Reading, Reviews. 28.03.2019
#GreenForestRecommends

Топ-5 серіалів з юридичною англійською від Лізи Титаренко

Автор: Ліза Тітаренко

Усі ми обожнюємо розкривати загадки, знаходити виходи із складних ситуацій. Герої цих серіалів займаються цим кожен день. Зустрічайте підбірку ТВ шоу, персонажі яких - справжні юристи. Вони знають, як трактувати закон у потрібному їм напрямку. Усі серіали з цього списку я рекомендую для рівня англійської Advanced і вище, а також студентам, які вивчають юридичну англійську, або майбутнім правникам.


1. Suits (2011-...)

Ви колись дивилися серіал, в якому грає справжня принцеса? Окрім того, вона (Меган Маркл) грає успішну леді-юриста Рейчел, що закохується у середньостатистичного, хоч і неймовірно розумного, помічника адвоката Майка. У кожній серії колеги вирішують складні юридичні справи, переважно в сфері корпоративного права, закохуються, сваряться, дружать та відпочивають.

  • English: Буде ідеальним для рівня Advanced + та базовим розумінням правової лексики. Шикарна можливість вивчити велику кількість Legal English Vocabulary.

2. How to get away with murder (2014-...)

Один із моїх улюблених серіалів. Головні герої - студенти юридичного факультету, які щотижня отримують від своєї професорки цікаву, але заплутану справу, яку вони мають розв’язати. На них чекають сюрпризи та несподіванки, в результаті яких вони самі опиняються в неприємній ситуації та потребують юридичної допомоги.

  • English: Рекомендований рівень англійської - upper-intermediate +. Словник цього серіалу буде значно легшим за попередній, тому що юридичні справи тут будуть в різних сферах права, переважно кримінального та сімейного. 


3. Scandal (2012-2018)

Цей серіал можна полюбити з перших хвилин пілотної серії, коли ми бачимо красотку Олівію Поуп, яка закохується в президента США, який при цьому одружений і має дітей. Олівія - юрист, яка працює в штабі передвиборчої кампанії президента. В кожній серії вона має вирішувати юридичні та політичні проблеми.

  • English: Підійде для рівня advanced та вище. Лексика не дуже важка, але говорять герої швидко, бо мають мало часу на балачки. 


4. The good wife (2009-2016)

Історія жінки (Алісія), невірний чоловік якоі майже зруйнував її життя, але яка змогла знайти в собі сили та бажання змінити своє життя. Алісія робить великі успіхи в кар’єрі юриста та вирішує чимало складних юридичних завдань.

  • English: Upper-intermediate та вище. Порівняно нескладна лексика, однак насичена професійними виразами.


5. Law and order (1990-2010)

Ви можете собі уявити 20! сезонів захоплюючих розслідувань та юридичних справ? Класика юридичних серіалів - Law and order не залишить вас байдужими. Майже всі історії засновані на реальних справах з міста, що ніколи не спить, Нью Йорку.

  • English: Upper-intermediate та вище, справи переважно кримінальні та адміністративні.
Ви можете переглянути серіали на ресурсах Netflix або Hulu.com, перший місяць підписки безкоштовний.
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови
Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Hot Topic Lesson. B2-C2
В англійській мові вкрай важливо постійно поповнювати словниковий запас слів та вміти розмовляти на різні теми. Саме тому у новому уроці на базі інтерактивного підручника Notes пропонуємо вам розглянути Hot Topic "Tramp vs NATO" та вивчити нові слова, щоб вміти дискутувати —…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.