Reviews, Speaking, About English Language. 11.10.2019

Стажування за кордоном – 5 найпопулярніших англомовних і не тільки програм

Автор: Марина Карлевіц

Сьогодні вивчати англійську або будь-яку іншу іноземну мову - це модно. Ба більше, якщо ти можеш вільно спілкуватись іншою мовою, це автоматично піднімає тебе в очах співрозмовника. А якщо ти вивчав цю мову за кордоном - це взагалі джекпот. На жаль, не кожен може дозволити собі дороговартісні курси англійської при королівському дворі, але на сьогоднішній день існує багато інших можливостей, як недорого, але якісно вивчати іноземні мови в інших країнах. В цій статті я зібрала для вас найбільш популярні та вигідні пропозиції з вивчення іноземних мов за кордоном і не тільки.

1. Global Volunteer від AIESEC 

Закордон можна їздити аби пити “Піна Коладу” біля басейну, а можна подорожувати зекономивши купу грошей та при цьому допомагаючи іншим. Global Volunteer - це крутезна можливість жити в іншій країні від 3 до 8 тижнів, працювати в міжнародній команді студентів та допомагати з реалізацією обраного проекту. Це може бути і проведення уроків англійської для діток з дитячих будинків у Турції, чи організація тренінгів з питань гендерної рівності для китайців. В організації прагнуть до того, аби молодь розвивала свої лідерські якості та вчилась жити в сучасному глобальному світі, де не важливо, який в тебе колір шкіри, але важливо те, що ти робиш. Я особисто брала участь в цій програмі в Китаї і я можу сказати, що це був найкрутіший досвід волонтерства, який я отримала so far.

  • Для кого і де? Для молоді віком від 18 до 30 років, які зацікавлені у можливості роботи у волонтерському проекті. Ви можете поїхати до однієї з 128 країн, де є представництво організації. 
  • Що потрібно від мене? Знання англійської на рівні не нижче В1 та бажання зробити цей світ трошки кращим і добрішим. 
  • Скільки це коштує? Організатори покривають проживання у приймаючій сім’ї або у кампусі з іншими учасниками проекту, а також харчування два рази на день. Всі транспортні витрати бере на себе учасник, також може бути встановлений обов’язковий організаційний внесок. 
  • Як податись на проект? Все, що необхідно - зареєструватись на порталі за посиланням: aiesec.ua/global-volunteer. Після цього з вами зв’яжеться особистий менеджер, який буде допомагати вам протягом всього проекту. 


2. Global Talent від AIESEC

Насправді, AIESEC як організація, має декілька напрямків роботи. Одне з них - професійні стажування. Якщо у вас є вища освіта у сфері ІТ, продажів або HR та є бажання  отримати досвід роботи у міжнародних компаніях - то ця програма саме для вас!

  • Для кого і де? Все залежить від компанії та сфери роботи. От вам одна порада - орієнтуйтесь на компанію, її умови та досвід, а не на країну. Адже ви саме для цього обираєте стажування, чи не так? :)
  • Що потрібно від мене? Мати мінімум диплом бакалавра у відповідній сфері роботи, а також знати англійську на рівні не нижче В2. 
  • Скільки це коштує? Компанія виплачує кожному стажеру заробітну плату, яка попередньо обговорюється в контракті. Може знадобитись мотиваційний лист та будьте готові відправляти своє резюме у різні компанії. Всі транспортні витрати бере на себе учасник, також може бути встановлений обов’язковий організаційний внесок. 
  • Як податись на проект? Так само, як і на Global Volunteer, на Global Talent необхідно подаватись через веб-сайт організації: aiesec.ua/global-talent. З вами так само зв’яжеться менеджер, який відповість на всі запитання.


3. Globalink Research Internship

Канадська програма, організована за сприяння та фінансування української діаспори в Канаді, та має на меті дати можливість молодим дослідникам отримати класний досвід в одному із канадських університетів. Дуже крута можливість для тих, хто планує займатись наукою в майбутньому і вже має ідеї для наукових робіт.
 

  • Для кого і де?  Студенти 2-3 курсів вищих навчальних закладів можуть подавати свої кандидатури на розгляд. Програми стажування залежать від обраної галузі, адже кожний конкурсант обирає від 5 до 12 проектів, які його зацікавили і потім професор університету самостійно обирає тих, з ким він хотів би співпрацювати. 
  • Що потрібно від мене? Необхідно заповнити анкету на сайті, а також зібрати необхідний пакет документів, який зазвичай включає офіційну виписку оцінок з університету, рекомендаційні листи від викладачів та мотиваційне есе від учасника. Тому заповнювати аплікаційну форму за 2 дні до дедлайну - не найкращий варіант.
  • Скільки це коштує? Для відібраних учасників участь безкоштовна, а також пропонується стипендія. 
  • Як податись на проект? Саме стажування триває 12 тижнів з подальшою можливістю вступу до магістратури та аспірантури. Відбір відбувається на конкурсній основі щороку, а більше подробиць ви зможете знайти на сайті програми: www.mitacsua.org/about-program.


