Writing. 29.03.2024

Пишемо англійською без помилок: 6 корисних застосунків

Автор: Іра Озадовська

У сучасному світі все більше людей надають перевагу спілкуванню у письмовій формі, тож ділова та неформальна переписка стала частиною нашого життя у всіх сферах. А як у вас з письмовою англійською? Сьогодні я пропоную детальніше поговорити про помічників у написанні будь-якого тексту англійською – 6 застосунків для вашого writing. Ця стаття буде корисною тим, хто хоче правильно писати англійською на роботі чи навчанні. Окрім цього, два останні пункти я виділила для теми покращення загальної письмової англійської (написання есе) та підготовці до міжнародного іспиту IELTS. Тож, розглянемо детальніше кожен із застосунків.

1. Grammarly

Заснований в Україні онлайн-сервіс на основі штучного інтелекту. Це два в одному – додаток на телефон та безкоштовна програма, що встановлюється у браузері Chrome. Застосунок виправляє більш ніж 250 видів помилок та пропонує синоніми згідно з контекстом. Встановлений додаток або розширення корисне як для повсякденного листування, так і для написання імейлів, інших текстів для роботи чи навчання – все буде перевірено. Вагомою перевагою є те, що його можна використовувати на будь-якому гаджеті, доступна моментальна перевірка у більшості застосунків одночасно. Також, якщо заходити в Grammarly через особистий кабінет, до ваших послуг стає штучний інтелект з багатьма функціями. Тут ви можете попросити ШІ покращити текст у потрібному напрямку (наприклад, зробити більш офіційним) або проводити мозковий штурм для нових ідей з будь-якої теми. Тож, пишете ви есе, електронний лист або просто повідомлення англійською – Grammarly допоможе.

Вартість: у безкоштовній версії доступна перевірка граматики, правопису, визначення стилю та спрощення речень; у платній версії (підписка від 12$ на місяць) – перефразування речення, підбір синонімів, пропозиції щодо стилю тексту та виявлення плагіату. 

Переваги: доступність для всіх гаджетів з моментальною перевіркою текстів англійською, розширення на клавіатуру в телефоні, розширення у браузері на інших гаджетах, підходить для будь-якого типу тексту (есе, імейли, повідомлення).

Завантажити в App Store та Play Market.

2. Smart Writer AI
 
Ну як же тут не обійтися без штучного інтелекту? Зараз це популярний та дієвий помічник у багатьох речах, і написання тексту не виключення. Звичайно, повністю людину він замінити у цій справі не може і варто перевіряти написану ним інформацію, але докинути ідею або вдосконалити текст – запросто. Це мобільний застосунок, де пропонується допомога з написання різних типів текстів для соціальних мереж, реклами, електронних листів, есе тощо. У цьому випадку, це більше помічник, коли треба швидко написати текст у відповідь, ніж тренажер. Цей інструмент мені особливо сподобався за функцію написання імейлів (електронних листів). Одразу напише все структуровано та за вказаними параметрами. А якщо вам потрібно більше дізнатися про написання електронних листів англійською – https://bit.ly/3PICg3f.
 
 
Вартість: безкоштовний додаток на телефон з обмеженою кількістю слів у тексті, які можна збільшити, придбавши платну підписку – від 5.99$.
 
Переваги: швидкість, різні типи тексту, підходить для написання emails, есе, текстів для соціальних мереж англійською.
 
Завантажити в App Store та Play Market.
 
 
Цей сервіс за функціоналом схожий на Grammarly. Програма так само пропонує розширення для різних браузерів та мобільний застосунок на телефон. І тут вже вам обирати, який дизайн та функціонал вам більше підходить. Linguix перевіряє написаний текст майже скрізь, включно з соціальними мережами та месенджерами, такими як Facebook Messenger, WhatsApp, Twitter і LinkedIn і електронною поштою. Застосунок пропонує функцію перевірки орфографії, пунктуації, граматики та навіть перефразування тексту. У платній версії мобільного застосунку програма не просто підкреслює помилку, а й надає розгорнуті пояснення. Якщо ж ви використовуєте інший гаджет, є можливість працювати через особистий кабінет. Тут є прямий доступ до штучного інтелекту, який може допомогти вам з написанням тексту англійською.
 
 
Вартість: безкоштовне розширення у браузерах та безкоштовний додаток на телефон. Є платна версія від 15$ на місяць з розширеними функціями: багатомовна перевірка граматики та перефразування, автоматичний доступ до GPT-4 і генератора тексту, використання штучного інтелекту скрізь із розширенням для браузера. 
 
