Green Forest Life. 25.04.2014

FAQ про Грін Форест, або В нас немає занять на сьому годину

Автор: Юлія Кравченко

Протягом двох років я пишу відповіді на листи, що приходять з нашого сайту від наших майбутніх чи теперішніх студентів. Я не жаліюся, адже загалом мені завжди подобалося це робити. Я нібито допомагаю комусь вирішити, чи стати йому частиною нашої великої родини та чи стати на вірний освітній шлях вивчення англійської мови. Звучить дуже пафосно, я знаю. Але ж, ну правда, я беру в цьому процесі участь, хоча й зовсім незначну!

Але мову я хочу вести не про те, як чудово бути частиною Грін Фореста (тому що ви всі знаєте, що це просто фантастика якась), а про те, що frequently asked questions, на які я вперто відповідаю вже досить довго, все ніяк не перестають бути frequently asked. Звинувачувати в цьому нікого не можна, адже кожен, хто ставить питання, є щиро зацікавленим в нашій роботі, і ми всім за це вдячні. Проте мені все ж хочеться виділити ряд питань, які особливі чи то частотою появи в листах, чи то своєю неординарністю.

1)  «А можна оплачувати навчання не одним платежем, а декількома?»
Це воно. Найпопулярніше. От ви знаєте, я себе просто чудовиськом відчуваю кожного разу, коли на такий лист відповідаю своїм «Ні, на жаль ми приймаємо оплату тільки одним платежем за весь семестр». І правду ж кажу. Причина не в тому, що ми хочемо навчати виключно тих, хто може одразу заплатити за семестр навчання та ще й книжки купити, а інші нам не підходять. Причина в тому, що ми страхуємо своє власне фінансове існування. Адже колись Грін Форест практикував цю дружню та зручну для всіх схему оплати навчання і зіткнувся з досить примітивним результатом: після перших двох місяців навчання певний процент студентів завжди втомлюється/переїжджає/народжує/забуває/забиває і перестає відвідувати заняття, а відповідно і платити гроші за наступний місяць. Проте викладач, який продовжує знайомити працелюбних студентів, які залишилися, з таємницями англійської, хоче отримати свою заслужену зарплатню і має на це право. Саме на цьому етапі керівництво наштовхується на проблему розбіжності доходів та витрат.
Власне, що тут пояснювати. Це людська природа, і це все ж таки аргумент! Тому, якщо раптом хтось з тих, хто це читає, цікавиться даною темою, спробуйте нас зрозуміти.



2)  «Якщо я студентка першого рівня, чи можу я відвідувати спецкурси/клуби для студентів третіх-четвертих рівнів?»
Якщо чесно, це питання того формату, що мене взагалі збиває з пантелику. Якщо мене звати Юля, чи можна мене називати Валентиною? Знову ж таки, спецкурси діляться на рівні в жодному разі не для того, щоб не дати можливість комусь чомусь навчитися. Спецкурси для вищих рівнів містять більш складну граматику та вокабуляр, для нижчих – більш легку. Отже якщо Ви, студент першого рівня, підете на спецкурс для третього, Ви користь якусь без сумніву отримаєте, проте вона буде значно меншою за ту гіпотетичну користь, яку Вам подарує спецкурс, розроблений безпосередньо для Вашого рівня. Це по-перше. По-друге, Вам за цю слабеньку користь доведеться поборотися, адже доведеться постійно питати про те, що більшій частині відвідувачів вже відомо.

3)  «У вас вказано, що є заняття на 16:10, 18:10 та 20:10. А в 19:10 немає?»
Дорогі друзі, я вам чесно кажу, ми б ніколи від вас не стали приховувати ТАКУ інформацію! З’явись у нас заняття на 19:10, вже б і банер висів на сайті, і акції проводилися, і адміністратори б вам це привабливо рекламували. В нас є тільки ті заняття, про які написано на нашому сайті. До речі, вірте нашому сайту. Він завжди каже правду.

4)  «Чи можу я пройти тестування для визначення рівня мови вдома?»
Я не знаю, може в тому є якась логіка, але мені вона досі не піддалась. Якби ми пропонували до використання розроблений нами онлайн-тест для визначення рівня англійської, окей, це одна справа. Але навіть за умови існування такого тесту, яким чином Ви могли б перевірити свої мовні навички? Яким чином Ви позбулися б бажання перевірити відповідь в Інтернеті, побачити, наприклад, що вона неправильна і виправити її, доводячи собі, що Ви просто були неуважними? В будь-якому разі, ми такого онлайн-щастя не маємо. Наш тест був розроблений для проходження під контролем адміністраторів. Правильне визначення рівня знання мови допоможе всім: Вам - знаходитися серед людей, які володіють таким самим рівнем, і з якими Вам легко буде спілкуватися; викладачу – грамотно підбирати матеріали для заняття. Більше того, у нас чарівні адміністратори. Це факт. Вам тільки в радість буде до нас прийти і залишитись назавжди. Чи хоча б до шостого рівня.

5)  «Якою мовою ви проводите навчання англійської?»
А які є варіанти? :) Я розумію, що в школі нам викладали будь-яку мову українською чи російською, проте це було давно і скоріш за все не так ефективно, як хотілося б.
Кожного семестру, оголошуючи правила школи своїм новим студентам, я кажу, що ми говоримо англійською,  і ніякою, крім англійської. Так, звичайно, якщо Ви студент першого рівня, Ви вже обурено думаєте «Як я можу розуміти мову, якої не знаю?». Викладач не залишить Вас в біді і допоможе зрозуміти все незрозуміле. Проте без перебування в середовищі англійської мову вивчити набагато складніше.

6)  «У вас написано, що після першого пробного заняття викладач може перевести на інший рівень, наскільки рівнів він може перевести?»
Якщо Ви маєте суперсилу покращити чи зруйнувати свої знання за термін між записом і першим заняттям, то можливо допомога викладача взагалі не знадобиться :) Помилитися при тестуванні можна максимум на один рівень. Проте це дуже індивідуально і відбувається дуже рідко.

7)   «Розкажіть мені ВСЕ: де записатися, скільки рівнів, чи можна платити частинами, ціна вказана за місяць чи за семестр, хто буде моїм викладачем, якщо я не буду встигати ходити в свою групу, можна ходити в іншу, за якими книжками навчаємося, скільки вони коштують, чи буде мені сертифікат?»
Мені не важко. Я відповідь на всі ці запитання знаю. Проте відповідь на половину з них знаходиться на нашому сайті. Зважаючи на те, що листи мені приходять з сайту, я зажди запитую себе, яким фантастичним чином люди знаходять там нашу поштову адресу, проте не бачать, скільки коштує навчання :)

Це, звичайно, крапля в морі, проте найвагоміша. Я все одно буду продовжувати сумлінно відповідати на ваші питання, незважаючи на те, є вони в цьому списку чи їх немає. Але так давно вже планувала цю статтю, що втриматися не змогла :)
 

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
News
Big Fundraising Speaking Club Offline 30.03
Людям, чиє серденько горить любов'ю до України та англійської мови! 30 березня запрошуємо вас на англомовний благодійний офлайн захід. Мета заходу - поспілкуватися англійською і зібрати кошти на придбання потужних приладів прослуховування і ноутбука для розвідників 65 ОМБр на Запорізький напрямок.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.