Fun. 16.09.2014

Open Kitchen. Шоколадные эклеры с солью от Натальи Лотоцкой

Автор: Маргарита Марфенко
 Salt&Chocolate Éclairs 
With Natalia Lototska

 
Summer flies and it's time to open the doors of my kitchen to discover new recipes with the people you know.
Open Kitchen starts sweet autumn with the guest from Green Country  - Natalia Lototska!
We are cooking Chocolate Éclairs with Salt today. But before starting to explore new tastes, let`s dive in the history of the dessert itself to know more about the origin of  éclairs!

So, what exactly are the éclairs?
A true éclair is long, thin pastry made with custard cream and coated with glaze. Actually, “Éclair” is french word for - “lightning”. It`s believed that pastry received it`s name because of sparkled glaze. In our recipe we use classic chocolate glaze.

Moreover I propose you to watch  the video from Kitchen Chemistry about chocolate.  I believe that knowing the nature of the products will help you to cook them in more tasty way! And knowing the process of chocolate preparation will make your chocolate dishes even more 
 


Useful Vocabulary
 

Word

Definitions

Translation

pastry

is the name given to various kinds of baked products made from ingredients such as floursugarmilkbuttershortening,baking powder, and eggs.

выпечка

custard (cream)

cooked mixture of milk or cream and egg yolk.

заварной крем

Glaze (chocolate glaze)

substance applied to food typically by dipping, dripping, or with a brush

Глазурь (шоколадная глазурь)

To coat with

To cover, to spread

Покрывать

Éclairs

 is pastry made with choux dough filled with a cream and topped with icing

Эклеры, профитроли

Ingredients:
200gr. butter
220 ml water 
210 gr. flour
375gr. eggs(yolks) - желтки
Pinch of salt (щепотка соли)
Dark Chocolate bar-100gr (плитка черного шоколада)
Cream 20%- 3tbsp (сливки)
 
How to...
1) put the cubed butter to the water and boil it, until the butter is melted.


 
2) take the butter-water mixture from the heat and add flour. Mix on the low speed until smooth.

 
3) add one by one egg yolks and a pinch of salt. Keep mixing until the dough is smooth

 
4) put small ball-shaped or long finger-shaped pieces of dough on the  baking tray.
5) bake for 25 min at 160C

 
6) make hot chocolate mixture by melting one chocolate bar with cream.
7) cover ready-made eclairs with chocolate and sprinkle with a see salt(a bit for every éclair).

 
8) let your éclairs cool down 
 
Enjoy your Eclairs
Вам также может понравиться:
Fun
Английский в песнях. Чем жертвует The Weekend? Разбор и перевод песни Sacrifice
Всем нам иногда нужно отвлекаться на контент, не связанный с войной, поэтому мы решили выпустить новое учебно-музыкальное видео, которое записали для вас еще до 24.02. За 10 минут нового выпуска рубрики "Английский в песнях" наша Юля Кравченко расскажет вам немного о восхождении звезды The…
Fun
Готовимся к собеседованию на английском: вопросы и ответы с переводом
Это обучающее видео по подготовке к собеседованию мы отсняли очень давно, еще до войны. Но его тема, которая была актуальна раньше, сейчас стала только еще более актуальной. Приглашаем к просмотру нового видеоурока «Собеседование на английском языке, самые популярные вопросы и ответы на английском с…
Fun
One TV show for your English - сериал Euphoria
Секс, наркотики, жестокость, немного романтики, крутой саундтрек и молодежь, пытающаяся найти себя и понять жизнь. На экраны вышел новый сезон "Эйфории", вызывающий смешанные чувства, а это залог хорошего кино. Здесь дети, быстро ставшие взрослыми в этом жестоком мире, - драгдиллеры. И рядом…
Интенсивный курс
 М. ПЛОЩАДЬ ЛЬВА ТОЛСТОГО,
ул. Льва Толстого 9-а, 3 эт.
Пн.-Пт.: 12:00-20:00
Нд.: 10:00-15:00
Стандартный курс
 М. ДВОРЕЦ СПОРТА,
ул. Рогнединская, 4а
Пн.-Пт.: 08:00/09:00-11:00, 13:00-21:30
Сб.: 10:00-15:00
 М. ПОЗНЯКИ,
ул. Гришка, 6а.
Пн., Ср.: 08:00-20:30
Вт., Чт., Пт.: 09:00-20:30
Сб.: 09:00-15:00
 М. ЛЕВОБЕРЕЖНАЯ,
ул. Митрополита Андрея Шептицкого, 4, оф. 32 (8 этаж), ТОЦ «Комод». (Вход через бизнес-центр)
Пн.-Пт..: 09:00-19:00
 М. УНИВЕРСИТЕТ,
ул. Пирогова, 4/26
Пн., Ср., Пт.: 10:00-18:00
Вт., Чт.: 12:00-20:00
 М. КОНТРАКТОВАЯ ПЛОЩАДЬ,
ул. Хорива, 1-а
Пн.-Пт.: 12:00-20:00
Сб.: 10:00-15:00