Fun. 16.09.2014

Open Kitchen. Шоколадні еклери з сіллю від Наталії Лотоцької

Автор: Маргарита Марфенко
 Salt&Chocolate Éclairs 
With Natalia Lototska

 
Summer flies and it's time to open the doors of my kitchen to discover new recipes with the people you know.
Open Kitchen starts sweet autumn with the guest from Green Country  - Natalia Lototska!
We are cooking Chocolate Éclairs with Salt today. But before starting to explore new tastes, let`s dive in the history of the dessert itself to know more about the origin of  éclairs!

So, what exactly are the éclairs?
A true éclair is long, thin pastry made with custard cream and coated with glaze. Actually, “Éclair” is french word for - “lightning”. It`s believed that pastry received it`s name because of sparkled glaze. In our recipe we use classic chocolate glaze.

Moreover I propose you to watch  the video from Kitchen Chemistry about chocolate.  I believe that knowing the nature of the products will help you to cook them in more tasty way! And knowing the process of chocolate preparation will make your chocolate dishes even more 
 


Useful Vocabulary
 

Word

Definitions

Translation

pastry

is the name given to various kinds of baked products made from ingredients such as floursugarmilkbuttershortening,baking powder, and eggs.

випічка

custard (cream)

cooked mixture of milk or cream and egg yolk.

заварний крем

Glaze (chocolate glaze)

substance applied to food typically by dipping, dripping, or with a brush

Глазур (шоколадна глазур)

To coat with

To cover, to spread

Покривати

Éclairs

 is pastry made with choux dough filled with a cream and topped with icing

Еклери, профітролі

Ingredients:
200gr. butter
220 ml water 
210 gr. flour
375gr. eggs(yolks) - жовтки
Pinch of salt (щіпка солі)
Dark Chocolate bar-100gr (плитка чорного шоколаду)
Cream 20%- 3tbsp (вершки)
 
How to...
1) put the cubed butter to the water and boil it, until the butter is melted.


 
2) take the butter-water mixture from the heat and add flour. Mix on the low speed until smooth.

 
3) add one by one egg yolks and a pinch of salt. Keep mixing until the dough is smooth

 
4) put small ball-shaped or long finger-shaped pieces of dough on the  baking tray.
5) bake for 25 min at 160C

 
6) make hot chocolate mixture by melting one chocolate bar with cream.
7) cover ready-made eclairs with chocolate and sprinkle with a see salt(a bit for every éclair).

 
8) let your éclairs cool down 
 
Enjoy your Eclairs
Вам також може сподобатися:
Fun
One TV show for your English - серіал The Crown
А ви все знаєте про життя англійської королівської родини? Новий шостий сезон серіалу “The Crown” чудовий варіант подивитися щось цікаве й історичне та збагатити свою англійську. Наразі вийшла перша частина останнього сезону, де ви дізнаєтеся про життя принцеси Діани – “королеви…
Fun
Англійська на слух: Дженніфер Еністон про аварійний політ в літаку
А хто це тут завітав до нового випуску відеорубрики "Англійська на слух" від Green Forest? Так-так, це Дженніфер Еністон, ще відома як Рейчел з «Друзів», яка поділилася своєю історією з аварії у літаку по дорозі у відпустку. Тож щоб дізнатися деталі та вивчити нові англійські…
Vocabulary
One TV show for your English - мінісеріал Beckham
Необов’язково любити футбол, щоб цей мінісеріал сподобався! У новому випуску One TV Show for Your English розглянемо новий документальний кінофільм “Бекхем”. Тут є все про життєвий шлях відомого футболіста Девіда Бекхема: початок кар’єри, шалений успіх та майстерність, кохання…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.