4. Erasmus Mundus

Якщо починати перелічувати всі можливості, які дає ця програма, то про це можна написати окрему статтю і ще на додаток зняти невеличкий фільм. Якщо коротко, то це проекти, різноманітні за тривалістю та тематикою, які фінансуються Європейським Союзом задля обміном досвіду. Починаючи від тижневих тренінгів до можливості довгострокового навчання або волонтерства в одній з 28 країн ЄС.

  • Для кого і де?  Якщо ви студент, то у вас є можливість поїхати на семестр або на рік до одного з європейських університетів і навчатись там за своєю спеціальністю англійською або мовою країни перебування, якщо ви знаєте її на достатньому рівні. Якщо ж ви не готові залишити домівку на найближчі півроку, а то й рік, то можете спробувати різноманітні тренінги та освітні проекти, які пропонує організація. Знайти їх усі можна на цьому порталі: erasmusplus.org.ua.
  • Скільки це коштує? Всі проекти та можливості фінансуються Європейським Союзом, саме тому на всіх довгострокових програмах студенти отримують стипендію та проживання, а на короткострокових є можливість відшкодування транспортних витрат.

Nota Bene! Для того, щоб поїхати на навчання з Еразмус, необхідно, щоб ваш університет в Україні та університет у Європі мали підписану угоду щодо співтовариства. Перевірити ви це можете на сайті університету у розділі “Міжнародне співробітництво”. В разі коли ви все ж таки наважилися поїхати надовго, але університет не радує великою кількістю університетів-партнерів, то масштабні волонтерські проекти якраз стануть вам у нагоді. Можна поїхати їсти равликів в одному із французьких містечок або ганяти велосипедом по вулицях Амстердама, і вивчати не тільки англійську, а і мову країни, де живете. 


5. Fulbright Graduate Student Program

Ця програма, напевно, буде найсерйознішою з точки зору її головної мети, але і результати будуть відповідними. Якщо ви вже здобули ступінь бакалавра в Україні та вагаєтесь щодо подальшого шляху в навчанні, то розгляньте варіант навчання у США! Щороку програма надає можливість студентам з усього світу здобути ступінь магістра та написати свою власну дослідницьку роботу в одному з американських університетів. 

  • Для кого і де? Дана програма розрахована на студентів останніх курсів бакалаврату або тих, хто нещодавно здобув ступінь та які мають достатній рівень володіння англійською мовою для навчання в одному з американських вишів. 
  • Скільки це коштує? Це конкурс, тож не всі охочі потрапляють в ряди учасників. Тим же,  хто пройшов всі етапи відбору, оплачується навчання та проживання в США, покриваються всі транспортні витрати, а також витрати, пов’язані зі здачею необхідних мовних екзаменів для вступу до вишу. Від вас необхідне лише сумлінне навчання та повернення в Україну по завершенню програми для того, щоб використовувати здобутий іноземний досвід вдома.
  • Як і коли подаватись на програму? Відбір проводиться двічі на рік, в залежності від семестру початку навчання, тобто восени або навесні. Більше інформації можна знайти за посиланням: fulbright.org.ua.

Якщо ви вже далеко не студент, але є бажання продовжити дослідницьку діяльність - дана організація також пропонує багато проектів для аспірантів та інших науковців. 

Ви ще не визначилися з тим, яку саме програму оберете, а практикувати англійську хочеться вже тут і зараз? Звертайтесь до найближчого офісу Грін Форест у вашому місті, та питайте, які розмовні клуби, заходи та вечірки доступні найближчим часом.  Насолоджуйтесь англійською, поки очікуєте свого біометричного паспорта або американської візи ;)

Вам також може сподобатися:
Fun
One Аnimated Film for your English - мультфільм Coco
Halloween наближається, тож сьогодні у нашій рубриці One Animated Film for Your English маємо для вас тематичний мультфільм, який рекомендуємо глянути кожному! Це ми про мультик «Коко», що розповідає про хлопчика Мігеля, який потрапляє у світ мертвих. Як і чому він там опинився не будемо…
Grammar
7 безкоштовних зимових онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)
Нова добірка безкоштовних онлайн курсів для всіх рівнів від Green Forest вже тут. Ну, тобто курси не від Green Forest, а від різних всесвітньовідомих університетів та різних онлайн платформ для навчання. Просто ми тут зібрали ті, які почнуться саме зимою або ж їх  можна проходити в будь-який час.…
Grammar
Безкоштовний урок англійської з Notes – Слухання – Narrating a story (B2-C1)
Цікаве інтерв'ю англійською з поліцейським, корисні поради, як вберегтися від шахрайства, багато важливих слів та виразів, щоб зробити ваші історії більш логічними і зв'язними - це все чекає на вас у нашому новому безкоштовному уроці Narrating a story - https://bit.ly/31daa9P. Проходьте його…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.