Fun. 12.10.2014

Open Kitchen - Autumn FUDGE with Olga Fayzulina

Автор: Маргарита Марфенко

                                                                             Autumn Fudge

                                                                              with Olga Fayzulina
Hello-hello cold and sunny October!
This month I got lucky to open the doors of my green kitchen to marvelous head of  Yappi Business Engish School - Olga Fayzulina!
Watch our fudgy photos and try not to be lazy to repeat the recipe at home*)
                                                                                 
 Fudge Story 
Fudge was “born” at a female collage in Virginia, USA. 
The story is like this: college lecturer was handling a class of Toffee making when the temperature of concoction  was not taken high enough. The end product was called `fudge`, which is why the term `fudge` used to indicate an error or mistake.
The US remain one of the fudge-making centers of the world. For example tiny(крошечный,миниатюрный) Mackinac Island on the coast of Michigan has over fourteen fudge shops in just two streets, many dating back to the 19th Century. 
               
                                                                            Useful Vocabulary

Word

Definitions

Translation

concoction

the act or process of concocting.

отваривание,сгущение

to indicate

to point out or show

указивать, обозначать

remain 

to continue to be

оставаться,продолжать быть

coast

Land next to the sea; the seashore.

берег

fudge

 A soft rich candy made of sugar, milk, butter, and flavoring

фудж, сливочная помадка


                                        Chocolate Pumpkin Peanut Butter Fudge
                                                  20 min*! No Bake! 100% autumn taste!

Ingredients
1 can(банка) sweetened condensed milk(сгущеное молоко), divided
200 gr dark chocolate
150gr white chocolate 
1 tablespoon butter
1/2 cup pumpkin puree (тыквенное пюре)
1/2 cup  peanut butter (арахисовое масло)
1/2 teaspoon pumpkin pie spice (cinnamon/ginger/nutmeg (мускатный орех) in proportion 3/1/1)
1/3 cup chopped walnuts(порубленные грецкие орехи)
*20 minutes for cooking ony you have all the needed ingredients prepared inadvance!

How to
Line a baking pan with foil (фольга) and grease with oil (смазанная маслом).
Combine cubed chocolate and 3/4 cup of sweetened condensed milk.
Microwave your chocolate on high temperature for 1 minute; Mix well until melted.
Pour (влить) chocolate mixture into prepared pan and spread it evenly using spatula (шпатель,лопаточка); set aside in a fridge
Combine white chocolate (cubed) and butter; melt on high temperature for 1 minute. Mix well until even consistency (равномерная консистенция).
Remove from microwave and stir in the rest of condensed milk, pumpkin puree, peanut butter and pumpkin pie spice.

 
Pour over previously prepared chocolate laye (слой) and spread evenly using spatula.
Sprinkle with chopped nuts
Refrigerate for 2 hours or until firm.
Cut and serve IMMIDIATELY..

                Bon Appetite!
 
Вам также может понравиться:
Listening
Як прокачати англійську до 80 lvl за допомогою комп’ютерних ігор
Вже давно стало відомо, що покращити знання англійської мови можна за допомогою фільмів, серіалів та пісень. Тай й ви самі напевно це знаєте, адже неодноразово зустрічали корисні рубрики та статті на дану тему на нашому сайті. І це не дивно, оскільки перегляд фільмів, серіалів та прослуховування пісень…
Vocabulary
ТОП-9 серіалів цієї осені для вивчення та вдосконалення англійської
Восени традиційно телевізійні компанії дарують глядачам новинки. І так само традиційно я вишукую серед десятків назв ті, які точно варті уваги. Більшість серіалів можна сміливо дивитись вже починаючи з рівня Intermediate. Так, може бути складнувато, але ж пам'ятаємо і мету перегляду: підвищити свій…
Listening
Gossip Girl about 'Sharp Objects' TV series, Drake's 'In my feelings', Настя Євлеєва
Ну що, ви готові пліткувати і паралельно вивчати англійську? Наша Gossip Girl, Іра Сапожинська, повернулась! У новому навчальному відео Іра зібрала для вас найцікавіші подіЇ літа зі світу шоу бізнесу: новий популярний серіал «Гострі предмети», кліп Дрейка, під який танцювали всі, знання…
Интенсив выходного дня
 М. ДВОРЕЦ СПОРТА,
ул. Бассейная, 7-В (4 этаж).
Пн.- Пт.: 10:00 - 20:30
Сб.: 10:00 - 15:00
(093) 170-27-36,
(044) 383-95-05.
Интенсивный курс
 М. ЛЕВОБЕРЕЖНАЯ,
ул. Митрополита Андрея Шептицкого, 4, оф. 32 (8 этаж), ТОЦ «Комод».
Пн, Ср, Пт: 9:00-11:00, 13:00-22:00
Вт, Чт: 13:00-22:00 
Сб: 9:00-15:00
(093) 170-27-42,
(044) 383-72-62.
 М. ПЛОЩАДЬ ЛЬВА ТОЛСТОГО,
ул. Льва Толстого 9-а, 3 эт.
Пн-Чт: 8:00-12:00, 13:00-21:30
Пт: 13:00-21:30
Сб: 9:00-16:00
(093) 170-27-31.
Стандартный курс
 М. ПОЗНЯКИ,
ул. Гришка, 6а.
Пн, Ср: 9:00-11:00, 14:00-22:00
Вт, Чт, Пт: 14:00-22:00
Сб: 9:00-15:00
(093) 170-27-43,
(044) 247-04-75.
 М. ЛЕВОБЕРЕЖНАЯ,
ул. Митрополита Андрея Шептицкого, 4, оф. 32 (8 этаж), ТОЦ «Комод».
Пн, Ср, Пт: 9:00-11:00, 13:00-22:00
Вт, Чт: 13:00-22:00 
Сб: 9:00-15:00
(093) 170-27-42,
(044) 383-72-62.
 М. УНИВЕРСИТЕТ,
ул. Назаровская, 19 (ул. Ветрова, 19)
Пн, Ср, Пт: 9:00-11:00, 13:00-22:00
Вт, Чт: 13:00-22:00 
Сб: 9:00-14:30
(093) 170-27-39,
(094) 853-37-74
 М. КОНТРАКТОВАЯ ПЛОЩАДЬ,
ул. Хорива, 1-а
Пн, Cр: 13:00-22:00
Вт, Чт, Пт: 8:00-22:00
Сб: 9:00-15:00
(093) 170-27-40,
(044) 233-10-06.
 М. ДВОРЕЦ СПОРТА,
ул. Рогнединская, 4а
Пн-Пт: 8:00-10:00, 13:00 - 22:00
Сб: 9:00-16:00
(093) 170-27-38
 М. ДВОРЕЦ СПОРТА,
ул. Бассейная, 7-В (4 этаж).
Пн.- Пт.: 10:00 - 20:30
Сб.: 10:00 - 15:00
(093) 170-27-36,
(044) 383-95-05.