Green Forest Life. 19.03.2020

[Оновлено] Інструкція для студентів Green Forest по користуванню Zoom

Автор: Green Forest
Вже більше 6300 студентів спробували Дистанційний онлайн курс від Green Forest, який проходить за допомогою програми Zoom https://zoom.us/ на базі інтерактивного підручника Notes by Green Forest, і залишилися задоволені результатами. Але деякі студенти зіткнулися з певними труднощами при підключенні до уроку або під час спілкування на уроці. Тому ми вирішили написати для вас інструкцію з використання Zoom з корисними фішками і порадами від викладачів для максимально комфортних уроків.
 
[Оновлено] Інструкція для студентів Green Forest по користуванню ZoomZoom - це сервіс для проведення відео конференцій і онлайн-зустрічей, який ідеально підходить для проведення саме групових занять у освітніх закладах, адже має ряд спеціальних функцій саме для цього. Про них далі.
 
Сам урок онлайн ми умовно розділимо на 3 етапи: підготовка до уроку, сам урок та додаткові можливості Zoom на уроці, фішки.
 
Отже, Підготовка до уроку. Для того, щоб урок пройшов максимально комфортно, вам потрібно зробити наступні речі:
  • Вирішити з якого девайсу підключатись до уроку: з комп'ютера - оптимально, але з телефону та планшету також можна. Якщо ваш варіант комп'ютер, тоді ви зможете одночасно працювати в онлайн книжці та бачити всю групу. Якщо ви працюєте з телефону, краще відкрити книжку на іншому девайсі заздалегідь.
  • Використовувати навушники з гарнітурою для максимально комфортного спілкування з викладачем та групою. Вони суттєво покращать якість звуку.
  • Перевірити якість та швидкість підключення до інтернету. Вона повинна бути на високому рівні.
  • Якщо викладач надсилає відео чи аудіо матеріали в домашці до уроку - завантажте їх до початку заняття.
 
Сам урок
Головне - підключитись до уроку. Для цього перед заняттям зайти в свій особистий кабінет My Green Forest та натисніть на кнопку "Заняття в Zoom". Займатись англійською онлайн можна з будь-якого пристрою:
  • зі звичайного комп'ютеру відкрийте посилання та завантажте файл програми Zoom, запустіть його і тисніть "Приєднатись до конференції", після цього ви одразу приєднаєтесь до уроку;
  • з телефону або планшету: натисніть на посилання, завантажте додаток Zoom для вашого девайсу, відкрийте додаток і приєднуйтесь до уроку.

Важливий Update: з 6.04 компанія Zoom оновила правила користування своєю програмою для забезпечення безпеки приватних даних кожного користувача. Тож тепер:

  1. після підключення до уроку ви потрапите в кімнату очікування, де вам потрібно дочекатись підтвердження участі в уроці від вашого викладача.
  2. умови підключення до уроку за прямим посиланням на урок не змінились. А якщо ви хочете приєднатись за кодом конференції, вам потрібно буде ще ввести пароль. Його ви знайдете так само у вашій домашці.  

Порада: зробіть все це хоча б за кілька хвилин до початку заняття, щоб налаштувати мікрофон. У деяких студентів, які працюють з комп'ютерів, виникають з цим проблеми. По-перше, сам Zoom одразу запропонує вам перевірити мікрофон. Не важливо, ви в навушниках чи без, зробіть це. По-друге, якщо ви не чуєте себе, або мікрофон не працює - у пошуку свого комп'ютера введіть мікрофон і зайдіть в його налаштування. Він може бути просто вимкнений, або до нього може не бути драйверів. Все це вирішують навушники, просто підключіть їх і все запрацює.
  • Ваш викладач - курує ваш урок, тобто відео-конференцію і у нього є право вмикати/вимикати мікрофон іншим учасникам.
  • Підключайтеся до уроку за розкладом, не бронюйте місце з вимкнутою камерою та мікрофоном. Після закінчення заняття обов’язково залишайте конференцію.
  • Онлайн урок - це той самий урок, що і в класі, тому будьте готові до 90 хв або більше (в залежності від вашого курсу) роботи над вашою англійською без відволікань.
Будь ласка, не беріть участь в уроках, коли ви за кермом! Ваша безпека понад усе!
 
