна вважати досить об'єктивними, бо залишати відгуки можуть тільки ті, хто пройшов верифікацію через електронну пошту або Facebook.

Багато відгуків можна знайти в Google. Крім того, люди додатково виставляють компаніям оцінки, на базі яких також формується рейтинг.

Збираючи попередню інформацію про школу, відвідайте її сайт і сторінку в Facebook. Так ви дізнаєтеся, яка спеціалізація курсів, чи йде набір студентів, які події відбуваються в школі, ознайомитеся з фото- і відеозвітами заходів. На сторінці в соцмережі ви також можете ознайомитися з відгуками про школу, подивитися її рейтинг в Facebook, почитати коментарі. Кількість підписників також вказує на хорошу репутацію курсів.

  • Дні відкритих дверей

Багато курсів проводять Дні відкритих дверей під час запуску нового семестру: у вересні та січні. Школи з хорошою репутацією серйозно готуються до подібних заходів. Майбутні студенти, в свою чергу, отримують найбільш чітке уявлення про курси, методику викладання з реальними прикладами уроків, реальні класи, навчальні посібники, викладачів.

  • Демо-заняття і пробні уроки

Дні відкритих дверей проводяться зазвичай один-два рази на рік. В інший час отримати найбільш точну інформацію про те, як проходять уроки в тій чи іншій школі англійської, можна відвідавши безкоштовний пробний урок. Демо-заняття допоможе визначитися, чи підходить вам цей викладач, дізнатися про методи роботи, додаткові матеріали, атмосферу на уроці.

  • Думка знайомих

Хороша репутація ґрунтується на задоволених клієнтах. У Дніпрі англійську вивчають активно, тому ви точно знайдете знайомих, які відвідували ті чи інші курси. Запитайте думку і враження про школу у друзів, родичів, колег, сусідів. Знайомі можуть найбільш чітко відповісти на ваші запитання, дати інсайдерську інформацію або рекомендації, поділитися корисними номерами телефонів школи.

Чому варто вивчати англійську в Дніпрі в Green Forest

Якщо ви націлені на позитивний результат вивчення англійської мови в Дніпрі, то до вибору курсів потрібно підходити комплексно. Вище ми розглянули чинники, на які варто звертати увагу при виборі курсів. Ми впевнені, що Green Forest відповідає всім вашим очікуванням. І ось чому:

  • ми частина найбільшої мережі шкіл англійської мови в Україні;
  • більше 20 000 студентів навчається у нас щороку;
  • ми за індивідуальний і сучасний підходи в навчанні, і гібридна платформа Notes by GF тому доказ;
  • ми застосовуємо тандем викладач – розумні технології, що сприяє швидкому прогресу у вивченні англійської мови.

Вчимо англійську в Дніпрі з Green Forest

А ще у нас є власне видавництво, студії відео- й аудіозапису для створення власних навчальних матеріалів. Ми вже розробили 650 авторських безкоштовних додаткових спецкурсів, розмовних клубів із носіями мови. І це не межа! Щодня ми працюємо над новими програмами, а наші викладачі удосконалюють свої навички завдяки Green Forest Teaching Centre by Nadia Diachuk.

Хочете дізнатися більше? Пройдіть тест або запишіться онлайн, а також прочитайте відгуки про Green Forest від наших студентів.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.