Fun. 16.09.2014

Open Kitchen. Шоколадные эклеры с солью от Натальи Лотоцкой

Автор: Маргарита Марфенко
 Salt&Chocolate Éclairs 
With Natalia Lototska

 
Summer flies and it's time to open the doors of my kitchen to discover new recipes with the people you know.
Open Kitchen starts sweet autumn with the guest from Green Country  - Natalia Lototska!
We are cooking Chocolate Éclairs with Salt today. But before starting to explore new tastes, let`s dive in the history of the dessert itself to know more about the origin of  éclairs!

So, what exactly are the éclairs?
A true éclair is long, thin pastry made with custard cream and coated with glaze. Actually, “Éclair” is french word for - “lightning”. It`s believed that pastry received it`s name because of sparkled glaze. In our recipe we use classic chocolate glaze.

Moreover I propose you to watch  the video from Kitchen Chemistry about chocolate.  I believe that knowing the nature of the products will help you to cook them in more tasty way! And knowing the process of chocolate preparation will make your chocolate dishes even more 
 


Useful Vocabulary
 

Word

Definitions

Translation

pastry

is the name given to various kinds of baked products made from ingredients such as floursugarmilkbuttershortening,baking powder, and eggs.

выпечка

custard (cream)

cooked mixture of milk or cream and egg yolk.

заварной крем

Glaze (chocolate glaze)

substance applied to food typically by dipping, dripping, or with a brush

Глазурь (шоколадная глазурь)

To coat with

To cover, to spread

Покрывать

Éclairs

 is pastry made with choux dough filled with a cream and topped with icing

Эклеры, профитроли

Ingredients:
200gr. butter
220 ml water 
210 gr. flour
375gr. eggs(yolks) - желтки
Pinch of salt (щепотка соли)
Dark Chocolate bar-100gr (плитка черного шоколада)
Cream 20%- 3tbsp (сливки)
 
How to...
1) put the cubed butter to the water and boil it, until the butter is melted.


 
2) take the butter-water mixture from the heat and add flour. Mix on the low speed until smooth.

 
3) add one by one egg yolks and a pinch of salt. Keep mixing until the dough is smooth

 
4) put small ball-shaped or long finger-shaped pieces of dough on the  baking tray.
5) bake for 25 min at 160C

 
6) make hot chocolate mixture by melting one chocolate bar with cream.
7) cover ready-made eclairs with chocolate and sprinkle with a see salt(a bit for every éclair).

 
8) let your éclairs cool down 
 
Enjoy your Eclairs
Вам также может понравиться:
Video
One TV show for your English - Watchmen
Просмотр сериалов на языке оригинала (в нашем случае, конечно, на английском) - это очень полезный и эффективный способ улучшить свой английский. Разнообразная лексика будет держать ваш словарный запас в тонусе, ее озвучивание часто разными акцентами тренирует ухо. Одни плюсы. Поэтому... Приветствуйте…
About English Language
Онлайн - занятия по английскому языку – смотрим фильмы ужасов и учим лексику
Любите ли вы смотреть фильмы ужасов? Вряд ли вы найдете того, кто время от времени не устраивает нехилую встряску своим нервам. Иногда хочется хорошенько так испугаться, особенно в комфорте собственного дома. В фильмах ужасов есть что-то завораживающее. Но задумывались ли вы когда-нибудь о том, как…
Listening
13 сериалов осени 2020 для твоего английского
Осень пришла, новые сериалы принесла. И уже традиционно я, Таня Пекарчук, вам с радостью и пользой о них рассказываю. В тренде продолжают быть сериалы, которые больше похожи на крупносерийное кино: такие же серьезные темы, такие же впечатляющие бюджеты, такие же именитые актеры и режиссеры.…
Интенсивный курс
 М. ПЛОЩАДЬ ЛЬВА ТОЛСТОГО,
ул. Льва Толстого 9-а, 3 эт.
Пн.-Чт.: 09:00-22:00
Пт.: 13:00-20:30
Сб., Нд.: 09:30-16:00
Стандартный курс
 М. ДВОРЕЦ СПОРТА,
ул. Рогнединская, 4а
Пн., Ср., Пт.: 8:00-11:00, 13:00-21:30; 
Вт., Чт.: 13:00-21:30
Сб.: 10:00-14:30
 М. ПОЗНЯКИ,
ул. Гришка, 6а.
Пн., Ср.: 09:00-20:30; 
Вт., Чт., Пт.: 13:00-22:00
Сб.: 10:00-15:00
 М. ЛЕВОБЕРЕЖНАЯ,
ул. Митрополита Андрея Шептицкого, 4, оф. 32 (8 этаж), ТОЦ «Комод». (Вход через бизнес-центр)
Пн.-Пт.: 13:00-22:00
Сб.: 09:00-15:00
 М. УНИВЕРСИТЕТ,
ул. Пирогова, 4/26
Пн., Ср., Пт.: 10:00-21:30; 
Вт., Чт.: 13:00-21:30
Сб.: 10:00-14:30
 М. КОНТРАКТОВАЯ ПЛОЩАДЬ,
ул. Хорива, 1-а
Пн., Ср., Пт.: 13:00-21:30; 
Вт., Чт.: 13:00-20:30
Сб.: 10:00-14:30