About English Language. 14.02.2020

Як самостійно вивчити англійську розмовну?

Автор: Юлія Блажевич

Кожному хочеться почуватися максимально комфортно в спілкуванні з англомовними людьми. Тому розмовну англійську мову необхідно вдосконалювати постійно, незалежно від того, навчаєтеся ви в даний момент на курсах чи ні. У цьому допоможуть наші поради, як вивчити розмовну англійську мову самостійно.

Як самостійно вивчити англійську розмовну?
Англійська мова: розмовні клуби ідеально підійдуть для живої практики

Залежно від підсумкових цілей включайте в процес практики розмовної англійської пункти, про які поговоримо нижче.

  1. Відпрацювання першочергових тем. Незалежно від того, якого рівня володіння мовою хочеться досягти, в першу чергу, кожному з нас необхідно знати щось конкретне. Наприклад, ви часто говорите про музику, тому англійською вам теж важливо вміти підтримати розмову на цю тему. Отже, потрібно поповнити свій лексичний запас назвами жанрів музики, інструментів і іншими музичними термінами. Те ж стосується й інших сфер – юриспруденції, медицини, подорожей тощо.
     
  2. Відточування вимови. Вивчаючи англійську мову, перебудуйте свій мовний апарат під іноземне звучання. Але не варто одразу ж вступати в боротьбу з акцентом, прибирайте його поступово.
     
  3. Вивчаючи англійську, тренуйте сприйняття мови на слух. Слухайте адаптовані аудіокниги, навчальні подкасти, ставте аудіо на повтор, якщо ви багато чого не можете вловити з першого разу.
     
  4. Під час перегляду фільмів англійською мовою звертайте увагу на розмовну мову, повторюйте діалоги або монологи персонажів.
     
  5. Розмовна мова вдосконалюється тільки під час практики. По-хорошому, 80% часу навчання потрібно приділяти живому спілкуванню, яке не можна компенсувати письмовими навичками. Ходіть на розмовні клуби або спілкуйтеся з друзями з-за кордону.

І наостанок: починати вчити розмовну англійську мову потрібно паралельно з вивченням граматики, лексики, листи, тобто з самого початку занять. Під час навчання розмовної англійської мови необхідно обов'язково практикуватися з іншими людьми. Без сумнівів, опанувати мову можна й самостійно, але нічого не зможе замінити реальний діалог.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.