Listening. 13.09.2009

Як вивчати англійську мову за допомогою Howcast?

Автор: Анна Мичка

Фуххххх.

Нарешті перші заняття-хвилювання пройшли. Тепер вже можна повертатися до звичних речей, а за разом і до блогу.

В рамках початку семестру мені хотілося б розказати усім тим, кому я ще не встигла «прожужати» вуха, про ще один чудовий сайт для вивчення англійської мови.

Ми з ним познайомилися роки два тому. І я була просто зачарована. Він ідеально підходив для показу тематичних відео на заняттях або просто перегляду роликів для покращення навичок мовлення і аудіювання. Відео створені досить короткими, але завершеними і повними.

Мова йде про www.howcast.com

Загалом, це сайт відеопарадник, тобто як і що можна зробити.



Спочатку на сайт «заливалися» відео виробництва виключно студії Howcast (створених на основі,так званих, порад від Wikiguide), але з часом з’явилася нова можливість: усі бажаючі тепер можуть завантажувати свої відеопоради для загального перегляду.





Я все ще залишаюся прихильником саме студії  Howcast, оскільки їхні ролики відрізняються особливою дотепністю, якістю, корисністю, гумором і звичайно ж скриптом (текстом) до відео (потрібно натиснути зелену стрілочку, щоб скрипт відкрився, нижче є ілюстрація), який ви можете переглядати водночас  із відео.
 

Всі відео розбиті на категорії, за якими ви можете або шукати пораду :) або відео для перегляду зі студентами на занятті. Поради бувають різні, від самих корисних до самих недоречних, але знайти можна все і на будь-який смак, чи за категоріями



чи за ключовими словами по пошуку.



Наприклад :


Ми обрали це відео:



Так можна скрип почитати:




Сьогодні Howcast пропонує вам переглядати відео on-line, користуватися RSS, а також Podcast (з усіма цими деталями ви можете ознайомитися на сайті Howcast).

      

Крім того, Howcast створили команду і продовжують запрошувати до співпраці «Emerging filmmakers”,  тобто «Новоявлених кіношників», молодих і талановитих, які створюють свої відео на професійному рівні за підтримки студії Howcast. Кожен бажаючий може стати учасником команди ( про умови також читайте на сайті).


Ну і нарешті… як можна завантажити відео, які не можна завантажувати :) (особливі піратські поради для викладачів) для перегляду зі студентами на заняттях.

Треба було лише знайти потрібне відео, скопіювати його посилання, вставити посилання у графу на сайті clipnabber і натиснути NAB. Або в мене щось не працює, або тепер цей сайт не може вже допомогти нам скачати відео :(, не знаю, але я знайшла інший спосіб,  завантажую через програмку Metacafe.

Інша можливість показати відео off-line це не закривати веб сторінку із потрібним вам відео після від’єднання від мережі, таким чином тягнути ноутбук на заняття і показувати відео. Існує ще можливість зберегти відео із брузера (в якийсь глибокій папці зберігаються тимчасові файли і якщо їх знайти то можна зберегти, принаймні в Opera така можливість була, однак я вам пояснити не зможу бо сама достоту не знаю к це робити, вибачайте. Раптом хтось знає як це робити - напишіть у коментарях або зніміть відео для розміщення на Howcast (хіхіхіхіхі) ))

Для викладачів,які працюють в офісах з Wi-Fi взагалі проблем немає, адже їм не потрібно зберігати відео взагалі, показали on-line  і бувай здоровий. А ще можна дати посилання cтудентам (залишити посилання на Domashka-online)  щоб вони дома самостійно опрацювали відео.


Підсумовуючи все вищевикладене, хочу сказати, що відео чудово пристосовані для вивчення англійської мови, достатньо короткі і змістовні, смішні (переважна більшість) , і мають скрипти (скопіювати скрипт можна натиснувши кнопочку Print під віконцем відео, вам відкриється окреме вікно із текстом, а далі ви вже самі знаєте... Copy/Paste ).



Все. Користуйтесь :)

P.S. Окреме ДЯКУЮ хочу висловити  1creador за програмку Snagit, завдяки якій ви можете бачити у цьому блозі гарні ілюстрації замість страшненьких screenshots.

 

Вам також може сподобатися:
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Video
5 TED Talks англійською мовою від українських спікерів для різних рівнів
Зараз, коли Україна знаходиться у стані війни, надважливо говорити про нашу країну у всьому світі. TedTalks – це платформа, яка надає можливість запрошеним людям ділитися своїми думками та досвідом. І українці не є винятком. У цій статті зібрала для вас підбірку з 5 виступів українців англійською…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.