About English Language. 12.11.2009

TED – ідеї, варті поширення

Автор: Надія

TED Talks — це найкраща річ, яку можна подивитись в інтернеті
Guardian

TED  – неприбуткова організація, котра щорічно проводить конференції, присвячені „ідеям, вартим поширення” (Ideas Worth Spreading). Все почалось із конференції 1984 р., котра звела людей із трьох світів: Технології, Розваг, Дизайну (Technology, Entertainment, Design). Від того часу, рамки TED суттєво розширились і тепер включають науки, мистецтва, політику, освіту, культуру, бізнес, глобальні проблеми, технології та розвиток. Поряд із щорічними конференціями у США та Англії, працює сайт TEDTalks із відеокастами. Серед спікерів цих конференцій були Білл Клінтон, Гордон Браун, Білл Гейтс, Сергій Брін, Леррі Пейдж та багато інших.

Діяльність TED можна описати так:

  • обмін новинками та розробками у різних галузях
  • інтерес до свіжого та неординарного погляду на звичні речі
  • видатні спікери та аудиторія, і фінанси тут не показник
  • усе, що пов’язано із TED – надається безкоштовно

Сайт TED  – якісний, інформативний, простий та зручний у використанні. Дизайн - стриманий,  проте стиль повністю витримано! На сайті виставлені найкращі відео ролики із TED конференцій. Час презентації учасників цих конференцій – 18 хв. Відповідно, середня тривалість відео – 20 хв, хоча є й коротші. Мова конференцій – англійська. Тому, цей сайт є величезною базою якісних відеокастів для студентів/викладачів рівнів intermediate-proficiency.

Соціальне спрямування TED визначило його стратегію розвитку. Ця організація намагається донести нові ідеї до усього світу шляхом залучення волонтерів-перекладачів із різних країн. Це називається The Open Translation Program. Тобто, кожен хто володіє англійською може перекласти відео із цього сайту своєю рідною мовою. Хоча сайт організації діє лише із 2007 року, практично до кожного відео окрім субтитрів англійською, можна обрати субтитри багатьма іншими мовами. Загалом, 79 мов уже використовуються при перекладі, є і українська!

Продивившись певну кількість відео роликів із цього сайту, мені особисто дуже сподобався виступ Кена Робінсона  – гуру світового рівня із розвитку креативності, інновацій та кадрів. Одна із його доповідей - „Школи вбивають творчість”. Подивіться, дуже мотивує до "інакомислення"! Він говорить про те, що шкільна освіта націлена на вивчення здебільшого математики та мов, але не предметів із царини мистецтва. Окрім цього, ця система не допускає помилок, вона орієнтована на бездоганний механічний вишкіл. Робінсон стверджує що, якщо ми не готові помилятись, ми ніколи не створимо нічого оригінального (“If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original”). Усі діти наділені потенціалом та безстрашні до помилок, проте лише невелика кількість дорослих готова залишити свою комфортну зону та ризикнути.

Виберемо іншу категорію – „технологія”. Якщо ви думаєте, що пульт від Nintendo Wii лише для розваг, то ось цей геніальний дослідник із промовистим ім’ям Джонні Лі продемонструє зовсім неігрове застосування цього пристрою, правда із невеличкими hardware доповненнями.

Може і нам варто спробувати змайструвати такі інтерактивні дошки під час Do-it-yourself занять?!

Тематика TED – дуже широка, тому решта дивіться самі. Вибирайте категорію, котра вас цікавить та насолоджуйтесь якісним наповненням та викладом інформації. Або ще краще, виробіть підписку та дізнавайтесь про нові досягнення людства! Можливо, одного дня саме вас запросять до участі у TED конференції.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.