А тепер, розповімо вам про всі додаткові можливості Zoom на уроці, які роблять Zoom ідеальним саме для групових занять:
  • Викладач може ділитись з вами своїм екраном, а ви з ним своїм (якщо він дозволить це у налаштуваннях) : тобто всі додаткові завдання, перегляд відео та прослуховування аудіо залишаються на уроках.
  • У платформу вбудована інтерактивна дошка, можна легко і швидко перемикатися з демонстрації екрану на дошку. А ще на ній можна малювати, як в пейнті!
  • Є чат, в якому можна писати повідомлення, передавати файли усім або конкретним студентам.
  • Можна проводити запис уроку як на комп'ютер, так і в хмарне сховище.
  • У викладача є можливість ділити студентів на пари і групи. Тобто спілкування в парах буде ще комфортнішим, адже ніхто не буде гомоніти поруч і ви зможете більше зосередитися на своїх думках. Також викладач може приєднуватись до будь-якої пари/групи в будь-який момент, допомагати та виправляти помилки. So keep it in mind!
  • Для того, щоб потрапити в окрему кімнату зі своїм співрозмовником (breakout room), вам потрібно натиснути кнопку Accept. Важливо, що в мобільній версії Zoom дана кнопка знаходиться в додаткових можливостях (More). В десктопній версії кнопка Accept з’являється в центрі екрану.
  • У студентів є можливість "підняти руку", щоб звернути на себе увагу. Для цього потрібно перейти у вікно чату і натиснути кнопку "підняти руку". В цей момент у викладача з'явиться відповідна позначка напроти імені студента, який підняв руку. 

[Оновлено] Інструкція для студентів Green Forest по користуванню Zoom - 2

Ну, і ловіть 2 класні фішки для тих, хто хоче використати всі можливості Zoom на повну:
  • Віртуальний фон: ви можете замінити фон, на якому вас видно в камеру на будь-яке фото чи картинку. Для того, щоб вас було гарно видно на цьому фоні, бажано мати однорідний фон, на якому ви дуже добре виділяєтесь (ідеально зелений). Тож сьогодні ви можете бути на уроці серед пальм та золотистого піску, а завтра сидіти на схилі з видом на Нью-Йорк чи Сан Франциско.
  • Олівець. Під час демонстрації екрану є можливість коментувати (Co-annotation), тобто можна малювати, виділяти, витирати та ін. Це може робити як викладач, так і студенти (якщо дана функцію дозволена викладачем).
 
Друзі, повірте, онлайн-уроки - це повноцінні уроки англійської та, окрім всіх переваг навчання в Green Forest, вони мають і свої додаткові плюси: можливість займатися з будь-якої точки світу, економія грошей і часу на дорогу. Так що спробувати такий формат точно варто!
 
Бережіть себе і вивчайте англійську далі. 
#FuckCoronavirus, keep learning English
Вам також може сподобатися:
News
My Notes стає Smarte+ – ще більше можливостей для вивчення англійської
Smarte /ˈsmɑːr.ti/ – це інтерактивна освітня платформа, яка створена саме школою англійської мови Green Forest безпосередньо для комфортного вивчення та викладання англійської. Smarte – це онлайн-платформа, що дає можливість обрати з більше ніж 30 видів інтерактивних завдань, дозволяє легко…
Green Forest Life
English, please: Lviv Edition
Запрошуємо всіх львівʼян на чергову зустріч розмовного клубу "English, please"! Ця зустріч буде особливою, тому що в гостях у нас буде британський волонтер, з яким можна буде поспілкуватися та прокачати свою британську англійську. Британець Марк – волонтер, який нині провадить гуманітарну…
Green Forest Life
Come and Learn Online – відкриті граматичні уроки англійської, за які платять вам
Ми знаємо, як всі скучили за нормальним життям. Тому ми вирішили повернути його частинку - наші Come and Learn - відкриті онлайн уроки англійської. І якщо ви зараз в безпечному місці, маєте Інтернет і трішки вільного часу - приєднуйтесь! 25.04, 19:00 для рівнів elementary / pre-intermediate Тема: Gerund…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.