Reading, Reviews. 28.03.2019
#GreenForestRecommends

Топ-5 серіалів з юридичною англійською від Лізи Титаренко

Автор: Ліза Тітаренко

Усі ми обожнюємо розкривати загадки, знаходити виходи із складних ситуацій. Герої цих серіалів займаються цим кожен день. Зустрічайте підбірку ТВ шоу, персонажі яких - справжні юристи. Вони знають, як трактувати закон у потрібному їм напрямку. Усі серіали з цього списку я рекомендую для рівня англійської Advanced і вище, а також студентам, які вивчають юридичну англійську, або майбутнім правникам.


1. Suits (2011-...)

Ви колись дивилися серіал, в якому грає справжня принцеса? Окрім того, вона (Меган Маркл) грає успішну леді-юриста Рейчел, що закохується у середньостатистичного, хоч і неймовірно розумного, помічника адвоката Майка. У кожній серії колеги вирішують складні юридичні справи, переважно в сфері корпоративного права, закохуються, сваряться, дружать та відпочивають.

  • English: Буде ідеальним для рівня Advanced + та базовим розумінням правової лексики. Шикарна можливість вивчити велику кількість Legal English Vocabulary.

2. How to get away with murder (2014-...)

Один із моїх улюблених серіалів. Головні герої - студенти юридичного факультету, які щотижня отримують від своєї професорки цікаву, але заплутану справу, яку вони мають розв’язати. На них чекають сюрпризи та несподіванки, в результаті яких вони самі опиняються в неприємній ситуації та потребують юридичної допомоги.

  • English: Рекомендований рівень англійської - upper-intermediate +. Словник цього серіалу буде значно легшим за попередній, тому що юридичні справи тут будуть в різних сферах права, переважно кримінального та сімейного. 


3. Scandal (2012-2018)

Цей серіал можна полюбити з перших хвилин пілотної серії, коли ми бачимо красотку Олівію Поуп, яка закохується в президента США, який при цьому одружений і має дітей. Олівія - юрист, яка працює в штабі передвиборчої кампанії президента. В кожній серії вона має вирішувати юридичні та політичні проблеми.

  • English: Підійде для рівня advanced та вище. Лексика не дуже важка, але говорять герої швидко, бо мають мало часу на балачки. 


4. The good wife (2009-2016)

Історія жінки (Алісія), невірний чоловік якоі майже зруйнував її життя, але яка змогла знайти в собі сили та бажання змінити своє життя. Алісія робить великі успіхи в кар’єрі юриста та вирішує чимало складних юридичних завдань.

  • English: Upper-intermediate та вище. Порівняно нескладна лексика, однак насичена професійними виразами.


5. Law and order (1990-2010)

Ви можете собі уявити 20! сезонів захоплюючих розслідувань та юридичних справ? Класика юридичних серіалів - Law and order не залишить вас байдужими. Майже всі історії засновані на реальних справах з міста, що ніколи не спить, Нью Йорку.

  • English: Upper-intermediate та вище, справи переважно кримінальні та адміністративні.
Ви можете переглянути серіали на ресурсах Netflix або Hulu.com, перший місяць підписки безкоштовний.
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Hot Topic Lesson "Euro 2024". B2-C2
Поповнюйте свій словниковий запас слів разом з новим безкоштовним уроком на інтерактивній платформі Notes для рівнів B2-C2. На цей раз підготували для вас Hot Topic про нещодавні події на Euro 2024. Українські вболівальники вшанували пам’ять наших загиблих героїв, зокрема Назара…
Vocabulary
6 безкоштовних онлайн-курсів англійської для всіх рівнів на літо 2024
Ось і літо прийшло: пора хоч трішки відпочити та розслабитися. Це чудовий час для перезарядки, але не варто забувати про важливість підтримки своїх знань та навичок, у тому числі й володіння англійською мовою. За три літні місяці без практики можна втратити те, що ви так старанно вивчали раніше. Що…
Vocabulary
6 книг англійською для початкових рівнів (А1-А2)
Хотіли б розпочати читати англійською, але не можете знайти цікаву книгу, яка підходить вашому рівню. Знайома ситуація? Сьогодні розберемося, які ж 6 книжок підходять для початкових рівнів (А1-А2).  Варто розпочати з того, як дійсно правильно читати англійською і робити це із задоволенням. Для…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.