Переваги: доступність на всіх гаджетах, працює у режимі клавіатури на телефоні, комплексно перевіряє текст англійською, ШІ з функціями вдосконалення/написання різних типів текстів, є детальне пояснення помилок у платній версії мобільного застосунку.
 
Завантажити в App Store та Play Market.
 
4. AI Grammar
 
Застосунок для додаткової та швидкої перевірки граматики у тексті. Буде корисним як у написання повідомлень, електронних листів, так і для перевірки есе та інших типів текстів.  Він вам вкаже на всі помилки, надасть пояснення та запропонує правильний варіант. Тут можна відсканувати текст по фото або ж вставити друкований варіант. Єдиний недолік – це ліміт перевірки граматики. У безкоштовній версії ви можете перевірити три тексти, а перед кожним наступним потрібно переглянути коротку рекламу.
 
 
Вартість: безкоштовний мобільний застосунок.
 
Переваги: швидка перевірка граматики.
 
Завантажити в App Store та Play Market.
 
5. EssayKing
 
Хочете стати королем/королевою есе – цей додаток вам допоможе. На мою думку, буде корисно як тим, хто планує складати міжнародний іспит IELTS, так і для звичайного тренування письмової англійської. Є велика кількість різних тем для написання есе англійською. У застосунку ви можете відчути себе на письмовій частині іспиту. У симуляторі тесту рандомно підбирається тема й у вас є 40 хвилин для виконання завдання. Програма перевіряє ваш текст, виставляє орієнтовний бал та дає поради для покращення тексту англійською. Крім того, тут ви можете читати наукові статті на різні теми, додати незнайомі слова в окремий розділ та вивчати їх за флешкартками. Додаткова функція точно буде корисна всім для якісного опрацювання нової лексики та писати англійською правильно. 
 
 
Вартість: безкоштовний мобільний додаток з можливістю платної підписки від 309 грн/місяць. У платній версії доступний повний доступ без реклами до всіх есе та академічних статей, які оновлюються кожного тижня, доступ до граматичного курсу, безлімітна функція виправлення есе.
 
Переваги: комплексна підготовка до письмової частини IELTS, загальне тренування для написання есе англійською, зберігання всіх есе в бібліотеку для показу прогресу, розділ для вивчення нових слів за флешкартками.
 
Завантажити в App Store та Play Market.
 
6. IELTS® Writing: Essays & Test
 
Ще один корисний додаток як для підготовки до IELTS, так і для тих, хто хоче потренувати письмову англійську. У застосунку надається понад 700 категоризованих зразкових есе та значення слів, які використовується в них. Тут все зручно розділено, щоб ви змогли підготуватися як до General IELTS, та і до Academic. А якщо ви сумніваєтеся у будь-яких граматичних темах або хотіли б перевірити свій словниковий запас – на вас чекають Grammar/Vocabular Quizes. Додатковим бонусом є окремі розділи з порадами та корисною інформацією про складання цього іспиту. 
 
 
Вартість: безкоштовний мобільний додаток з можливістю платної підписки за 145 грн, де не буде реклами.
 
Переваги: поради щодо складання іспиту, розділи Grammar/Vocabular Quizes, велика кількість тем для написання есе англійською та розподіл між ними.
 
Завантажити в Play Market.
 
Що ж, тепер у вас є корисні інструменти для написання якісного тексту англійською будь-де та будь-коли. Вибирайте ті, які вам більше до вподоби, і регулярно практикуйте свій writing.
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
6 безкоштовних онлайн-курсів англійської для всіх рівнів на літо 2024
Ось і літо прийшло: пора хоч трішки відпочити та розслабитися. Це чудовий час для перезарядки, але не варто забувати про важливість підтримки своїх знань та навичок, у тому числі й володіння англійською мовою. За три літні місяці без практики можна втратити те, що ви так старанно вивчали раніше. Що…
Video
Відео: Як писати дату англійською мовою правильно
Як писати дату правильно англійською мовою? Здавалось би, що може бути простіше, це ж просто дата: день, місяць і рік. Але все не так просто, варіантів існує безліч. Щоб розібратись в усіх цих форматах дат, зрозуміти, чому у написанні дати хтось ставить крапки, хтось дефіси, а хтось слеші, пропонуємо…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.